Uusia lempivaatteita korjausompelulla

Ennen koronaviruksen iskemistä Suomeen ehdin  viedä jo kauan pienentämistä odottaneet vaatteet lähiompelimoon muokattaviksi. Minulla oli kaksi paria housuja ja yksi jakku, joista pidin kovasti, mutta jotka istuivat huonosti – joten ne jäivät useimmiten kaapin perälle pölyttymään. Housuja ja jakkua yritin jopa kaupata tai vaihtaa tuloksetta pienempiin, kunnes tulin toisiin ajatuksiin – nehän voisi viedä ompelijalle!

Ompelimoon marssiminen on sellainen itsestäänselvyys, että tulee vähän mieleen se huvittava ilmiö, kun somessa yhtäkkiä kovaan ääneen tajutaan, että kengät voi viedä myös suutariin. Silti kun vaate kinnaa tai housut eivät istu vyötäröltä, useimmiten ne tulee silti ennemmin laitettua kiertoon kuin muokattua sopiviksi – ja usein tilalle hankitaan kaupasta uutta. Mitä menetetty mahdollisuus!

Vein siis lähiompelimooni Sur-rur:iin yhden liian ison jakun, yhdet housut ja farkut pienennettäviksi. Farkuista lyhennettiin myös lahkeet.

Pari viikkoa myöhemmin hain kotiin muokatut vaatteet – joista ei edes päälle päin huomaa, että niille on tehty jotain! Erityisen vaikuttunut olin farkuista, joista tuli hetkessä uusi suosikkivaate – etenkin nyt, kun mihinkään farkkuja kummempaan ei ole tarvis pukeutua, kotona kun ollaan.

Vaatteiden muokkaaminen ei Suomessa ole ihan ilmaista, mutta varsinkin laadukkaamman vaatteen muokkaaminen itselle sopivaksi kannattaa. Samalla tuntuu, että kaappiin on kerralla saanut useamman uuden vaatteen.

Koronaviruksen taloudelliset vaikutukset iskevät helposti juuri ompelimoiden ja muiden pienyrittäjien lompakkoon. Siksi kotona vietetyt illat ja viikonloput ovatkin hyvää aikaa käydä omaa vaatekaappia läpi muokkaamisen tarpeessa olevia vaatteita silmällä pitäen. Kun tämä sosiaalinen eristäytyminen viimein loppuu, juuri pienyrittäjät nimittäin kaipaavat eniten asiakkaita! Kun seuraavan kerran karsit vaatekaappiasi muista siis myös, että vaatteita voi viedä myös ompelijalle korjattavaksi.

Onko jokin sinun vaatteesi saanut ompelijan käsissä jatkoaikaa?

*

FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

muoti vastuullisuus
Kommentit (2)
  1. Mäkin olen vasta viime aikoina herännyt ompelijan käyttöön. Viime vuonna vein mekon ja takin muokattavaksi ja niistä tuli ihan pienillä muutoksilla täydellisiä, joten tästä rohkaistuneena olen tänä vuonna vienyt ahkerammin vaatteita ompelijalle. Alkuvuodesta kirpparilta löytyneet muuten hyvät housut muokattiin vyötäröstä istuvimmiksi ja nyt on mekon teettäminen kesken.

    Olen vuosikausia säästänyt teiniaikojen lempimekkoa, joka ei mahdu enää päälle mutta, jossa on täydellinen malli. Kaiholla olen kaupoista yrittänyt etsiä vastaavaa, mutta ei ole löytynyt. Vihdoin marssin ompelijalle, ostin kankaan ja nyt pääsen tänään hakemaan mekon kotiin! Toki alkuperäinen mekko maksoi varmaan 15 euroa H&M:stä ja tämä 110 euroa, mutta onneksi myös omat arvot (ja taloudellinen tilanne) ovat muuttuneet vuosien varrella. Maksan nykyään mielelläni enemmän täydellisesti istuvasta vaatteesta, josta tiedän kuka sen on tehnyt.

    Pakko kyllä mainita, että ompelijalle meneminen tuntui aluksi vieraalta ja mystiseltä, kun en tiennyt miten siellä pitää toimia eikä vaatteiden tekeminen ole itselle tuttua. Lisäksi en yhtään tiennyt, että mistä tunnistan hyvän ompelijan, mutta onneksi netin arvostelut auttoivat. Nyt on jo yksi tuttu ompelija, jonka työnjälkeen voi luottaa!

    1. Oo, ihana ajatus teettää ompelijalla uusi versio vanhasta suosikkivaatteesta! 🙂

      Luotto-ompelija kuulostaa kyllä hyvältä! Itse olen käynyt vuosien saatossa useammassakin eri ompelimossa, ja aina työn jälkeen on voinut olla tyytyväinen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *