täydellistä vaatekaappia metsästämässä

 

Raskauden, vauvavuoden ja muidenkin elämän suurien muutosten myötä on vaatekaapin sisällön totaalinen uudistus tarpeen. Vaatekaappini sisältö on pääosin joko vanhaa tai sitten hätäpäissä muuttuneen kehon mittoihin ”jotain päälle sopivaa mahdollisimman halvalla” -periaatteella sovittamatta (koska vauva kantoliinassa) ostettua trikooretkua. Vauvakin on jo villi taapero, joka lähestyy pian leikki-ikää, joten en voi enää piiloutua ”koska meillä on vauva!!!” -tekosyyn taakse pukimieni kurjasta olotilasta.

Olen kovin viehtynyt kapseli-ajatteluun (capsule wardrobe), jossa vaatekaappiin valitaan rajattu määrä keskenään toisiinsa sopivia vaatteita, joita voi yhdistellä lähes loputtomasti. En välttämättä ole niinkään tiukkojen numeroiden perään, mutta vaatekaappi, jossa kaikki vaatteet sopivat toisiinsa olisi unelma.

Olen suhteellisen hidas tarttumaan konkreettisesti toimeen, mutta olen ennen muuttoa karsinut kaapistani vaatteita Marie Kondon periaatteita noudattaen. Nyt edessä olisi vielä uusi syynäys, jossa luovun viimenkin niistä kulahtaneista trikoovaatteista, joiden olemassa olosta olen syyttänyt mm. vauvavuotta ja olkapääpukluja… Mikään ei ole niin masentavaa kuin kaivaa kaapista puhdas paita, joka kuitenkin päällä näyttää nuhjuiselta.

 

En tietenkään ole ryhtynyt työhön ilman suunitelmaa. On täysin luonteeni vastaista rynnätä toimeen ilman perinpohjaista pohdintaa. Olenkin kaivanut Pinterestin ympäri etsiessäni artikkeleita ja listauksia kapseli-vaatekaapeista. Tässä muutama suosikkini:

 • Wardrobe Architect -sarja on itseasiassa ajateltu oman vaatekaapin ompelemista varten, mutta se toimii hyvin myös tähän kapseli-ajatteluun perustaksi. Siinä lähdetään liikkeelle aivan perusasioista ja pohditaan tarkemmin mm. omaa tyyliä, siluetteja, värejä ja kuvioita.
 • Into Mind -blogi keskittyy oman tyylin löytämiseen ja tarkentamiseen. Sieltä löytyy myös inspiraatiota minimalistiseen elämäntapaan. Blogia kirjoittava Anuschka on myös kirjoittanut yksityiskohtaisen oppaan, jonka voi ladata sivuilta ja tämän vuoden syksyllä ilmestyy hänen kirjansa ”The Curated Closet”
 • Hej Doll -blogista löytyy upeiden kuvien ohella paljon ajatuksia minimalistisesta vaatekaapista sekä blogia kirjoittavan Jessican omia kokemuksia vaatekaapin toteutuksesta.

 

Lisäksi olen selannut lukuisia tyyli-blogeja, joita löytää helposti esimerkiksi Pinterestin kiinnostavia kuvia klikkailemalla. Ja lukenut aiheeseen liittyviä kirjoja, kuten:

 • Ines De La Fressagne (2011): Parisian Chic: A Style Guide
 • Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline De Maigret, Sophie Mas (2014): How To Be Parisian Wherever You Are
 • Hannele Lampela: Täydellinen vaatekaappi tuhlaamatta: Onnellisen ostamisen salaisuus
 • sekä jo aiemmin mainitsemani Marie Kondo: KonMari: Siivouksen elämänmullistava taika

Olen tehnyt Pinterestiin itselleni (ainakin toistaiseksi salaisen) taulun, johon olen koonnut kuvia, jotaka vastaavat hakemaani tyyliä – ei pelkästään vaatteita ja kapselikokoelmia, mutta myös tyyli-ikoneitani, hiustyylejä, värejä, printtejä ja jopa elämäntapaan liittyviä kuvia.

Pohjatyöt alkaa olla jo aika hyvin tehty, joten seuraava vaihe onkin sitten oman kapselin tarkempi suunnittelu ja kasaaminen!

muoti trendit oma-elama
Kommentit (2)
 1. Hei, olen itsekin pohtinut samaa, että kuinka saada vaatekaapista kivempi, ja oma suosikkikirjani tähän on Rinna Saramäen Hyvän mielen vaatekaappi. Suosittelen ehdottomasti, sillä siinä paneudutaan sekä omaan tyyliin ja kiinnostaviin vaatteisiin, mutta myös eettiseen puoleen.

  Oman kirjani löysin ihan vaan Suomalaisesta kirjakaupasta noin vuosi sitten, ja luulisin että sitä löytää ainakin netistä.

  Onnea vaatekaappiprojektiin! 🙂

  1. Hei, kiitos kirjavinkistä!!! Täytyykin katsoa jospa se löytyisi vaikka kirjastosta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *