Ripsien kestotaivutus ja kulmakarvojen laminointi

Yhteistyössä Torni Oulu

YUMI Lashes & YUMI Brows

Minulla on ollut vuodesta 2013 asti ripsipidennykset, jotka jouduin reilu vuosi sitten ottamaan pois, koska allergisoiduin pidennyksissä käytettäville liimoille. Omat ripseni ovat niin ohuet, hennot ja vaaleat, että jos en laita niihin yhtään ripsiväriä voisi luulla, ettei minulla ole ripsiä ollenkaan. Ripsivärinkään kanssa ripsiä ei juuri näy, joten olen käyttänyt viimeisen vuoden aikana kaupasta ostettavia irtoripsiä ja käyttänyt niitä melkein päivittäin. Irtoripsienkin kanssa pärjää, mutta onhan se oma hommansa liimata ne päivittäin, eivätkä ne kyllä suoraan sanottuna näytä kovin luonnollisilta. Nyt kun kesä on täällä ja loma edessä en todellakaan jaksa, enkä halua meikata joka päivä. Halusin jotain luonnollista ja freshiä lookkia kesälomalle ja tulevalla kesälomareissulle, jonne ei aio edes ottaa juuri meikkejä mukaan, joten hetken mietityttäni vaihtoehtoja päädyin kokeilemaan YUMI- Lashes ripisen kestotaivutusta oululaiseen kampaamo, parturi ja kauneudenhoitopalveluita tarjoamaan Torniin. Tornissa minut otti vastaan Sky-kosmetologia Tania, jolla on lähes 15-vuoden kokemus kauneudenhoitoalasta. Ripsien kestotaivutus on luonnollisempi vaihtoehto jos haluaa ripsiin näyttävyyttä, sekä helpottaa aamuja ja meikkaamista. Kestotaivutus sopii herkemmillekin silmille, sillä siinä ei käytetä samoja allergisoivia liima-aineita kuin esim. ripsienpidennyksissä.

Kestotaivutuksessa taivutetaan ripset tyvestä alkaen ylöspäin avaten katsetta. Hoidossa käytetään apuna silikonityynyjä, jonka päälle ripset asetetaan ja liimataan vesiliukoisella maitoliimalla. Liimaus pitää ripset paikoillaan taivutusaineen, sekä hoitoaineen vaikuttaessa. Maitoliima poistetaan vesihuuhteella pois hoidon lopuksi. Taivutusmuotteja on olemassa erikokoisia eri ripsipituuksia varten. Ripsien hoidon aikana ripset myös värjätään. Kestotaivutus kestää riippuen omien ripsien kasvusyklistä 8-12 viikkoa ja se voidaan tehdä ripsille maksimissaan 8 viikon välein.

Kestotaivutuksen jälkeen ripsiä ei saa meikata, eikä pestä ensimmäisen 48 tunnin aikana. 48 tunnin jälkeen kestotaivutuksesta ei ole rajoitteita eli sen jälkeen voi meikata normaalisti, poistaa meikkejä, saunoa, sekä hikoilla. Ripsien kestotaivutus ei loivennu vaan kestotaivutus kasvaa ulos, kun ripset uusiutuvat. Mikäli syö lisäravinteita, jotka vaikuttavat ripsien kasvuun kannattaa huomioida, että ne  voivat nopeuttaa taivutuksen ”ulos kasvamista”. 

Minua jännitti kovasti, että minkälainen lopputuloksesta tulee, koska niin kuin aiemmin sanoin ovat omat ripseni lähes huomaamattomat. Olen kuitenkin yllättynyt kuin hyvältä olemattomat ripseni näyttävät käsittelyn jälkeen ja kyllä, aion lähteä reissuun ilman ripsiväriä! Olin oikeasti ajatellut, ettei ripsiäni saa näkymään mitenkään, mutta sieltähän ne ripset tulivatkin esiin. Kyllä Tania on taitava!

 Toinen asia mihin halusin helpotusta oli kulmakarvani. Tähän asti olen nyppinyt ja värjännyt kulmakarvani aina itse (lukuunottamatta muutamia kertoja kun kosmetologi on tehnyt sen puolestani.) Halusin saada kulmakarvoihin myös jotain, millä nopeuttaisin meikkausta ja joka kestäisi vähän kauemmin kuin pelkkä kulmien värjäys. Olin pohtinut microblanding käsittelyä, mutta en halunnut kuitenkaan lähteä niin ”rajuun” käsittelyyn, joten päädyin tässäkin hienovaraisempaan YUMI Brows kulmien laminointiin eli kulmakarvojen muotoiluun. Kulmien laminointi on uusi juttu Suomessa ja herättänyt jo suuren suosion. Kulmien laminoinnissa kohotetaan oman karvan tyvi taivutus- ja kiinnitysaineella, kulmat muotoillaan vahalla, pinseteillä tai sokerilla ja ne värjätään. Kulmien laminointi on luonnollisempi tapa kuin microblanding ja se katoaa kulmista riippuen omien kulmakarvojen kasvusyklistä. Hoidon voi uusia 6 viikon välein. Kulmien laminoinnissa tavoitellaan tuuheita, näyttäviä ja luonnollisia kulmakarvoja. Käsittelyn jälkeen kulmia ei saa pestä eikä meikata ensimmäisen 48 tunnin aikana, sillä vesi saattaa kuivattaa kemiallisesti käsitellyn karvan. Mikäli käyttää lisäravinteita, jotka edistävät karvojen kasvua voi laminointi kestää oletettua lyhemmän aikaa. Kulmien laminointi sanana voi  kuulostaa hurjalta, mutta hoito on enemmänkin kulmakarvojen muotoilua hellävaraisesti.

Sekä ripisen kestotaivutuksen, että kulmien laminoinnin jälkeen suositellaan käytetäväksi kotona YUMI-hoitomaskaraa ripsille ja kulmille 1-2 kertaa päivässä. Maskara hoitaa ripsiä ja kulmia, sekä ylläpitää niissä riittävää kosteustasapainoa, joten ripset ja kulmat pysyvät kauniimpana pidemään. Ripsiä ja kulmakarvoja kannattaa myös harjata aamuin illoin, jotta ne pysyvät siisteinä.

Mitä esteitä on ripsien kestotaivutukselle ja kulmien laminoinnille? Erilaiset allergiat ovat näissä toimenpiteissä erittäin harvinaisia, mutta kosmetiikka-allergisille hoito saattaa aiheuttaa allergisia oireita. Itse olen melko herkkä erilaisille aineille, mutta tässä hoidossa mikään ei tuntunut miltään. Ei kirvelyä, turvotusta, eikä kutinaa! Hoitoja ei suositella mikäli olet raskaana tai imetät, olet sytostaatti- tai sädehoidossa, sairastat alopeciaa tai sinulla on silmätulehdus. Ikäraja on näihin hoitoihin 16 vuotta.

Tämä kuva on otettu heti hoidon jälkeen, eikä kasvoilla ole kuin vähän meikkipohjaa ja huulipuna.

Olen kyllä niin ällikällä lyöty lopputuloksesta, että menen varmasti uudestaan syksyllä tähän hoitoon. Aivan ihana kun on tullut tämmöisiä luonnollisempia hoitovaihtoehtoja helpottamaan meikkausta ja laittautumista! Mikäli haluat itsellesi tämän YUMI- hoitopaketin (ripsien kestotaivutus ja kulmakarvojen laminointi) niin nyt saat -15% koko hoidosta nimelläni Veeraeveliina maksun yhteydessä Oulun Tornissa. Etu on voimassa 21.7.20 asti 🙂 Tulen seuraavien viikkojen kuluessa päivittelemään Instagramin puolelle miten tämä hoito on kestänyt ja tuntunut ripsissä ja kulmissa eli jatkoa luvassa IG:n puolella @veeeraeveliiina. Kiitos Torni ja Tania! <3 @kampaamotorni @torninkauneus @kosmetologi_tania 

-V-

kauneus meikki suosittelen trendit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *