Puhukaa minulle kauniita asioita Turusta

Varpain jaloin

Kävin viikko sitten työmatkalla Helsingissä. Kadut ja talot olivat tuttuja ja kauniita. Tuntui, kuin olisi yht'äkkiä ollut todella paljon helpompi hengittää. Tuntui, että olin tullut kotiin. Herkistyin, kun sain eteeni lounaan lempilounasravintolastani. Kun kävelin keskustasta Töölöön oopperatalolle työtapaamiseen, alkoivat kyynelet valua silmistäni Kansallismuseon kohdalla. Siellä museon takana oli tuttuakin tutumpi Museokatu ja siinä vieressä Tunturikatu. Kotinurkat, joilta muutimme kesäkuussa Turkuun. Töölönlahden rannalla tuuli suhisi kaislikossa ja sorsat uivat poukamassa, ihan kuten aina ennenkin. Äidit työnsivät lapsia vaunuissa ja lenkkeilijät juoksivat vastaan. Kaikki tuntui kodilta.

Minua on jo jonkin aikaa vaivannut kova ikävä Helsinkiin, kotiin, ystävien luo ja tuttuihin maisemiin. Vaikka vierailu Helsingissä oli ihana ja haluan pian sinne uudestaan, se ei tehnyt hyvää koti-ikävälle. Todellisuus on kuitenkin sitä, että asun ja elän nyt Turussa.

Joten kertokaa minulle kauniita ja hyviä asioita Turusta, että saisin oloni helpottumaan.

Oma hyvien asioiden lista on nyt tämän näköinen:

  • kiva työ
  • yhteinen työpaikka miehen kanssa
  • asuntomme pohjaratkaisu
  • lyhyet välimatkat
  • kasvisravintola Kuori ja kauppahallin Roots
  • kaunis jokiranta
  • kuopuksen ihana tanssinopettaja
  • esikoisen harrastuksien löytyminen
  • Pure Heron raakakakut ja se ihana avocadopiirakka
  • torin edulliset vihannekset ja hedelmät

 

Kommentit

smagardi
astu harhaan

No tuota itsessään Turusta en osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta kivenheiton päässä Turusta sijaitsee Naantali, joka satamineen on yksi Suomen kauneimmista kesäkaupungeista. Ennen kesää en tosin suosittele poikkeamaan, nyt siellä on vaan ihan todella masentavaa. :D

iidis
Varpain jaloin

Kiitos! Tää ei ehkä helpottanut ikävää, mutta sait mut nauramaan ääneen : D

Saranda
Tyhjä ajatus

En tunne Turkua hyvin mutta tää postaus sai mut hetkeksi miettimään miten kaunis kaupunki Helsinki on. :-D Ei ehkä toivottu reaktio lukijalta hah mut mainitsemasi paikat kuuluu mun suosikkeihin täällä.

Sun luettelemat positiiviset asiathan on tosi kivoja! Kiva työ ja lapset ilmeisesti viihtyy - miten ihanaa. :) Rootsin ja Kuorin mainitseminen saa mut haluamaan tulla Turkuun ja testaamaan molemmat!

iidis
Varpain jaloin

Rakastan Töölöä! Asuimme Töölössä viimeiset 5 vuotta ja toivon, että vielä jonain päivänä saan muuttaa takaisin <3

Lapset viihtyy täällä Turussa pääsääntöisesti hyvin, mutta esikoinen kaipailee Helsinkiin jääneitä ystäviään (kuten minäkin omiani). Mun työ on kyllä tosi ihana ja koen siinä suhteessa olevani tosi onnekas.

Kannattaa kyllä ehdottomasti käydä joku kerta Kuoressa syömässä! Mies vei mut tänään kesken etätyöpäivän kävelylle ja sitten Kuoreen lounaalle. Kotimatkalla puhuimme lähinnä siitä miten hyvää ruoka oli. Myös aiemmin koettu 7 ruikalajin illallinen oli ihan omaa luokkansa.

Ceeelia (Ei varmistettu)

Turku on ihana! Tulet kyllä huomaamaan sen... Mainitsit jo huippujuttuja, kuten torin halvat vihannekset ja lyhyet välimatkat kaikkialle, mikä tekee arjesta ihanan mutkatonta. Turussa on tökyhalpa asua Hesaan verrattuna, jää rahaa elämäänkin!
Mun suosikkeja... pääkirjasto on ihana - voisin muuttaa sinne heti, jokirannassa kävely, missä tahansa kävely, ajattelen Turussa aina sitä historiaa, mitä sen kadut tuntevatkaan!, kauppatori - etenkin kesällä, ihanat kahvilat: Fabbes, Fika, Kembuz ja Kirjakahvila(100%vegaani) Tuomiokirkon lähellä, Art, Qwensel, Latte Cafe keskustassa, kauppahalli, ihanat kirjakaupat: Sammakko, Pieni kirjapuoti, kansallinen kirjakauppa, Antikvariaatit (esim. Omituinen opus), vanha Suurtori ja vähätori, Luostarin välikuja, joulumarkkinat, museot(WAM, aboavetus, taidemuseo, galleriat!!) lenkkipolku jokirannassa Halisille, Koroinen (myös sunnuntaikahvila) Ruissalo, Kuuva Ruissalossa, Maanpää ja näköala Airistolle, Portsassa kävely, kaunis hautausmaa.. Löydät varmasti omat suosikit! Lainaa kirjastosta "Turku Kaupunkiopas" (Kulmala, Lahtinen, Talve) lue se kannesta kanteen ja inspiroidu ihanasta, kauniista, omaperäisestä kotikaupungistasi!

iidis
Varpain jaloin

Kiitos <3 Ihanan paljon tutustuttavaa.

Kommentoi