Vaimotukka

img_6555.jpg

 

Tässä kävi niinkin vanhanaikaisesti, että heti ensimmäisenä arkipäivänä häiden jälkeen oli aika varattuna kampaajalle. Ihan vaan vaimotukasta ei nyt tosin ole kyse vaan pikemminkin omaan tyyliin palaamisesta.

Kun minua kosittiin, oli minulla jo pidemmän aikaa ollut vaihtelevasti polkka tai pitkä polkka. Olin jo nuorimmaista odottaessani palannut polkkamittaan, mikä minulla on ollut useasti aiemminkin. Luonnonkiharat hiukseni viihtyvät polkkamitassa. Mutta viimeistään silloin, kun päätimme pitää häät Suomenlinnassa totesin, että minun on kasvatettava hiukseni pitkiksi kampausta varten. Kiharani reagoivat voimakkaasti ilmankosteuden vaihteluun enkä ollut valmis riskeeraamaan hääpäivän lookiani oikukkaiden kiharoitten vuoksi.

 

img_6560.jpg

 

Hiuksiani ei juuri leikattu kihlausaikana. Hiusten kuivuminen ja raskas stressi kuitenkin tekivät kuontalostani jotakuinkin kammottavan. En ollut enää puoleen vuoteen voinut pitää hiuksiani auki niiden huonon kunnon vuoksi. Pitkäkestoinen stressi taas sai hiukseni tippumaan ja lopulta minulla oli enää noin 1/3 hiuksieni paksuudesta jäljellä ennen kuin oheneminen viimein rauhoittui. Tammikuusta lähtien hiukseni on muistuttaneet kammottavalla tavalla Rauli Badding Somerjoen kuontaloa. Ja olenkin odottanut häiden jälkeistä hiustenleikkuuta lähes yhtä innoissani kuin itse häitä.

 

6348da6b-7137-4ec5-9388-21005013cc6e.jpg

 

Hiukseni leikkasi Hiushuone Stagen ihana Elina, jonka käsittelyn jälkeen kaameinkin pehko asettuu kauniiksi. Hersyvän naurun säestämänä peikonpojan takkutukasta kuoriutui huolettoman pariisittaren ja keijukaisprinsessan rakkauslapsen hiukset. Kaiken muun hyvän lisäksi Elinan käytössä on luonnonmukaiset tuotteet. Olen lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen ja koen viimeinkin näyttäväni taas itseltäni.

 

img_6600.jpg

 

Elinan käsialaa oli myös hääkampaukseni, johin palaan sitten, kun saan kuvat häistämme.

Kommentit (2)
  1. Oi miten upea polkkaleikkaus! Mulla oli aikoinaan ihan sama kuvio hiusten kanssa. Olin polkkatukkainen kosintatilanteessa, mutta kasvatin tukan häitä varten. Sitten kun leikkautin tukan takaisin vanhaan mittaansa, kuulin tosi paljon kuittailua vaimotukasta. Toivottavasti et ole joutunut kuulemaan samaa… 🙂

    1. Tää taitaa kyllä olla ihan klassikkotilanne 🙂 Näin radikaali muutos hiusten pituudessa on kyllä herättänyt paljon huomiota, mutta mun kohdalla se on ollut onneksi vain positiivista. Itse olen yhä vaan innoissani, kun tämä lyhyt on niin helppo ja hyväkuntoinen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *