Viikko kanssani: Maanantai

Mua on usein pyydetty kirjoittamaan mun työstä, mutta se tuntuu vaikealta, koska työ on joka viikko ja joka päivä erilaista ja lopulta mun näkökulmasta ihan tavallista arkea. Tykkään itse lukea ”päivä mun kanssa”-tyylisiä postauksia ja ajattelin sen ehkä avaavan paremmin mitä kaikkea mun elämään ja työhönkin liittyy. Päätin kopioida Sarandan idean ja jakaa päiväni teidän kanssa kerran kuukaudessa aina kuun ensimmäisenä. Nyt on vuorossa syyskuun ensimmäinen maanantai, seuraavaksi lokakuun ensimmäinen tiistai ja niin edelleen.

rönsylilja_pistokkaat7:00 Herään herätyskellon soittoon. Tekisi mieli jäädä vielä vuoteeseen, mutta nousen ylös. Pesen hampaat ja juon lasillisen vettä. Kuopus liittyy seuraani, kun teen olohuoneessa aurinkotervehdykset, pari rintakehää avaavaa asanaa sekä hengitysharjoituksen. Savasanaan päästessäni kuopus hakee omat joogakorttinsa ja jatkaa joogaleikkiä sillä välin, kun minä menen suihkuun.

8:00 Valmistan ison kannullisen smoothieta aamiaiseksi koko perheelle. Aamiaisen lomassa selailen blogeja ja luen uutisia. Jaan oman postaukseni, jonka olin edellisenä iltana ajastanut. Miehen ja kuopuksen lähdettyä päiväkotiin kirjoitan vielä pari pikaista luonnosta blogia varten myöhemmin työstettäväksi.

10:00 Muistutan esikoista kouluun lähtemisestä ja lähden kotoa. Lähtiessä törmään mieheeni ja huikkaamme lentosuukot pyöräillessä toistemme ohi. Käyn ostamassa eväitä töihin. Kaupassa on pitkät jonot ja kun viimein pääsisin lähtemää on kulkureitillä kaksi isoa rekkaa. Tähän kaikkeen menee odotettua odotettua enemmän aikaa. Otan aikataulua kiinni pyöräilemällä Mannerheimintietä todella kovaa.

jalat_partituuri10:35 Saavun Oopperalle. Olen aikataulusta vain 5 minuuttia myöhässä ja harjoituksen alkuun on vielä vajaa tunti. Ehdin hyvin käydä läpi viikkosuunnitelmani ja teoksen solistien nimet sekä tänään harjoiteltavat kohtaukset.

11:30-17:00 Harjoitus balettisalissa. Tänään olen ensimmäistä kertaa seuraamassa tämän teoksen harjoitusta. Työn alla on Balanchinen Serenade, joka on yksi kolmesta Triplaan tulevista teoksista. Harjoituskausi on vielä melko aluillaan ja kohtauksia ei harjoitella vielä kokonaisuudessaan vaan solistien ja corps de ballet’n osia hiotaan erikseen. Seuraan harjoitusta salin laidalla ja teen muistiinpanoja partituuriini kohdista, joista voi olla hyötyä myöhemmin harjoituskaudella. Tarkoitukseni on merkitä nuottiin mm. sisäänmenoja, poistumisia, keskeisiä liikkeitä ja corps de ballet’n asemia. Näistä merkinnöistä on paljon hyötyä silloin kun olemme tiivistahtisessa työssä näyttämöharjoituksissa ja mahdollisesti hypimme kohtauksesta tai variaatioita toiseen. Tapaan harjoituksessa myös ensimmäistä kertaa teoksen kapellimestarin. Saan harjoituspianistilta muutamia tärkeitä sisäänmenoiskuja partituuriin. Näistä merkinnöistä on suuri apu, koska hypimme harjoituksessa osasta toiseen.

17:00 harjoitus päättyy. Lähden työhuoneen kautta kotiin. Kotimatkalla haen kuopuksen villapaitaa varten tilaamani langat, joista tuli saapumisilmoitus aiemmin päivällä. Mies laittaa viestin ja pyytää minua hakemaan korianteria päivällistä varten, joten suuntaan myös ruokakauppaan.

17:40 Saavun kotiin. Pääsen suoraan päivällispöytään perheeni kanssa. Syömme mieheni valmistamaa tom yam -keittoa ja sämpylöitä. Ruoan jälkeen esikoinen kiiruhtaa orkesteriharjoitukseen. Valmistan iltapalaa varten tuorepuuron jääkaappiin tekeytymään. Katsomme miehen ja kuopuksen kanssa kolmestaan Australian MasterChefiä, kunnes lapsen on aika käydä iltapalalle ja -pesulle.

19:40 Lapsi nukkuu ja ns. oma aika alkaa. Tajuan, etten ole muistanut ottaa kuvia tämän päivän aikana. Päätän olla välittämättä siitä. Istutan elokuun alussa tapahtuneen vahingon seurauksena tulleet kirjorönsyliljan pistokkaat. Lapsen vahingossa pudottamaa emokasvia en saanut pelastettua, mutta rönsyihin kasvoi kuukaudessa juuret vesimaljassa. Toivon, että ne juurtuvat hyvin ruukkuihin vaikka kasvukausi on jo loppusuoralla. Esikoinen palaa kotiin sateesta pahasti kastuneena. Kädet mullassa ohjeistan hänet vaihtamaan kuivaa päälle.

tuorepuuro_marjat20:45 Syön iltapalaa esikoisen kanssa. Mies palaa sateen kastelemana lenkiltä ja esikoinen lähtee iltapesulle ja nukkumaan. Keitän itselleni ja miehelle kupilliset kamomilla teetä. Mies kysyy minua katsomaan kanssaan Beforeignersia, mutta olen jo väsynyt ja päätän vetäytyä mielummin lukemaan. Tiputan pari tippaa laventelin eteeristä öljyä yöpöydällä olevalle keraamiselle tuoksukivelle, teen pari rauhoittavaa asanaa ja hengitysharjoituksen ennen kuin pujahdan peiton alle.

22:30 Tassuttelen mieheni luo antamaan hyvänyönsuudelman. Käyn peittelemässä kuopuksen, joka on potkinut peiton päältään. Puoliunessa huomaan, että mies on tullut viereeni nukkumaan

puheenaiheet oma-elama
Kommentit (2)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *