Parasta elokuussa

sunset_Helsinki_swans

Elokuu humahti ohi silmänräpäyksessä. Tunteen nopeasta ajankulusta aiheutti varmasti arkeen palaaminen ja työkiireet. Tuntuu kuin vasta eilen olisimme palanneet kesälomilta, mutta kuitenkin ehdimme jo saada aloitettua kaikki harrastukset ja edetä töissä ohi ensimmäisen teoksen ja siirtyä toiseen (ja tottapuhuen ottaa katsaus koko syyskauden teoksiin, joissa olen mukana). Ehdin myös sairastaa perinteisen ”lapseni aloitti päiväkodin/koulun” -flunssan, josta lapset onneksi selvisivät tällä kertaa vain yhden illan väsyneiyydellä – meillä vanhemmilla ei ollut yhtä hyvä tuuri. Elokuun kiireisyydestä sekä työn että hauskanpidon osalta kertoo sekin, että blogissa on ollut kovin hiljaista. Minulla ei yksinkertaisesti ole ollut aikaa tai malttia istua tietokoneen ääreen, syksyn viilentyessä ja pimentyessä tämäkin asia varmasti taas korjaantunee. Muistikirjassani on valtavasti aiheita, joista haluan tänne kirjoittaa. Siirryin onnellisena naisena kohti syyskuuta. Tässä elokuun parhaat.

Arki – Loma oli hyvä ja ihana, mutta rakastan arkeakin. Joskus tuntuu siltä, että olen todella etuoikeutettu, kun saan elää tätä meidän perheemme arkea muskettisoturieni kanssa. On ollut ihana huomata nyt käytännössä miten paljon uutta vapautta lasten kasvaessa on elämään taas tullut. Esikoinen on jo melko vahvasti itseohjautuva teini-ikäinen ja voi toisinaan toimia pikkuveljensä hoitajana ja saada siitä taskurahaa. Kuopuskaan ei ole enää vauva tai taapero, vaan reipas 5-vuotias. Perhe, rakkaus, työt, ystävät ja harrastukset – tätä on minun ihana elämäni, josta olen päivittäin kiitollinen.

Yhteinen aika puolison kanssa – Elokuussa olemme saaneet viettää aikaa yhdessä sekä kahdestaan että muiden aikuisten seurassa. Oli ihana käydä yhdessä juhlissa, jutella ihmisten ja tietää, että jossain samassa tilassa on rakkaani, sitten taas kohdata ja olla yhdessä ja lopulta illan päätteeksi kävellä käsikkäin omaan kotiin. Kävimme myös treffeillä elokuvissa ja kahvilassa. Ja yhtenä iltana pakenimme vielä kahdestaan kävelylle ihailemaan upeaa auringonlaskua.

Kuopuksen syntymäpäiväjuhlat – Teemana oli vedenalainen maailma ja askartelimme iltaisin pahvista kaloja ja silkkipaperista tasseleita ja pompomeja viireihin ja muihin koristeluihin. Juhlissa kotonamme uiskenteli ilmassa uiva suuri kauko-ohjattava klovnikala. Teema näkyi myös trajoiluissa mm. vesimeloni-meritähtinä ja viinirypäle-levätikkuina sekä täytekakun päällä olevana sokerimassa mustekalassa. Oli ihana nähdä lapsen jännitys, ihastus ja onni juhlapäivän aikana. Juhlimme ensin päiväkotikavereiden kanssa ja kotiimme saapui naamiaisasuissaan joukko pieniä haita ja merenneitoja ynnä muita mereneläviä. Illalla juhlimme vielä sukulaisten ja kummien kanssa. Kotimme täyttyi ilosta ja rakkaudesta.

Työt – On ollut todella palkitsevaa palata töihin. Työt alkoivat rytinällä kun Helsingin Juhlaviikkojen Faust nousi tyhjään merikaapelihalliin useiden eri ammattilaisten puhaltaessa yhteen hiileen. Pian esitykset oli ohi ja tartuin jo seuraavien produktioiden partituureihin oopperalla. Rakastan työtäni, sen intensiivisyyttä, musiikkia, näyttämöä ja ihmisiä. Erityisesti ensi-illan lähestyessä ja esitysten aikana keskittyminen on täydellistä ja kaikki on hetken tässä.

Pyöräily – Tuuli hiuksissa, vauhti ja vapaus. Kun on koko kesän kulkenut pääsääntöisesti lapsen kanssa, on todella vapauttavaa polkea juuri omaa tahtia ja vauhdista nauttien. Polkupyörä on myös ehdottomasti nopein ja käytännöllisin tapa liikkua keskustassa. Olen yhä joka päivä onnellinen uudesta polkupyörästäni, joka todella on maailman ihanin polkupyörä.

Harrastukset – Aloitin pitkästä aikaa säännöllisen harrastuksen. Käyn kerran viikossa tanssitunnilla ja nautin jokaisesta hikisestä hetkestä tanssisalissa. Huomaan odottavani niitä päiviä, kun tiedän pääseväni tanssimaan. Tanssituntini on heti aamusta ja sen jälkeen koko päivä kulkee kevyesti ja hyvällä energialla. Voi kunpa voisin aloittaa jokaisen aamun tanssitunnilla! Ilmoittauduin jo joulun välipäiviksi tiiviskurssille, koska omia tunteja ei silloin ole. Ilmoittauduin myös opiskelemaan uutta kieltä ja pääsin varasijalle joulukuun alussa järjestettävään kukkiensidonta workshoppiin. Hykertelen innostuksesta kuin pieni tyttö.

puheenaiheet ajattelin-tanaan oma-elama syvallista
Kommentit (2)
  1. Kiva lukea sun kuulumiset ja huomata, etten ole ainoa blogilomailija… Ja hei wau mikä lista juttuja syksyksi! Mä vasta suunnittelen To Do listaa! Elokuu on ollut niin kesäinen, etten ole tajunnut, että nythän pitäisi jo toteuttaa eikä vasta haaveilla!

    1. Blogiloma vähän puoli huomaamatta tosiaan venähti! Vielä ehtii varmasti ilmoittautumaan mukaan moniin harrastuksiin 🙂 Onneksi monessa paikassa voi harrastaa myös ilman jokaviikkoista sitoutumista, niin voi lähteä haaveilun kautta liikkeelle.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *