Terveellisempi Mustikkapiirakka
Kokeilin pari viikkoa sitten valmistaa mustikkapiirakkaa terveysversiona. Näin kun sokeritonta syyskuuta edelleen vietellään ei tässäkään piirakassa ole käytetty lainkaan lisättyä sokeria, eikä myöskään vehnäjauhoja ja rasvaa.
Makean ystävänä täytyy sanoa, että elämä ilman sokeria ja makeutusaineita on ollut yllättävän simppeliä. Kun on syönyt tarpeeksi oikeaa ruokaa ei ole edes tehnyt mieli makeaa. Viikonlopun herkkuhetkiin nämä terveysleivonnaiset ovat olleet oikein oiva vaihtoehto ilman pahaa oloa ja ähkyä. Lisäksi niistä saa ihan oikeita ravintoaineita ja ne täyttävät mahaa.
Tarjosin mustikkapiirakkaa vieraille ja kaupaksi se kävi! Söimme lopun piirakan tyttäreni kanssa alkuviikosta välipalalla <3
Ohje terveellisempään mustikkapiirakkaan:
Sekoita keskenään:
4dl kaurahiutale
2 kananmunaa
400g Greek Style Alpro Vanilja jugurtti
1 muussattu banaani
Kanelia
Levitä taikina öljyttyyn piirakkavuokaan
Päälle:
Sekoita
300g Greek Style Alpro Vanilja jugurtti
1 kanamuna
Kaada seos taikinan päälle ja ripottele päälle reilusti mustikoita
Paista n. 200 asteessa 30-40 min uunin tehosta riippuen.
Omasta mielestäni piirakka maistui paremmalta jäähtyneenä ja kylmänä kuin heti uunista tullessa. Toivottavasti pidätte! <3
-V-