Parasta huhtikuussa, eli kuinka hemmotteluviikosta tuli kuukausi

Huhtikuu on ollut minulle hyvä. Kuun alussa päätin pitää hemmotteluviikon ja lopulta pienet teot toivat elämääni niin paljon hyvää, että hemmotteluviikko venyi hemmottelukuukaudeksi. Samoja asioita haluan pitää mukana elämässäni jatkossakin.

Kiireestä kieltäytyminen. Kuun alussa päätin tietoisesti kieltäytyä kiireestä ja kellon tuijottelusta. Päätin luopua niistä stressaavista ajatuksista, jotka eivät tuota mitään. Istuessamme raitiovaunussa matkalla kuopuksen tanssitunnille mielessäni häivähti ajatus siitä, että myöhästyimme päiväkodilta lähtiessä ja nyt tunnille ehtiminen olisi hiuskarvan varassa. Päästin kuitenkin ajatuksesta irti ja keskityin juttelemaan 4-vuotiaan kanssa ja tarkkailemaan ikkunoista kevään merkkejä. Hermoiluni ei saisi ratikkaa liikkumaan nopeammin, mutta tekisi minut vihaiseksi ja lapsen hätäiseksi. Kun nousimme ratikasta soitti äitini minulle. Juttelimme puhelimessa kuopuksen osallistuessa aina välillä keskusteluun. Lapsi tanssahteli vieressäni, kun kävelin nopeasti kohti päämäärää. Ehdimme juuri ja juuri. Merkittävin kokemus oli kuitenkin se, ettei lapsi kiukutellut matkan aikana kertaakaan ja minun mielialani pysyi korkealla. Kiireentunnun pystyi  kuin pystyikin ohittamaan ja pääsemään tavoitteeseen paremmalla tavalla. Positiivinen kokemus kannusti jatkamaan ja olen ollut rennompi ja voinut sen seurauksena huomattavasti paremmin koko kuun ajan.

Pitkät kävelyt. Rakastan kävelemistä ja erityisesti hiljaisten ja aikatauluttomien päivien ohjemaan olen ottanut pitkät kävelyt. Kun sanon pitkä tarkoitan oikeasti pitkää noin kahden tunnin ja 12 kilometrin mittaista kävelyä. Kävellessäni annan kehoni määrätä tahdin, välillä kävelen nopeammin ja välillä hidastelen maisemasta nauttien. Suosikkireittini kulkee Helsingin rantoja myöten. Kävellessäni voin tuntea tuulen ja nähdä meren. Yleensä viimeistään puolivälin jälkeen jokin muuttuu sisälläni. Mahdollisesti mielessä pyörineet ajatukset väistyvät ja pystyn aistimaan ympäristöni täysin avoimesti. Kävellessäni tunnen onnea ja kiitollisuutta. Kotiin palatessani oloni on loistava ja mieleni on vapaa.

Yin jooga. Olen tehnyt useita yin joogaharjoituksia kotona tämän kuun aikana. Enemmän kuin aiemmin. Yin jooga toimii minulla loistavasti rauhoittumiseen ja pysähtymiseen. Minulla on puhelimessani sovellus, jossa on useita ohjattuja eri pituisia harjoituksia. Joinakin päivinä olen tehnyt pitkän yli tunnin mittaisen harjoituksen ja toisinaan vain lyhyen kahden asanan mittaisen rentoutuksen ennen nukkumaanmenoa. En koskaan ole oikein osannut pysähtyä meditaatioon, mutta yin jooga toimii minulle erinomaisesti myös meditaationa. Keskittyminen hengitykseen ja kehon rentouttamiseen asanassa tyhjentää pään ajatuksista. Harjoituksen jälkeen mieli ja keho on levollinen ja raikas.

Kuivaharjaus. Olen tämän kuun aikana kuivaharjannut ihoani säännöllisen epäsäännöllisesti 3-7 kertaa viikossa. En käytä harjaamiseen välttämättä kovinkaan paljoa aikaa, mutta teen sen ajatuksella ennen suihkua. Suihkun jälkeen vielä rasvaan yhä kostean ihon itse tekemälläni täydellisellä vartalovoiteella. Tämän pienen rituaalin ansiosta mieleni rauhoittuu, keho nauttii ja bonuksena ihoni on todella pehmeä. Kuun alussa hierojani puhui hieronnan plasebovaikutuksesta, siitä miten keho kaipaa kosketusta ja miten keho alkaa kosketuksen myötä korjaamaan itse itseään. Ehkä myös itsen hoivaaminen saa aikaan saman vaikutuksen.

Kirjat. En muista milloin viimeksi olisin lukenut näin paljon. Iltaisin olen pääsääntöisesti jättänyt tv:n ja tietokoneen oman onnensa nojaan ja sukeltanut kirjojen maailmaan. Nautin lukemisesta valtavasti. Kirjat vievät minut uusiin maailmoihin, inspiroivat ja antavat ajattelemisen aiheita. Kirjan kanssa vietetty aika on täydellisen rentouttavaa aikaa. Niinä iltoina kun olen syystä tai toisesta kuitenkin katsellut ruutuja, olen huomannut merkittävän eron kyvyssäni nukahtaa ja aamun tuntemukset kielivät huonommasta unenlaadusta. Tämän kuukauden aikana ja sen ansiosta olen tajunnut miten herkkä mieleni ja kehoni on reagoimaan ulkopuolisiin ärsykkeisiin. Haluan pitää tämän opin mielessäni ja antaa jatkossakin itselleni enemmän aikaa lukemiselle.

Hääpäivän staycation. Yksi kuukauden kohokohdista oli ehdottomasti myös hääpäivämme, jota vietimme mieheni kanssa Kalastajatorpalla. Halusimme tehdä jotain erityistä ja päädyimme yhden päivän ja yön mittaiseen minilomaan täällä Helsingissä. Hotellia valitessamme meillä oli vain yksi kriteeri, huoneessa täytyisi olla oma kylpyamme. Kotonamme ei ole kylpyammetta ja siksi kylpeminen on etenkin minulle erityistä ja rentouttavaa luksusta. Minun kylpiessäni mies pyörähti hotellin kuntosalilla ja saunassa. Kalastajatorppa valikoitui sen sijainnin vuoksi. Ja voi miten kaunis olikaan näkymä huoneestamme ja miten upea oli auringonlasku, jota saimme ihailla ravintola Meritorpan ikkunoista illallista syödessämme. Seuraavana aamuna kävimme vielä uima-altaalla aamu-uinnilla ennen aamiaista. Täydellinen kahdenkeskinen miniloma vain pyöräilymatkan päässä kotoa.

Lasten kanssa vietetty aika. Olen viettänyt kuopuksen kanssa mielettömän ihania vapaapäiviä. Olemme viihtyneet kotosalla, hoitaneet asioita yhdessä kaupungilla, käyneet museoissa ja pyörähtäneet Porvoossakin. Esikoisen kanssa olemme istuneet pizzalla ennen esikoisen viulukonserttia, lukeneet vierekkäin kotosalla ja nauraneet enemmän kuin aikoihin. Miten tärkeältä tuntuukaan nämä omien rakkaiden kanssa vietetyt ihanat hetket. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut nämä pojat. He ovat kumpikin omalla tavallaan aivan mahtavia tyyppejä ja heistä kasvaa vielä joku päivä upeita miehiä.

hyvinvointi mieli hyva-olo oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *