Täydellinen kasvohoito

Kävin kesäkuun alussa elämäni parhaassa kasvohoidossa! Ayurvedinen kasvohoito oli täydellinen. Ihan tähän alkuun haluan painottaa, että tämä ei ole yhteistyöpostaus, vaan haluan itse päästä hehkuttamaan tätä kokemusta. Olen maksanut hoidon itse ja maksoin siitä täyden hinnan. Varasin Pür Hyvän Olon Hoitolasta Ayurvedisen kasvohoidon kiitokseksi ja palkinnoksi itselleni pitkän työprojektin päätökseen saattamisesta. Ayurvedinen kasvohoito vaikutti ihanan hemmottelevalta tavalta aloittaa paitsi kesä myös paluumatka ayurvedan pariin.

Mitä ayurveda on?

Ayurveda on intialainen tuhansia vuosia vanha terveysoppi, joka suoraan suomennettuna tarkoittaa ”elämäntietoa” (ayur=elämä, veda=tieto). Ayurvedassa ei uskota, että yksi tapa elää sopii kaikille, vaan ihmiset jakaantuvat eri elementtejä kuvaaviin kehotyyppeihin, joille kaikille on omat ohjeet mm. ravinnosta, päivärytmistä ja liikunnasta. Tavoitteena on kokonaisvaltainen terveys ja hyvinvointi ottaen huomioon sekä fyysisen että psyykkisen hyvinvoinnin ja sosiaalisen elämän.

Ayurvedassa ihmiset jaetaan kolmeen eri kehotyyppiin eli doshaan, jotka kuvaavat viittä eri elementtiä. Vata (ilma + eetteri), pitta (tuli + vesi) ja kapha (vesi + maa). Eri doshat vaikuttavat kaikissa ihmisissä ja ihminen voi olla myös sekoitus kahta tai jopa kaikkia kolmea eri doshaa, joten kehotyyppien määrä nousee kokonaisuudessaan seitsemään. Ayurvedalääkäri/asiantuntija määrittää kehotyypin esimerkiksi pulssia lukemalla, mutta netistä löytyy myös paljon suuntaa antavia kehotyyppitestejä.

Täydellisen rentouttava kasvohoito

Kasvohoitopäivä oli helteinen. Lähdin hoitolalle suoraan leikkipuistosta ja saavuin paikalle hikoillen ja helteestä hieman stressaantuneena ja ärtyisänä. Hoitaja Rosi Sotkasiira otti minut lämpimästi vastaan. Olin hieman etuajassa ja sain juoda rauhassa viilentävän lasillisen kylmää vettä ja rauhoitella riehuvaa mieltäni.

Hoidon aluksi sain valita intuitiivisesti aromaterapeuttisen tuoksuöljyn hoidon ajaksi. Vaikka asiakas tietäisinkin oman doshansa, Rosi antaa asiakkaan aina valita tuoksun nenällään, sillä kehon ja mielen tarpeet vaihtelevat tilanteen ja mielialan mukaan. Oma nenäni valitsi tällä kertaa stressiä livittävän vata-öljyn, vaikka asiantuntijan konsultaatiossa doshakseni on määritelty tulinen pitta. Oli täysin selvää, että stressinlievitys oli juuri mitä tarvitsin ja ilahduin huomatessani, miten kehoni tuntee mitä tarvitsen ja osaan intuitiivisesti tehdä itselleni suotuisia päätöksiä.

Keskustelimme ayurvedasta ja ihostani samalla kun kävin makaamaan hoitopedille. Ihoni on erittäin herkkä, jopa ärtysä ja altis helahduksille ja sään vaikutuksille. Sain kuulla ihoni olevan hyvin tyypillinen pitta-iho. Ihotyyppi voi myös poiketa kehotyypistä, mutta minulla kaikki on vahvasti pittaa.

Varsinaisen hoidon aikana emme keskustelleet, vaan sain vaipua hellään puoliksi tiedottomaan tilaan unen ja valveen rajamaille. Kasvoja hoidettiin naamioin, voitein ja kehon energiapisteitä käsittevällä marmahieronnalla. Ihaninta oli se, ettei hieronta rajoittunut vain kasvoihin, vaan tuotteiden vaikuttaessa Rosi hieroi myös dekolteen ja kädet aina olkapäistä sormenpäihin asti. Täydellisen rentouttavaa, hemmottelevaa ja ylellistä.

Kuin uudesti syntynyt

Ylellisen pitkän 75 minuuttisen hoidon päätyttyä sain heräillä rauhassa hoitohuoneessa. Olin kokonaisvaltaisesti levännyt ja mieleni seesteinen. Tiessään oli kaikki hermosteneisuus ja stressi. Kasvojein iho tuntui pehmeältä ja minkäänlaisia kuumotuksia tai kiristyksiä ei tuntunut. Myös hartioiden kireys oli kadonnut. Vaikka olin vaipunut hoidon aikana unen rajamaille, oli oloni vakaa ja maadoittuneen energinen vailla pienintäkään tokkuraisuutta.

Yleensä kasvohoitojen jälkeen ihoni on punainen ja muistuttaa lähinnä sotatannerta. Tällä kertaa peilistä katsoi heleän kuulaat kasvot, joita en halunnut peittää meikillä lainkaan, vaikka olin lähdössä vielä keskustaan asioille. Kotiin saapuessa ihoni erinomainen kunto kiinnitti puolisonkin huomion.

Kuherruskuukausi heleän ihon kanssa jatkui viikkoja. Vielä näin kuukausi hoidon jälkeenkin ihon kunto on yhä merkittävästi aiempaa parempi enkä ole koko kesänä käyttänyt muuta meikkiä kuin hieman ripsiväriä ja poskipunaa sekä silmänalusille peitevoidetta ja niitäkin vain harvakseltaan. Sain Rosilta vinkkejä paitsi ihonhoitoon myös oman kehotyyppini mukaisiin elintapoihin. Rosi kannusti minua ottamaan pieniä askelia suurten muutosten sijaan. Olenkin kunnellut tätä neuvoa ja tehnyt pieniä muutoksia rutiinissani sekä sisäisen että ulkoisen hyvinvoinnin osalta.

Jo hoitolassa tein päätöksen palata uudestaan Rosin hoitopedille viimeistään joulukuussa, kun syksyn työkiireet hellittävät. Ayrvedinen kasvohoito on täydellisen hemmotteleva. Hoidon vaikutukset ovat niin merkittävät ja kantavat hedelmää pitkälle varsinaisen hoidon jälkeenkin, että haluan tämän osaksi elämääni jatkossakin.

Lue myös:

Intialainen päähieronta

kauneus hyva-olo iho suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *