Harrastuksia koronan aikaan

Ensin lapsilta peruttiin uintitreenit, sitten akrobatia, tanssitunnit ja lopulta muskari ja soittotunnit. Minulta peruttin tanssitunnit ja jooga ja kuntosali suljettiin. Esikoisen soittotunnit on jatkuneet etäyhteydellä ja maanantaina hän osallistui videon välityksellä myös orkesteritreeneihin. Etäkoulussa opettajat käskevät nuoria ulkoilemaan, hyppimään X-hyppyjä ja punnertamaan muiden tehtävien ohella, jottei liikkuminen ja pienet tauot päätetyöskentelystä unohtuisi kokonaan. Entä minä ja kuopus? Miten löydämme harrastuksia koronan aikaan?

Maanantaina pätin pitää 5-vuotiaalle kuopukselle musiikkitunnin. Istuin sattumalta lastenhuoneessa sijaitsevan pianomme ääreen ja kaivoin laulukirjasta esiin lastenlauluosion. En ole kummoinen pianisti, mutta löydän kyllä oikeat soinnut, joten aloin soittamaan ja laulamaan. Lastenlaulut on helppoja ja yksinkertaisia soitettavia ja alun takeltelun jälkeen sormet alkoi muistaa soinnut, niiden käännökset ja vaihdot soinnuista toiseen paremmin ja tahdin alussa soitetut yksittäiset soinnut ja bassosävelet muuttuivat pian kompiksi. Tiistaina tutun laulun sattuessa silmiin laulukirjasta, kuopus kaivoi esiin kanteleensa ja sanoi, että tätä laulua oli soitettu muskarissa. Lauloimme Rati riti rallan pianon ja kanteleen säestyksellä ja sen jälkeen vielä Piippolan vaarin samalla bändillä. Jälkimmäiseen jouduin transponoimaan pianonuotin samaan vireeseen kanteleen kanssa, mutta näin vähäisellä sointumäärällä se ei ole temppu eikä mikään.

Olin sopinut kävelystä ystäväni kanssa, mutta jouduimme perumaan ulkoilun ystäväni kurkkukivun vuoksi. Hän kertoi saavansa yhteiseltä ystävältämme sähköpianon lainaan pitkien päivien piristykseksi. Päädyin lähettämään hänelle kuvia muutamista lastenlaulunuoteista sekä hieman haasteellisempaakin soitettavaa. Musiikki yhdistää meitä, vaikka emme pystykään nyt tapaamaan. Lupasin lähettää lisää nuotteja heti, kun hän niitä tarvitsee. Illalla istuin vielä uudelleen pianon ääreen ja soitin laulukirjasta muutakin kuin lastenlauluja. Päivän aikana ääni oli auennut ja tuntui ihanalta laulaa ja soittaa.

Tänään aion taas soittaa pianoa päivällä lapsen kanssa. Illalla pienen nukkuessa tartun ukuleleeni ja annan musiikin auttaa minua unohtamaan hetkeksi kaikki uutiset, ahdistuksen ja maailman.

Lue myös:

Venymistä, roikkumista ja sointuja – Näitä kaikkia lajeja voi harrastaa myös kotona!

Jotain sinistä – Käsillä tekemisen kaipuusta ja ilosta.

kulttuuri musiikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *