Terveellisempi Porkkanakakku
Kesän herkuttelujen jälkeen halusin palata vähän ruotuun ja päätin, että vietän syyskuun ilman sokerittomia herkkuja. Lomalla tuli herkuteltua ihan kunnolla ja arjen alettua huomasin, että tämä meinasi jäädä päälle. Tykkään kokeilla tehdä herkuista terveellisempiä vaihtoehtoja, koska niistä ei tule paha olo, mutta silti ne yleensä ovat olleet hyviä. Terveellisemmistä vaihtoehdoista myös saa edes jotain ravintoaineita. Ymmärrän täysin jos jotkut miettivät ”miksi ei voi leipoa oikeesti jos kerran leipoo” mutta itse ainakin haluan herkutella ja jos ja kun sen kerran voi tehdä myös terveellisemmin niin miksi ei? Toki syön itsekin välillä niitä ihka oikeita karkkeja ja pullia. Maultaan tämä porkkanakakku oli mielestäni oikein maukas ja mehukas, eikä yhtään ällömakea. Aion todellakin tehdä tätä uudestaan! Kakun päällisessä käytetyssä Alpro Green Style Vanilla soijajugurtissa on vähän sokeria, mutta muuten kakku on täysin tehty käyttäen ilman sokeria, kovia rasvoja ja vehnäjauhoa.
Terveellisempi Porkkanakakku
Mantelijauho 80g (Käytin Rainbow mantelijauhetta, jota on yhdessä pussissa 80g)
Kaurahiutale 3 dl
Alpro Natural soijajugurtti 250g
Kanamunia 3 kpl
Mantelirouhetta taikinaan n. 80g (loput koristeluun käytin Pirkan 125g mantelirouhepussia)
Banaania 2 muussattuna
300g porkkanaraastetta
2tl kanelia
0.5dl saksanpähkinäöljyä/ muuta öljyä
Sekoita kulhossa kaikki aineet keskenään. Levitä taikina irtopohjavuokaan (24cm) Paista 180 asteessa uunin tehosta riippuen 30-40min.
Koristeluun
Alpro Greek Style Vanilla jugurttia
Manteleita
Pekaanipähkinöitä
Mantelirouhetta
Kanelitankoja
Toivottavasti pidätte! Ihanaa sunnuntaita <3
-V-