Lounas Helsingissä: Suosikkiravintolani

Kirjoitin pari viikkoa sitten lounassuosikeistani Turussa. Nyt on kotikaupunkini Helsingin vuoro. Työskentelen freelancerina ja teen töitä myös kotoa käsin. Aina ei jaksa tehdä ruokaa itse, joten käyn ulkona lounaalla yleensä vähintään kerran viikossa. Tässä luonasravintolasuosikkini, joista saa hyvää vegaanista ruokaa.

Kippo

Nopeaa ja helppoa. Ihania leipiä, smoothieita ja mehuja. Lista on kokonaan vegaaninen, joten voin valita mitä ikinä haluan. Useimmiten valitsen leivän ja mehun ja jos minulla on oikein kova nälkä otan leivän ja smoothien. Pieneen nälkään riittää pelkkäsmoothie. Forumin yläkerta ei ehkä ole se kaikista idyllisin ruokailuympäristö, mutta tämä onkin nimenomaan nopealle lounaalle sopiva paikka. Olen usein myös hakenut täältä eväät junaan lähtiessäni työmatkalle.

Kippo, Kukontori Forumin 3. krs, Mannerheimintie 14-20

Silvoplee

Mistä aloittaisin! Ruoka on ihanaa, herkullista ja terveellistä. Ruoka on prosessoimatonta ja luomua. Tarjolla on vegaanista, raakaa, elävää ja kypsennettyä kasvisruokaa. Buffetin valikoiman edessä on joskus vaikea valita mitä tänään haluaisi syödä kaiken houkuttelevan runsauden keskellä. Ruoka maksetaan annoksen painon mukaan, eli maksat vain siitä mitä itse valitset. Olen suuri versojen ja itujen ystävä ja omalautaseni täytyykin usein salaateista, iduista ja versoista. Mikäli pääruoan jälkeen vatsassa on vielä tilaa, löytyy vitriinistä myös jälkkäriherkkuja samoilla kriteereillä kuin buffetin ruoat.

Silvoplee, Toinen linja 7

OmNam

OmNam on vegaaninen ravintola, joka löytyy Annan kadulta samalta sisäpihalta kuin Helsingin astangajooga koulu. Lounaalla on sekä lämmin ruoka-annos, keitto että runsas salaattipöytä. Torstaisin lounaalla tarjotaan ihania intialaisia dosa-lettuja. Paikka on suosittu,mutta koskaan en ole joutunut ruuhkan takia kääntymään ovelta. Tämä on myös loistava paikka lounastreffeille.

OmNam, Annankatu 29 B sisäpiha

ILO coffee

ILO coffee toimii Nudgen kanssa samoissa tiloissa, missä aiemmin toimi Rulla. Jos rakastit Rullan lounaita kuten minä, tulet ilahtumaan kuullessasi, että rullia saa myös ILOsta. Lounaalla on tarjolla Rullan vietnamilaisia kesärullia, keittoa, ja salaattia kaikissa mahdollisissa komboissa. Lisäksi vitriinistä löytyy mm.voileipiä ja leivonnaisia (myös raakakakkua). ILO ei ole kokonan vegaaninen, mutta he suosivat kasvis- ja lähiruokaa sekä luomua. Täällä tarjoillaan myös aamiaista.

ILO coffee, Nudge, Yrjönkatu 30

Sandro

Sandron lounaalla on seisovapöytä, jossa täytän lautaseni yleensä runsaan salaattipöydän antimilla ja falafeleilla, vaikka tarjolla on aina myös lämmintä ruokaa ja keittoa. Kampin yläkerroksen Sandrossa pyrin valitsemaan paikan ikkunoiden vierestä, jolloin saan ihailla ruokaillessani maisemia keskustan yli.

Sandro Kamppi, Urho Kekkosen katu 1

Sandro Kallio, Kolmas linja 17

Ônam

Tänne tulen, kun mieleni tekee pho keittoa. Ônam tarjoilee vietanamilaista katuruokaa Forumin Kalevankadun päädyssa katutasolla.  Lounaslistalta löytyy aina myös kasvisversio pho keitosta. Lisäksi listalta voi tilata vietnamilaisia kesärullia. Annokset on saatavana myös vegaanisena.

Ônam, Forum, Mannerheimintie 14

Kimchi Garden

Kimchi Garden löytyy niin ikään Kampin yläkerrasta. Vaikka kauppakeskuksen yläkerta ei olekaan se mukavin rukailuympäristö on Kimchi Gardenin ruokailutila yllättävänkin viihtyisä ja kaikuisuutta vaimentavat rakenteet  toimivat hyvin tässä päässä kerrosta. Tarjolla on päivittäin salaattipöytä, keitto ja muutama vaihtoehto lämmintä ruokaa. Ruokaannoksissa on aina myös kasvisvaihtoehto. Keitto ja salaattipöytä ovat täysin vegaanisia. Ruoka on hyvää ja vatsa täyttyy.

Kimchi garden, Kamppi, urho Kekkosen katu 1

Sushibar+wine

lounaslistalta valitaan itse sopivat annokset. Tarjolla on sushia, salaatteja ja keittoa. Listalla on paljon myös vegaanille sopivia vaihtoehtoja. Tämän sushiketjun viehätys perustuu paitsi ruokaan myös ravintoloiden suomalaiseen designiin. Paikkoja on tätä nykyä Helsingissä jo monta ympäri keskustaa.

Sushibar+wine Punavuori, Uudenmaankatu 15

Sushibar+wine Kamppi, Fredrikinkatu 42

Sushibar+wine Keskusta, City Center 2. krs, Kaivokatu 8

Sushibar+wine Töölö, Kulttuuritehdas Korjaamo, Töölönkatu 51 B

Tortilla House

Lista ei olisi täysi ilman pikaruokasuosikkia Tortilla Housea. Minkäs teet, olen heikkona tacoihin ja burritoihin enkä kieltäydy tacosalaatista. Kasvistäytteitä löytyy tätä nykyä kaksi vaihtoehtoa ja annokset on quesadilloja lukuunottamatta saatavilla vegaanisena.

Tortilla House Kamppi, Urho Kekkosen katu 1

Tortilla House Roba, Iso Roobertinkatu 7

puheenaiheet ravintolat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *