Viime aikoina katsottua: Hyvää mieltä ja yksi hittisarja

Sharp Objects (HBO Nordic) Loppukesän hittisarja oli välillä yhtä unelias kuin tapahtumapaikkansa, mutta se piti otteessaan mysteerinsä sekä upean tekniikkansa (leikkaus, kuvaus, musiikki) ansiosta. Pullon kanssa symbioosissa elävä toimittaja palaa kotikaupunkiinsa siellä tapahtuneista murhista raportoimaan mutta joutuukin itse keskelle tapahtumia ja perhedraamaa. Amy Adamsille povataan tästä roolista palkintoja, eikä suotta, mutta paljon muutakin palkitsemisen arvoista tässä Gillian Flynnin romaaniin perustuvassa sarjassa on.

The Bold Type (Yle Areena) Koko kymmenosainen ensimmäinen kausi tuli katsottua ihan hurjan nopeasti, mutta onneksi lisää on tulossa tämän kuun lopussa. Sarja on raikas ja moderni aiheiltaan, mutta ennen kaikkea minuun vetosivat sarjan nuoret naiset, jotka olivat kaikki inhimillisiä ja upeasti pukeutuneita. Lisää tällaista!

Superior Donuts (MTV Katsomo) Tästä ihan tavallisesta sitcomista on muodostunut minulle aamiaissarja. Kaksi leipää ja muki maitoa pöydälle täppärin eteen. Play. Toimii. Sarjassa on hauskana kontrastina sekä äärettömän stereotyyppisiä hahmoja ja aiheita että niiden käsittelyä modernilla otteella.

Vain elämää (Ruutu+) Kun koko muu Suomi katsoo uusia 9. kauden jaksoja, minä vielä katson alun perin väliin jääneitä kasikauden jaksoja. Ihanaa, että Terhi Kokkosen oma jakso ehdittiin nähdä ennen hänen poistumistaan kuvauksista. En minäkään tuolla olisi introverttinä jaksanut. Paljon hyvää tässä kaudessa on ollut, ja tarinoita sekä lauluja on ollut kiva kuunnella nojatuolissa istuen ja virkkaillen.

Younger (C More) Ihana Younger vei sydämeni alkukesästä, ja pahimpien syöpäpelkojen aikana heinäkuussa jakso toisensa perään vei ajatukset kustannusmaailmaan. Hyviä aiheita läpikäyvä perus draamakomedia toimii. Tahtoo sinne myös! Ihanaa, kun C More näytti tuoreeltaan myös sarjan uuden 5. kauden!

C.S.I. Cyber (C More) Hirveästi haukuttu viimeinen CSI-sarja parani huomattavasti eeppisen huonon pilottijakson jälkeen, ja kyberrikoksien ratkominen vei mukanaan. Ennen kaikkea kahden kauden mittaisessa sarjassa hallitaan hyvin humaanien tarinoiden kertominen, mikä tasapainottaa hyvin verkossa tapahtuvaa pahistelua. Ja James Van Der Beek, ah!

Grace & Frankie (Netflix) Oman elämänsä rautarouvat joutuvat oikeasti kohtaamaan pahimmat pelkonsa neljännellä kaudella, ja huumorin rinnalla draama kulkee koskettavasti mukana. On kyllä äärettömän virkistävää katsoa sarjaa, joka käsittelee yli 70-vuotiaiden ihmisten elämää, pääosassa. Tällaisten sarjojen kohdalla sitä ymmärtää, kuinka stereotyyppistä televisioviihdekin on.

Good Witch (Netflix) Ihana feel good -sarja tuntuu aina sijoittuvan syksyyn tai talveen, mutta ei suinkaan millään masentavalla tavalla. Minäkin haluaisin ottaa sarjan äärelle teekupillisen tai kaksi, mutta katson tätä yleensä aina kännykästä sängyn päällä maaten, leikkausjalkaani lepuuttaessa tai nukkumaan mennessä.

Supergirl (HBO Nordic) Supersankarisarjan kolmannen kauden loppupuoli tuli kesän lopussa tuijoteltua putkeen virkkaillessa, ja se onkin hyvä katsomistekniikka tälle sarjalle: kaikkiin (näyttäviin) taistelukohtauksiin ei tarvitse keskittyä täysillä. Tykkään hirveästi siitä, miten Melissa Benoist onnistuu esittämään Karaa sekä herkkänä että vahvana, ilman mitään ylimielisyyttä tai teennäisyyttä.

+

Hannah Gadsby: Nanette (Netflix) En voi tarpeeksi paljon suosittella tätä stand-up-keikkaa, joka muokkautuu ankaraksi yhteiskunnan kritiikiksi koomikon henkilökohtaisten kokemusten kautta. Katso!

To All the Boys I've Loved Before (Netflix) Netflixin alkuperäiselokuva perustuu suosittuun nuorten romaaniin, ja elokuva on aivan ihanan raikas ja söpö! Olisipa tämä ilmestynyt omassa nuoruudessani.

Like father (suom. Isän tyttö, Netflix) Kristen Bellin (Veronica Mars) ja Kelsey Grammerin (Frasier) tähdittämä perusleffa isästä ja tyttärestä sekä heidän yrityksestään tutustua toisiinsa vuosien tauon jälkeen.

 

Mitä kivaa te olette katsoneet viime aikoina? :)

 

 

 

 

Kuvat: HBO Nordic, Freeform, CBS, Nelonen, C More, C More, Netflix, Hallmark Channel, The CW.

Kommentit

Suttastiina

Insatiable on viekotellut minut ähkyyn asti Netflixaamaan...

Maria Hakkala

Juu, se on minulla myös katselun alla, mutta jostain syystä se kutkuttavuudestaan huolimatta toimii minulla vain pieninä annoksina. Onneksi tästä sarjasta on tulossa 2. kausi! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Katsoin The Affairin neljännen kauden ja siinä samalla tuon Sharp Objects, joka meinasi jäädä kesken, kun alku oli jotenkin liian mielenkiinnoton. En tiennytkään, että perustuu Gillian Flynnin kirjaan.
Otan maksulliset suoratoistot aina vain kuukaudeksi, kun tulee joku tarpeeksi hyvä sarja ja sitten katson sivussa jotain muutakin, jos löytyy jotain. The Affair oli yllättävän hyvä ja monin paikoin niin surullinen, mutta se ei tunnu enää ketään kiinnostavan.
Kiva, että The Bold Type saa jatkoa! Yleltä katson lähinnä dokkareita, mutta välillä siellä on kivoja sarjojakin.

Maria Hakkala

Sharp Objects on vähän kuin True Detective: tarinaa kypsytellään ensin toooodella kauan, mutta kyllä se on sen arvoinen!

Sharp Objectissa on vain kahdeksan jaksoa, kuten on myös esim. Killing Eve -sarjassa, mikä on aika loistava pituus noihin kuukauden satsauksiin. :)

Bold Type jatkuu muistaakseni 29.9. Areenassa 2. kauden jaksoin. :)

oikeesti

Miss Fisher's Murder Mysteries! Onneks rikossarjoja on tehty paljon, ettei lopu koskaan kesken.

Maria Hakkala

Se on niiiiin hyvä! :) Tuijottelin kaikki kolme kautta esikoiseni synnyttyä, ja siitä tuleekin nykyään aina mieleen maidon pumppaus keskellä yötä. :D

Kommentoi