Kikhernepinaattimunakas
Teen yleensä töihin lounaat aina itse, koska syön mieluummin omia eväitä kuin, että käyn työpaikkaruokalassa syömässä. Yleensä teen ihan perus simppeleitä kasvispainotteisia ruokia. Uusin lounassuosikkini on kikhernejauhoista tehty munakas. Munakkaan voi täyttää lähes millä tahansa. Omassa suosikissani on oliiveja, aurinkokuivattua tomaattia ja pinaattia. Omeletin perusraaka-aineet koostuvat kikhernejauhoista ja vedestä. Voit siis vaihdella täytteitä munakkaaseen oman mielesi mukaan. Tässä munakkaassa tavallisen suolan sijasta kannattaa käyttää musta suolaa, joka tuo kananmunan makua vegaanisiin ruokiin. Toki tavallisellakin suolalla pärjää. Kikhernemunakkaassa et voi epäonnistua kuin paistovaiheessa, mikäli käytät huonoa paistinpannua ja munakas jää kiinni pannuun. Paras pannu tähän hommaan paksupohjainen, pinnoitettu tarttumaton paistinpannu.
Sitten reseptiin. Tästä ohjeesta tulee 2-3 annosta.
- 3dl kikhernejauhoja
- 150g pakastepinaattia
- 1 tl mustaa suolaa
- 5tl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 10-15 kivetöntä vihreää oliivia
- vettä 3-5dl riippuen kuin paksun munakkaan haluat
Sekoita kikhernejauhot, sulatettu pakastepinaatti, musta suola ja vesi keskenään. Vettä en mitannut, mutta lisäsin sitä sen verran, että seos oli sopivan taikinamaista (n. 3-5dl)
Laita pannulle kuumenemaan aurinkokuivatut tomaatit. En lisännyt muuta öljyä pannulle kuin aurinkokuivatuista tomaateista tulleen öljyn. Öljyä voi lisätä siis halutessaan. Kaada kikhernepinaattitaikinaseos pannulle ja päälle oliivit. Hauduttele munakasta pannulla niin kauan kuin se on hyytynyt. Jos et saa käännettyä munakasta perinteisesti voit tehdä sen esim.kattilankannen avulla keikauttamalla. Lieden tehosta riippuen paistamiseen menee n.10-25min.
Nauti esimerkiksi salaatin kera! Tämä on tosi täyttävää ja pitää pitkään nälkää. Ihan ehdoton luonassuosikki! 😍
-V-