Viikonloppuloma Rokualla Jooga-Pilates-kurssilla

Yhteistyössä Rokua Health & Spa Hotel 

Tänä viikonloppuna kävin virkistäytymässä Rokualla, joka sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Oulusta. Majoituin Rokua Health & Spa Hotel on kylpylähotellissa keskellä kaunista luontoa aivan Rokuan Geoparkin ja kansallispuiston läheisyydessä. Olen viettänyt lapsuudessa paljonkin aikaa Rokualla ja edelleen Rokua lumoaa kauniilla maisemillaan ja ulkoilumahdollisuuksilla. Rokualla on paljon merkattuja reittejä retkeilyyn kävellen, pyöräillen ja talvella hiihtäen. 

Kun kaipaa rauhaa, rentoutumista ja liikkumista luonnossa on Rokua siihen loistava kohde myös lapsiperheille! Rokualla järjestetään myös erilaisia hyvinvointiin liittyviä tapahtumia joihin voi osallistua kuka vaan joka haluaa pitää itsestään huolta ja saada vinkkejä omaan liikkumiseen. Minun matkani tarkoituksena olikin Rokualla järjestettävä viikonlopun kestävä Jooga-Pilates kurssi. Tavoitteenani on kehittyä ohjaamaan joogaan/kehonhuoltoon liittyviä tunteja paremmin, joten halusin lähteä inspiroitumaan ja hakemaan uusia vinkkejä omaan tekemiseeni ohjaajana tästä kurssista. 

Majoituin Superior-huoneessa

Saavuin Rokualle jo perjantaina hyvissä ajoin, tarkoituksena viettää perjantai vapaapäivää ulkoillen hiihdon merkeissä, sekä käydä rentoutumassa kylpylässä. Suuntasinkin heti perjantaina Rokualle päästyäni hiihtämään. Hiihtoladut olivat erittäin hyvin hoidetut ja merkatut. Laduille oli helppo löytää, koska ne löytyivät ihan hotellin vierestä. Söpö latu Muksulatu jäi mieleen mikä oli 700m pituinen lasten latu.  Oma hiihtokunto tuli yliarvioitua kun päätin, että hiihdän 20 km 😀 No 20km hiihdin, mutta Oulun tasamaastoon tottuneena Rokuan mäkisemmät maastot tuottivat haastetta ja viimeisillä kilometreillä hiihtäminen ei näyttänyt enää hiihtämiseltä vaan eteenpäin selviytymiseltä. En voinut kuitenkaan luovuttaa kun olin päättänyt etukäteen kilometrimäärän minkä hiihdän 😀

Hiihdon jälkeen suuntasin kylpylään palauttelemaan ja kivana yllätyksenä avantoa rakastavalle kylpylästä löytyi kylmävesiallas. Kävin lämmitetyissä altaissa, joissa oli vesihierontapisteitä ja kylmävesialtaassa. Varsinaista uintia olisi voinut harrastaa 25 m kuntouintialtaassa ja lapsille näytti olevan tarjolla pieni liukumäki! Kylpylässä oli tavallisen saunan lisäksi hyörysauna.

Iloinen yllätys avannon ystävälle oli kylmävesiallas

Rokualla hotellin alakerrassa on DaySpa- hoitola, jossa on tarjolla erilaisia hoitoja hieronnoista jalkahoitoihin, kasvohoitoihin jne. Heillä sattui löytymään perjantai-illalle vielä yksi aika, joten varasin itselle HILLA-vartalohoidon. Raskaan hiihtolenkin jälkeen oli täydellistä päästä rentouttavaan hoitoon, jossa kuorittiin vartalo kuorintavoiteella ja tehtiin koko vartalon rentouttava hieronta. Tämä hoito kyllä kruunasi vapaapäiväni Rokualla. Ravintolarajoitusten takia ruokailu ravintolassa jäi perjantai-iltana välistä, mutta TakeAway-lohisalaatti huoneeseen oli oikein hyvä vaihtoehto. 

Hiihtolenkin jälkeen Hilla-vartalohoito oli ihana!

Lauantaina aamupalan jälkeen alkoi viikonlopun kohokohta eli Jooga-Pilates-kurssi. Kurssin ohjasi pitkänlinjan liikunta-alan ammattilainen ihanan energinen Ride Paularanta. Jooga-Pilates-kurssi oli tiivis paketti joogan ja pilateksen saloihin lauantaina ja sunnuntaina. Kurssi oli tarkoitettu ihan kenelle vaan ja itse sai valita osallistuuko kaikkiin tunteihin vai vaan osaan. Ei siis välttämättä tarvitse olla aiempaa kokemusta joogasta tai pilateksesta osallistukseen tämmöiselle kurssille. Lauantaina meillä oli yhteensä 6 tuntia erilaisia harjoituksia ja välissä tietenkin syötiin hotellin ravintolassa- oli muuten maukkaat ruuat!

Itse ihastuin erityisesti FitPilatekseen ja pilatekseen, jossa pakarat ja vatsalihakset pääsivät viimeistään kunnolla töihin! Toki jalat treenattiin kertaalleen päivän aikana aiemmin myös voimajoogassa. Ei tarvitse mennä aina salille kyykkäämään saadakseen jalat hapoille 😉 

Viimeisenä tuntina lauantaina Ride piti meille erittäin rentouttavan ja rauhallisen huoltavan joogan. Pitkän päivän jälkeen oli ihana sujahtaa hotellin lakanoihin lepäämään ja katselemaan sarjoja ennen kuin uni vei voiton. 

Sunnuntaina aamupalan jälkeen aloitettiin päivä avaavalla aamujoogalla, päästiin testaamaan vielä kerran FitPilatesta ja viikonloppu päätettiin ihanan rentouttavaan huoltavaan joogaan. Päällimmäisenä viikonlopun ja tämän tapahtuman jälkeen tuli levollinen ja onnellinen olo. Aloin heti katsomaan milloin seuraava vastaava tapahtuma järjestetään 😉  Iso kiitos vielä Rokua Health&Spa hotelille ihanasta viikonlopusta ja erityiskiitos Ridelle upeasta Jooga-Pilates-kurssista!

-Veera 

hyvinvointi suosittelen hyva-olo tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *