Podcast-suosituksia

pexels-photo-374703.jpeg

 

Rakastan podcastien kuntelua. Kuuntelen niitä lenkillä, työmatkoilla ja odotellessani kuoupusta muskarin tai tassikoulun aulassa ja milloin missäkin. Seuramani podcastit ovat laidasta laitaan hömppää ja asiaa, eli jotakin jokaiseen mielentilaan. Tässä 6+1 suositusta skaalan koko kirjolta:

1. Säv.San.Sov. on haastattelusarja, jossa tunnetut musiikintekijät kertovat omista biisintekoprosesseistaan. Haastateltavia on yhteensä 20 ja haastattelijana on toimittaja Pasi Kostiainen. Sarja on Teoston ja Sanoman Median yhteistyötä ja se on kuunneltavissa Suplan kautta.

2. Kauhee akka on mytologisista naishahmoista kertova sarja. Seitsemän jakson aikana tutustutaan seitsemään mytologian hankalaan naiseen. Toimittajana sarjassa on Kaisa Pulakka ja tarinat lukee Seela Sella. Sarja on kuunneltavissa Yle Areenan kautta.

3. Olipa kerran on sekin Kaisa Pulakan toimittama sarja, jossa sukelletaan satujen kulttuurihistoriaan. Pulakan kanssa sarjassa puhuu folkloristiikan emeritaprofessori Satu Apo. Tuttujen satujen takaa löytyy ihan uusia tarkoituksia ja merkityksiä. Tämäkin sarja löytyy Yle Areenasta.

4. Unelmaduunarit on samannimisen kirjan kirjoittaneiden ja Satu Rämön (Salamatkustaja) ja Hanne Valtarin (Lähiömutsi) työelämään liittyvä podcast. Jaksoissa vierailee tekijöitä työelämän eri alueilta. Jaksot on kuunneltavissa esimerkiksi Acastin kautta.

5. Afterwork on kevyttä jutustelua melkein mistä tahansa aiheesta. Podcastia tekevät Pupulandian Jenni Rotonen, PR-alalla työskentelevä Rina Järventaka ja radiotoimittaja Petra Soikkeli. Podcast löytyy Acastista.

6. Kaverin puolesta kyselen on hulvattoman hauska sekopäinen podcast, jota kuunnellessa pitää varautua siihen, että saattaa revetä nauramaan ääneen. Podcastia tekevät toimittajat Anna Karhunen ja Tiia Rantanen (Mua lemmitkö vielä, Kustaa?).

+1. Tuplakääk on täydellistä hömppää ja julkkisjuoruja, mutta kaikella rakaudella ja vain merten takaa. Tuplakääkin takana on Musla ja se on kuunneltavissa esim. puhelimen podcast-sovelluksen kautta tai Soundcloudissa.

 

Otan myös mielelläni vastaan suosituksia hyvistä podcasteista.

 

Kuva: Pexels.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *