Turvenautiskelua

Yhteistyössä @luonnokassauna 

Pohjoista luontovoimaa saunasta 

Luonnokas Sauna on oululainen yritys, joka tarjoaa elämyksellisiä saunahoitoja niin yksilöille, pariskunnille kuin ryhmillekkin Voimalan saunalla Kasarmintiellä. Saunahoitojen lisäksi Luonnokas valmistaa käsityönä saunahoitoihin suunnattua luonnonkosmetiikkaa, kuten jalkakylpysuolaa, naamioita, kuorintoja ja saippuoita. 

Minä kävin tutustumassa Luonnokkaaseen jo marraskuussa kun kävin ostamassa isänpäivälahjaksi Luonnokkaasta miehillekkin sopivaa luonnonkosmetiikkaa. Siitä innostuneena kun mietin joululahjaa hänelle, jolla on jo kaikkea ja joka ei tarvi mitään ajattelin, että haluan antaa lahjan, josta on iloa, josta saa hyvää oloa ja joka on aineeton lahja. Luonnokkaan turvesaunahoito kahdelle kuulosti täydelliselle ja siinä pääsisimme yhdessä rentotumaan.

Kävimme toissapäivänä rentoutumassa tässä hoidossa. Ihan ensimmäiseksi Luonnokkaan yrittäjä Anu otti meidät vastaan tunnelmalliseen tupaan ja kertoi hieman itsestään ja yrityksestään. Anu on ammatiltaan saunaterapeutti ja rakastaa saunottajan työtään. Samalla kun Anu kertoi meille saunomisesta ja saunahoidoista saimme juoda jo ennen saunaan menoa runsaasti suolavettä, koska tulisimme hikoilemaan seuraavan tunnin aikana runsaasti. 

Turvesaunahoito alkoi ihon pesulla luonnonmukaisilla tuotteilla, jonka jälkeen lämmiteltiin saunassa vähän aikaa niin, että aineenvaihdunta käynnistyi ja ihohuokoset avautuivat tulevaa hoitoa varten. Sen jälkeen iholle levitettiin turvetta, jonka annettiin vaikuttaa iholla saunan lämmössä noin puoli tuntia. Hoidon aikana aineenvaihdunta käynnistyi voimakkaasti ja kuona poistui kehosta, joten hoidon aikana nautittiin runsaasti lisää vettä. Saunomisen yhteydessä Anu kertoi tarinoita saunaelämyksistä, saunahoidoista, turpeesta ja turpeen terveydellisistä vaikutuksista. Meillä olisi riittänyt juttua vaikka koko päiväksi ja kävimme tosi mielenkiintoisia keskusteluja. Halutessaan saunahoidoisssa voi olla myös ihan hiljaa ja vain olla. Hoidon lopuksi iho huuhdeltiin runsaalla vedellä ja pestiin hiukset. Hoidon lopuksi nautittiin vielä puhdistavaa yrttiteetä, vettä ja siemennäkkileipää. Meillä ei ollut mitään omia tuotteita tai pyyhkeitä mukana, vaan pyyhkeet, sisätohvelit, saunahatut, shampoot ja saippuat olivat tarjolla paikan päällä. Saunan jälkeen iholle siveltiin öljyä kosteuttamaan. 

Itselleni turve oli ihan uusi tuttavuus. Hoidoissa käytettävä turve on täysin puhdasta luonnontuotetta. Turve hoitaa niin ihoa, aineenvaihduntaa kuin myös monia vaivoja kuten unettomuutta, psoriasista, migreeniä ja vaihdevuosi oireita. Luonnokkaalta voi ostaa turvetta myös kotiin käytettäväksi jos haluaa tehdä turvehoitoja kotona. Olo turvesaunahoidon jälkeen oli rentoutunut ja raukea. Itselläni jomotteli vähän päätä hoidon jälkeen, joka johtui varmasti siitä, että aineenvaihdunta lähti liikkeelle ja kuona-aineet poistuivat. Vedenjuonti onneksi auttaa 🙂 

Voin lämpimästi suositella turvesaunahoitoa kaikille, ketkä haluavat pitää huolta omasta hyvinvoinnista. Myös mieheni tykkäsi kovasti hoidosta! 

Taikasanalla Veeraeveliina turvesaunahoidot ovat nyt  -20% tarjouksessa parikunnille / kahdelle hengelle. Kannattaa olla nopsa ja varata aika suoraan Anulta tai ostaa vaikkapa lahjakortti 🙂 Ajan voi varata numerosta p. 040-1646649 

Luonnokas Oy voit tutustua tarkemmin osoitteessa www.luonnokas.fi 

Kaleva teki Anusta haastattelun lokakuussa. Voit lukea haastattelun uran mielenkiintoisesta täyskäännöksestä tästä:

https://www.kaleva.fi/unelmien-asiantuntijatyo-ei-tuonut-anu-rosenbergil/2972620

Ehkä joskus itsekin 😉

-V-

hyvinvointi hyva-olo suosittelen trendit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *