Hemmotteluviikko

Maanantaina mieheni lähti pitkälle matkalle ja minä jäin lasten kanssa kotiin. Pohdin miten saisin parhaiten helpotettua ikävää ja toisaalta vältettyä arjen suorittamisen, ja keksi pitää puolisoni matkan ajan itselleni hemmotteluviikkoa. Koska matka kestää puolitoista viikkoa on myös hemmotteluviikkoni hieman tavallista viikkoa pidempi. Mikäpä sen ihanampaa kuin pitkä hemmotteleva kausi arjen keskellä.

Mikä ihmeen hemmotteluviikko?

Tämä viikko on sopivasti töiden suhteen kevyt, joten päätin antaa itselleni oikein kunnolla aikaa stressistä palautumiseen. Samalla teen pieniä asioita, jotka tekevät kokonaisvaltaisesti hyvää keholle ja mielelle. Hemmotteluviikon ainoa tavoite on nauttia ja vapautua kiireestä ja liiasta stressistä. Hemmotteluviikolla annan itselleni mahdollisuuden kuunnella mitä kehoni ja mieleni juuri nyt tarvitsee.

Hemmotteluviikolla panostan pitkiin yöuniin käymällä ajoissa vuoteeseen ja nukkumalla aamuisin niin pitkään kuin kuopus sen sallii. Tavoitteeni on saada joka yö noin 8-9 tunnin yöunet, mikä on tähän mennessä onnistunut mainiosti. Unen laatua parantaakseni vältän iltaisin ruutujen tuijottelua ja teen muita mukavia juttuja. Onneksi jo ensi-iltaviikolla totuin pois tavasta avata TV kuopuksen nukahdettua. Ruutujen sijaan annan itselleni mahdollisuuden uppoutua niihin kirjoihin, joita olen kirjastosta kantanut kotiin ihan pinoksi asti. Iltaisin otan kirjan mukaan vuoteeseen ja annan silmien painua kiinni, jos siltä tuntuu.

Aamuihini olen lisännyt kuivaharjauksen aamusuihkun yhteyteen. Pidän kovasti kuivaharjaamisesta, mutta liian usein se arjessa unohtuu. Viimeksi kuivaharjasin itseni päivittäin kuopusta odottaessani, mutta vauvavuoden tiimellyksessa se jäi. Ehkä hemmotteluviikon aikana saisin luotua siitä taas hyvän tavan itselleni? Pikainen muutaman minuutin kuivaharjaus toimii hyvänä herättäjänä ja saa veren virtaamaan.

Hemmotteluviikkoon kuuluu luonnollisesti myös hyvä ruoka. Maanantaina nukuimme kuopuksen kanssa niin pitkään, että vietyäni pojan päiväkotiin päätin nauttia henkilökohtaisen brunssin. Myöhemmin kävin kaupassa antaen itselleni luvan ostaa kaikkia niitä vihanneksia ja hedelmiä, joita kehoni halajaa. Ostoskoriini päätyi myös erilaisia yrttejä sekä norilevyjä ja riisipaperilevyjä. Korista löytyi myös ainekset kotitekoiseen hummukseen. Hemmotteluviikolla annan kehoni tättyä kasvisten vitamiineista ja hyvästä energiasta.

Sopivasti myös sää hellii minua hemmotteluviikollani, joten nautin pitkistä aurinkokävelyistä ja kevään tunnusta. Illalla teen vielä muutaman asanan pituisen rentouttavan yin jooga-harjoituksen. Perjantaina kuopus jää kanssani kotiin ja suuntaamme yhdessä jonnekin. Tällä hetkellä pohdinnassa on muutamakin vaihtoehtoinen retkikohde, mutta teen lopullisen päätöksen vasta perjantaiaamuna. Myös viikonlopun suunnitelmat on ihanasti auki.

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma
Kommentit (4)
 1. Kuulostaa ihanalta <3 Mukavaa hemmotteluviikkoa sinne! 🙂

  1. Kiitos <3 Tää on ihanaa.

 2. Oi, vitsi miten hyvä idea! Pitääpä ottaa käyttöön mahdollisuuksien mukaan. Usein tuntuu, että vain juoksee päättömänä paikasta toiseen, ja stressaa kaikesta. Vapaata ja omaa aikaa on hankala järjestää, mutta jostain pientä varmasti onnistuisi.

  Haaveilen omasta vapaapäivästä 🙂

  1. Suosittelen lämpimästi 🙂

   Tää viikko on tuonut mukanaan mulle vain kaikkea hyvää ja kaunista, minkä haluan pitää elämässäni jatkossakin aina kun mahdolllista. Tänään meinattiin myöhästyä kuopuksen tanssitunnilta. Normaalisti olisin yrittänyt jo päiväkodilta lähtiessä hoputtaa 4-vuotiasta, mutta nyt päätin hemmotteluviikon nimissä tietoisesti kieltäytyä kiireestä ja kellon tuijottelusta. Tajusin, että kiire on lopulta pääsääntöisesti oman pään sisällä ja ratikat kulkee samaa tahtia oli itsellä kiire tai ei.tajusin, että minun stressaamiseni ei vaikuta sen paremmin ajankuluun kuin ratikan tilannenoupeuteenkaan. Se mikä tekee suurimman vaikutuksen tilanteeseen, on lopulta oman pään asettaminen rauhalliseksi. Kiirehtimisen sijaan katselimme laspen kanssa keskustan kauniita vanhoja taloja niiden yksityiskohtia. Pysäkiltä tanssikoululle kävelimme iloisesti höpöttävän lapsen kanssa, joka ilman kiirettä käveli ehkä jopa nopeammin kuin olisi kiirehtimällä jaksanut kävellä. Kuin ihmeen kaupalla ehdittiinkin tanssitunnille, niin että poika pääsi livahtamaan tanssisalin ovesta sisään juuri, kun se avattiin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *