Chia-suklaavanukas
Herkullinen vaihtoehto välipalalle
Pyrin syömään arkisin 3-4h välein, jotta verensokeri pysyy tasaisena eikä tule huono olo. Syön yleensä aamupuuron kotona jo klo 5.30-6.00 välillä, joten töissä 9 aikaan on saatava jokin välipala, että pärjää lounaaseen asti. Olen vaihdellut välipaloja rahkojen, puddingien, maissikakkujen, proteiinipatukoiden, tuorepuurojen ja smoothieiden välillä ja tällä hetkellä yksi suosikkivälipaloistani on suklainen chiavanukas, jonka reseptin haluan jakaa nyt teille.
Chiavanukas on helppo valmistaa tuorepuuron tavoin edellisenä iltana lioattamalla chia-siemeniä nesteessä yön yli ja napata mukaan töihin/kouluun/salille treenien jälkeiseksi välipalaksi. Vanukkaan voi maustaa haluamallaan tavalla ja päälle voi laittaa esimerksiksi omia lempimarjojaan tai hedelmiä. Vanukkaan saa pysymään kauemmin kylmänä laittamalla päälle jäisiä marjoja.
Chia-siemenet sisältävät runsaasti kuituja, proteiinia, antioksidantteja, kalsiumia ja terveellisiä omega-3- rasvahappoja, joten ne ovat todellista superfoodia! Geelimäistä hyytelöä saadaan lioattamalla chia-siemeniä nesteessä vähintään puoli tuntia, mutta parasta vanukasta saa kun malttaa liottaa siemeniä jääkaapissa yön yli.
Suklaan ystävänä halusin tehdä chiavanukkaastani suklaista ja täydensin makua banaanilla ja kiiwillä.
Yksi annos chia- suklaavanukasta
. 3 rkl chia-siemeniä
. 1.5-2dl soijamaitoa
. 1 tl raakasuklaajauhetta
. 1/2 banaani
. 1 kiiwi
Sekoita chia-siemenet, kaakaojauhe ja soijamaito keskenään. Sekoita niin kauan, että siemenet ”uppoavat” kunnolla maitoon. Laita jääkaappiin ja anna liueta mielellään yön yli. Sekoittele aamulla vanukasta ja lisää päälle pilkottu puolikas banaani ja kiiwi. Nauti!
Toivottavasti tykkäätte. Itse ainakin suklaan ystävänä olen tykännyt tästä combosta!
-V-