Museohaaste

pexels-photo.jpg

Muutimme kesällä takaisin Helsinkiin ja samalla päivätyöni vaihtui freelancerin arkeen. Oma työtahtini on nyt syksyn aikana selvästi kevyempi kuin kertaakaan sen jälkeen, kun palasin vanhempainvapaalta työelämään. Otan tämän pienen hidastamisen kiitollisena vastaan. Haluan antaa aikaani miehelle, lapsille ja tietenkin myös ihan vaan itselleni. Olenkin päättänyt ottaa ilon irti joustavasta työaikataulusta ja työn oheen jäävistä vapaapäivistä. Haluan rentoutua ja nauttia elämästäni. Tähän mennessä olen nauttinut kävelyistä ja lenkkeilystä rannoilla ja rakkaiksi tulleilla kaduilla, olen joogannut ja rentoutunut ihan vaan kotosalla kaikessa rauhassa, ilmoittauduin myös kielikurssille ja joogakurssille.

Yhtenä päivänä kävellessäni asioille keskustaan Sanomatalon läpi, pysähdyin katsomaan World Press Photo 2018 -näyttelyä, joka oli silloin esillä viimeistä päivää. Kuvia katsoessani tajusin miten luvattoman vähän olen käyttänyyt museokorttiani ja ajattelin, että olisi korkea aika alkaa ulkoiluttamaan sitä ihan kunnolla. Tajusin viimein miten tyhmää on, että käyn museoissa lähinnä vain lomaillessani. Miksi en voisi nauttia museokokemuksista myös kotikaupungisani, kun kerran mielenkiintoista tarjontaa on. Haluan oppia hyödyntämään kotikaupunkini museoita paremmin ja käyttää hyödyksi museokortin helpoksi tekemää piipahtamista niissä myös ilman velvollisuuden tunnetta koluta kaikkia näyttelyitä ja kokoelmia läpi, jos aika ei sillä kertaa riitä. Ja onhan tämä myös helppo ja mukava tapa vältellä kaamosta. Ensin saan nauttia syksystä ja sitten pakenen museoihin talven pimeyttä ja kylmyyttä.

Museot on loistavaa päiväpuuhaa ja niihin voi halutessaan mennä myös lasten kanssa – tämä onkin kiva juttu sillä kuopus on nyt syksyn ajan päiväkodissa nelipäiväistä viikkoa. Kaiken lisäksi museoissa käyminen on ainakin näin kaupungissa asuvalle todella helppoa. Meillä lähin museo näkyy olohuoneemme ikkunasta ja alle kilometrin säteellä kodistamme on jo ainakin 8 museota. Päätin siis asettaa itselleni museohaasteen, jotta ajatukset mielenkiintoisissa näyttelyissä käymisestä ei jäisi vain ajatuksen tasolle. Koska tarkoitukseni on tässä kohtaa ensisijaisesti rentoutua ja nauttia elämästä, tein haasteen itselleni mahdollisimman helpoksi. Käyn viikon aikana aina yhdessä museossa 10 viikon ajan. Tein jo innoissani listan kymmenestä Helsingin keskustasta löytyvästä museokortin hyväksyvästä museosta ja tarkastin hieman millaisia näyttelyitä niihin on tulossa ja millaisilla aikatauluilla.

Minua kiinnostaa miten aktiivinen museioissa käyminen mahdollisesti vaikuttaa ajatuksiini ja kokemuksiini. Matkoilla museoissa käydessäni olen usein inspiroitunut näkemästäni ja kokenut toisaalta rauhaa tai pienuuden kokemuksia näkemäni edessä. En tunne erityisen laajalti kuvataidetta (omaa alaani on näyttämötateet), mutta pystyn nauttimaan taiteesta myös näillä minulla jo olevilla eväillä. Toisaalta tarkoitukseni ei ole rajata museokokemuksiani myöskään pelkkään taiteeseen, vaan mukana listalla on myös muita museokohteita. Toiveenani on, että tulisin myös oppimaan jotain uutta joko näkemästäni tai sitten itsestäni. Tulen päivittämään museokokemuksiani hasteen aikana myös tänne blogin puolelle.

Lähdetkö mukaani museohaasteeseen?

Kuva: Pexels.

Kommentit (6)
  1. Hankin loppukesästä myös museokortin ja olenkin sitä suht ahkeraan jo käytellyt. Omalta kylältä ei löydy kuin kaksi kohdetta, mutta nyt jokaisella toiselle paikkakunnalle suunnatulle reissullani olen ensimmiseksi tutkinut mahdolliset museokortti-kohteet. Eli todellakin mukana haasteessa, vaikka en tiedä saanko aikaiseksi listata omaan blogiin minkäänlaisia museo/näyttelyelämyksiä. 🙂

    1. Mahtavaa! Kuulisin mielelläni sun kokemuksia eri museoista 🙂 Omat vierailuni tulee keskittymään tosiaan näihin Helsingin keskustan museoista, kun ne on mulle niin helposti saavutettavissa. Mun täytyykin ottaa susta mallia ja alkaa tsekkaamaan muualla vieraillessa, mitä siellä olisi tarjolla.

  2. Ehdottamasti mukana! 🙂

     

    1. Jee, museojengi kasvaa! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *