Rokuan polkuja juoksemassa

Yhteistyössä Rokua Health & Spa Hotel ja Rokua Trail Run

Viikonloppuna pääsin tutustumaan polkujuoksutapahtumaan Rokua Trail Runiin, joka järjestettiin Rokuan kansallispuiston upeissa maisemissa aivan Geoparkin sydämessä. Varsinainen tapahtuma oli vasta sunnuntaina, mutta minä lähdin viettämään jo perjantaina viikonloppua Rokualle.

Olen aiemmin käynyt Rokualla varsinkin talvisin, jolloin Rokuan hiihtoladut ovat tulleet tutuksi. Olen ollut Rokualla myös Jooga-Pilates-kurssilla, mutta tähän aikaan vuodesta eli kesällä en ole Rokuan poluilla ja metsissä juuri liikkunut paitsi lapsuudessa.

Rokuan luonto on upea. Vain reilun tunnin ajomatkan päästä Oulusta pääsee kokemaan ainutlaatuisen luontoelämyksen rauhoittavan Rokuan maisemissa ja siellä riittää tekemistä vuodenajasta riippuen koko perheelle. Kesäisin Rokualla pääsee harrastamaan paitkointia ja retkeilyä, suppailua, kalastusta, marjastusta ja maastopyöräilyä. Rokuan kirkasvetiset suppilammet ovat suurimmaksi osaksi pohjavettä ja ovat sen vuoksi erittäin puhtaita, ja mikäs sen ihanampaa kuin pulahtaa uimaan lämpiminä kesäpäivinä.

Rokualla järjestetään monipuolisesti erilaisia tapahtumia pitkin vuotta. Tänä elokuisena viikonloppuna Rokualla oli jopa kaksi tapahtumaa, joista toinen lauantaina. Rokua MTB on maastopyörätapahtuma, jossa pääsee maastopyöräilemään 21km tai 63km pituisilla reiteillä. Itse lähdin lauantaina ulkoilemaan Rokualle ja tutustumaan vaellusreitteihin kävellen. Päivän aikana askeleita kertyi huimat 50t ja kilometrejä melkein 40km, mutta olipa ihana käveleskellä rauhassa, ihailla maisemia ja seurata maastopyöräilijöitä. Majoituin tälläkin kertaa Rokuan Health&Spa hotellissa mikä myös toimi viikonlopun aikana Rokua MTB ja Rokua Trail Runin tapahtumakeskuksena.

Sunnuntaina oli vuorossa Rokua Trail Run- polkujuoksutapahtuma, jossa matkoina olivat 10km, 21km tai 42km. Itse osallistuin tällä kertaa 10km reitille, joka oli oikein kiva ja tarpeeksi haastava, mutta myös aloitteleville polkujuoksijoille sopiva. Monipuolisesti erilaisia polkuja, sekä alustoja. Haastetta toi nousut, sekä poikkeavan lämmin helteinen keli.

Viikonlopun aikana olisi ollut mahdollista osallistua Rokuan Keisari ja Keisarinna kisaan, johon kuuluu lauantaina maastopyöräilyosuus 63km ja sunnuntaina polkujuoksu 21km. Tässä tapahtumassa osallistujat pääsevät mittaamaan kestävyyden lisäksi omaa palautumiskykyä. Mahdollisuus olisi suorittaa myös Pikku-Keisari / Pikku-Keisarinna, jossa matkoina 21km maastopyöräily lauantaina ja 10km polkujuoksu sunnuntaina. Tämä kisa alkoi olla kiinnostamaan sen verran, että ehkä ensi vuonna voisin ottaa osaa siihen.

Rokuan luonto lumosi kauneudellaan myös näin kesäaikaan. Ensi kertaan siis ja kiitokset vielä Rokua Health & Spa Hotel ja Rokua Trail Run ihanasta sporttisesta viikonlopusta!

hyvinvointi tapahtumat-ja-juhlat hyva-olo liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *