Joulu tulla jollottaa

En kestä, että muutaman viikon päästä on oikeasti joulu! Tämä vuosi on ollut niin erikoinen meille kaikille ja tulemme muistamaan tämän aina..

Oli koronaa tai ei, joulu on kohta täällä ja se on varmaa se 🙂  Itse olen niin jouluhullu, että olen valmistellut joulua jo hyvissä ajoin. En halua ottaa joulusta minkäänlaista stressiä, koska joulu on iloinen asia! Siksi haluan tehdä jouluun liittyviä juttuja pikkuhiljaa pitkin vuotta ja nauttia vain joulun odottamisesta.

Listaan teille muutamia asioita, joita itse olen tehnyt jo muutaman vuoden ajan ja huomannut näiden keinojen auttavan välttämään joulustressiltä.

Minulla on 7 kummilasta, joten pelkkien kummilapsien lahjoihin menee yllättävän paljon rahaa vaikkei ostaisi mitään isompaa. Lisäksi on muutama sukulaislapsi, joita haluan muistaa ja toki oma rakas tyttäreni. Ystävien ja sisarusten kesken olemme sopineet ettei osteta mitään, mutta omia vanhempia haluan muistaa myös. Joululahjoihin alan säästämään rahaa jo tammikuussa. Minulla on erillinen tili, johon siirrän rahaa joka kuukausi. Näin joululahjojen hankintaan ei mene kerralla loppuvuoden tilistä niin paljoa rahaa.

Ostelen joululahjoja yleensä jo alkusyksystä. Mikäli näen, jotain järkevää mikä voisi olla kiva joululahja jollekkin ja on vielä vaikka alennuksessa, lähtee se mukaani vaikka jo elokuussa!

Viime vuosina olen suosinut paljon aineettomia lahjoja ja elämyksiä, lahjakortteja jne. Nykyajan ihmisillä on niin paljon kräässää nurkissa, että ihan turha ostaa mitään tavaraa. Minusta lapsille myös kirjat ja vaatteet ovat kivoja ja järkeviä lahjoja.

Joulusiivouksesta on mielestäni turha stressata. Tai toki jos aikoo viettää esim.keittiön kaapeissa joulun, mutta kuka sinne kaappeihin oikeasti jouluna katsoo, että onko niitä pakko juuri jouluksi pestä? Itse olen siivonnut keittiön kaapit ja vaatekaapit pikkuhiljaa syksyn aikana, joten joulusiivoukseen ne eivät kuulu. Jouluksi teen vähän paremman viikkosiivouksen kuin yleensä, mutta en aio käyttää siihen aikaa kauaa. Mikäli asuisin isommassa talossa, harkitsisin ulkopuolisen palkkaamista tekemään siivouksen puolestani, jolloin kaikki voittaisivat. Itse ei tarvitsisi käyttää aikaa siivoamiseen ja voisin tarjota työtä sitä kaipaavalle.

Tämä on joulu on siitä mielessä erilainen, että vietämme sen ensi kertaa ihan omassa kotona. Yleensä olen ollut vanhempieni luona joulun, mutta tänä vuonna vanhempani tulevat meille ja olen sanonut heille, ettei heidän tarvitse tehdä muuta kuin tulla. Aion siis itse laittaa jouluruuat, mutta päätin etten ala stressaamaan siitäkään. Jos en jaksa tehdä jotain itse, ostan sen valmiina. Ketä oikeasti kiinnostaa onko leivät ja kastikkeet itse tehtyjä vai onko ne ostettu valmiina? Lanttulaatikon ym.aion tehdä siksi, mutta vain sen takia, etten olen ennen tehnyt ja haluan kokeilla osaanko tehdä yhtä hyvää lanttulaatikkoa kuin äitini 🙂

Minusta on ihana fiilistellä joulua hyvissä ajoin ja tänä vuonna laitoimme joulukuusen jo marraskuun lopussa. Lapsuudenkodissa joulukuusi laitettiin aina vasta aatonaattona, mutta minusta on ihana laittaa se hyvissä ajoin niin sitä ehtii rauhassa ihastella, koska kuusi ja sen valot tuovat joulun! Muutkin joulukoristeet ovat löytäneet jo paikkansa ja kynttilöitä meillä on poltettu jo pitkin syksyä.

Olemme leiponeet tyttäreni kanssa jo ensimmäisen erän pipareita (ja syöneet) ja tulevana viikonloppuna aiomme tehdä piparkakkutalon. Olemme yleensä aina tehneet piparkakkutalon juuri itsenäisyyspäivän viikonloppuna.

Joulukortteja en lähetä ollenkaan, vaan laitan jouluaattona joulutervehdyksen ystäville ja sukulaisille whatsupin välityksellä.

Tänä vuonna poikkeuksena on se, ettei yhtiäkään pikkujouluja järjestetä. Se on tavallaan harmi, koska esim.työpaikan pikkujoulut ovat olleet mukava perinne. On ollut kiva nähdä työkavereita ja opiskelijoita muuallakin kuin töissä. Täytyy toivoa, että vuoden päästä tilanne olisi eri 🙂

Odotan kyllä innolla joululomaa. Raskaan vuoden ja syksyn jälkeen loma on enemmän kuin tervetullut! Ihanaa joulunodotusta myös teille ja pysytään kaikki terveenä!

-V

puheenaiheet tapahtumat-ja-juhlat ystavat-ja-perhe ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *