Uudenlainen rytmi treeniin valmennuksen ja oppimisen myötä

Yhteistyössä Liikuntakeskus Hukka 

Olen parin viime vuoden aikana treenannut liian kovaa. Viikottain liian monta kovaa treeniä täysillä, eikä tarpeeksi lepoa saati palautumista. Siihen vielä ruokavalio, jolla pitkälti painetaan miinuskaloreilla. On sanomattakin selvää, että kroppa on melko sekaisin. Nyt onkin aika tehdä kevyempää treeniä, syödä tarpeeksi monipuolista normaalia ruokaa, sekä opetella palautumaan ja antamaan kropalle lepoa.

Kuva: Janne Lainea Photography

Aiemmin viikko-ohjelmassani oli viikosta riippuen keskimäärin neljä-kuusi kovaa treeniä ja monta aamulenkkiä ennen aamupalaa. Vaikka lihakset olivat kipeät ja olo väsynyt, treenaamaan oli päästävä. Itselläni treenaaminen on pään tuulettamista ja keino, jolla pysyn virkeänä, hyväntuulisena ja jaksan paremmin lapsiperheen arkea, töitä jne. Liika on kuitenkin liikaa. Oikeastaan vasta valmentajani Lauran kerrottua minulle faktat kroppani ylikierroksista ja stressaantuneesta tilasta, jossa tuloksia ei synny vaikka kuin treenaa, uskalsin itsekin myöntää; olen treenannut LIIKAA.

Kuva: Janne Lainea Photography

Tuntuikin oudolta, kun ryhdyimme suunnittelemaan uutta viikko-ohjelmaani – kuinka ”vähän” siinä onkaan varsinaista treeniä. Nyt aletaan palauttamaan kroppaa stressaantuneesta tilasta treeniä vähentämällä ja keventämällä. Uudessa viikko-ohjelmassani on vain kaksi varsinaista kuntosalitreeniä, yksi kävelylenkki, yksi toiminnallinen keskivartalotreeni/kehonhuoltotunti ja Bodyattack. Bodyattackista en halua luopua, vaikka se kovatehoinen tunti onkin. Bodyattack on lempijumppani ja siihen on päästävä kerran viikossa. 😍

Kuva: Janne Lainea Photography

Tavoitteenani on parantaa juoksukuntoa, pudottaa muutama kilo, sekä oppia, että treenaamisessakin joskus vähemmän on enemmän. Eli kun treenataan treenataan kovaa, mutta kun levätään levätään oikeasti. Lepopäivänä ei mennä lenkille, eikä tehdä suursiivousta. Lepopäivän merkityksen toteuttaminen onkin itselleni yksi suurimmista haasteista.  En oikein osaa olla tekemättä mitään, varsinkaan kotona, kun aina on kotitöitä tekijäänsä odottamassa. Tämä on haastavaa varmasti monelle muullekin, vai mitä?

Kuva: Janne Lainea Photography

Laura on tehnyt minulle kaksi erilaista kuntosaliohjelmaa, jotka on jaettu jalka- ja yläkroppatreeniin. Molempiin treeneihin kuuluu huolellinen kropan lämmittely valmistelevilla liikkeillä. Varsinaiset harjoitteet ovat koko kroppaa haastavia liikkeitä, jotka vahvistavat myös keskivartaloa. Tällä saliohjelmalla mennään nyt ainakin tämä alkusyksy, koska en heinäkuun aikana päässyt kiinni ohjelmaan vielä säännöllisesti. Kuntosalitreenien oheen Laura on suunnitellut minulle yhden toiminnallisen treenin, joka painottuu keskivartaloon.

Kuva: Janne Lainea Photography
Kuva: Janne Lainea Photography

Kesälomat on vietetty ja töihin on palattu. Meidän perheessä opetellaan uudenlaista arkea, kun tyttäreni aloitti ensimmäisen luokan. Myös itselläni on nyt aika opetella uudenlainen kevyempi treenirytmi, sekä armollisuutta itseä kohtaan. Katsotaan millaisia tuloksia ja tuntemuksia tämä tuo tullessaan. ☺

-V-

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *