Uusia tuulia Oulun keskustaan ja tulevan syksyn muotia

Kaupallinen yhteistyö: Kekäle

Villakangastakki: Ted Baker

Kesä on virallisesti ohi ja nyt on oikea aika päivittää vaatekaappi kohti syksyä ja talvea. Illat pimenevät ja ilmat viilenevät joten mikäs sen mukavampaa kuin kaivaa kaapista neuleet ja huivit syysiltoja lämmittämään. Vaatekaappi kannattaa käydä läpi ainakin pari kertaa vuodessa jolloin huomaa mitä vaatteita itsellä on, tarviiko joku vaate korjausta tai onko jokin vaate mahdollisesti jäänyt pieneksi tai isoksi? Jos et ole käyttänyt jotain vaatetta vuoteen tai kahteen et tule todennäköisesti sitä käyttämään jatkossakaan, joten turhat kaapissa lojuvat vaatteet kannattaa viedä kierrätykseen, antaa ystävälle tai myydä kirpputorilla. Sinun kaapissasi lojuva vaate voi olla jollekin toiselle oikea aarre! Itse käyn vaatteeni läpi useamman kerran vuodessa ja jos jotain vaatetta en käytä, laitan sen eteenpäin. On paljon helpompi pitää myös järjestyksessä vaatteet kun turhat on karsittu pois. 

Viime vuosina olen alkanut kiinnittämään myös huomiota siihen, mitä vaatteita ostan. Myönnän, että teen vieläkin hutiostoksia, mutta onneksi vähemmän kuin ennen. Nykyään mietin ennen kuin ostan, että tarvitsenko juuri sitä vaatetta oikeasti. Vaatteen pitäisi sopia käytettäväksi mahdollisimman monessa tilanteessa ja olisi hyvä, että siihen voisi helposti yhdistää erilaisia asusteita kuten huiveja, koruja ja vöitä jolloin vaatteista saa enemmän irti. 

Haluan myös panostaa laatuun ja materiaaliin. On paljon järkevämpää ostaa kerralla laadukas ja ajaton vaate kuin huonolaatuinen, joka nyppyyntyy ensimmäisessä pesussa. Laadukas vaate on usein myös ekologisempi valinta. Jos ostaa jatkuvasti halpoja vaatteita, ei se välttämättä tule edes halvemmaksi, kuin jos ostaisi kerralla kunnollisen vaatteen, mutta harvemmin. Hinta ei toki aina takaa laatua, mutta mikäli vaate on vähän kalliimpi on se suurella todennäköisyydellä laadukkaampi kuin, halpa vaate. 

Kun hankkii itselleen laadukkaan ja kauniin vaatteen, kannattaa siitä pitää huolta. Vaatteita ei kannata pestä turhaan ja joskus pelkkä tuulettaminen riittää. Kannattaa aina noudattaa vaatteiden pesuohjetta ja lajitella pyykit värien mukaan. Arimmille vaatteille olisi suositeltavaa käyttää pesupussia. 

Tänä viikonloppuna saimme Ouluun suomalaisen perheyrityksen, Kekäleen, kivijalkamyymälän. Kekäleellä on takanaan jo yli 60-vuoden historia naisten, miesten ja lasten vaatteiden myynnistä. Oulu on Kekäleen kymmenes monimerkkimyymälä Suomessa. Kekäleen valikoimasta löytyy yli 120 vaatemerkkiä naisille, miehille ja lapsille. Kekäle on palvellut myös valtakunnallisesti kuluttajia verkkokaupan kautta vuodesta 2012. Arvomaailmani Kekäleen kanssa vaatteiden osalta kohtaa täysin, sillä Kekäle haluaa myydä asiakkailleen ajatonta, laadukasta, tyylikästä ja käyttäjänsä näköistä vaatetta. Kekäleen valikoimaan kuuluu toki trendikkäitä vaatteita, mutta lähtökohtana on kuitenkin myydä vaatteita, joiden elinkaari ei kuole muutaman käyttökerran jälkeen. Vaatteet halutaan myydä käyttötavaraksi, ei kertakäyttötavaraksi. 

Oulun Kekäleen myymälän avajaisia vietettiin tänä viikonloppuna. Isokadulle avatussa yli 1000 neliön myymälässä on tuhansia tuotteita kymmeniltä kotimaisilta ja kansainvälisiltä brändeiltä. Myymälässä on vaatteita miehille, sekä naisille. Kekäleen verkkokaupan kautta on mahdollista tilata tuotteita suoraan Oulun myymälään, jolloin koko ketjun valikoima on saatavilla myös Oulussa. Verkkokaupan kautta pääset tilaamaan myös lastenvaatteita. Kekäleen tavoitteena on olla oikeasti palveleva vaatekauppa, joka auttaa asiakkaita löytämään itselle sopivat vaatteet. Kekäleessä palvelevat ammattitaitoiset myyjät ja myymälästä on mahdollista saada myös henkilökohtaista ja maksutonta pukeutumisneuvontaa. 

Kävin tutustumassa Oulun uuteen myymälään heti avajaisviikonloppuna. Myymälä on valoisa, avara ja tuotteet ovat hyvin esillä. Vaatteita on kahdessa kerroksessa sekä miehille että naisille. Sovituskoppeja on useampia ja ne ovat tilavia. Ihmiset olivat löytäneet tiensä uuteen myymälään heti avajaisviikonloppuna ja myymälässä kävi kunnon kuhina. 

Tänä syksynä ja talvena uuden sesongin trendeihin kuuluvat täyteläiset ruskean ja beigen sävyt, metsänvihreä ja vaaleahko khaki, murrettu vaaleanpunainen, rusehtava luumunpumainen, oranssihtava keltainen ja saviruukunruskea, jossa ruskeaan yhdistyy oranssi. Materiaaleista kashmir, angora ja merinovilla, sekä nahka ja silkki ovat nyt pinnalla. Mikäli haluaa puketumiseen särmää kannattaa valita ruutuja, ruusuja ja eläinkuoseja.  Trenditietietoinen voi valita päälleen esimerkiksi rennon ruutu- tai villapaidan, ylisuuren tweed-jakun, maiharit, reisitaskuhousut tai muhkean pipon. Laukkujen puolella kädet vapaaksijättävät vyölaukut ovat nyt kuumaa kamaa, sekä käsilaukuista suositaan olalle tai sen yli heilautettavia olkalaukkuja. Myös reppuja käytetään nyt paljon. Kekäleessä oli paljon ihanaa muotia tulevalle syksylle. Itselläni oli etsinnässä laadukas ja monikäyttöinen villakangastakki. Eipä tarvinnut kauaa etsiä kun löytyi täydellinen takki Ted Bakerilta. Harkitsin mustan ja beigen takin välillä ja päädyin beigeen takkiin. Takki on klassinen malli ja eri asusteita ja kenkiä yhdistelemällä sitä voi käytää niin hienoimmissa, kuin rennoimmisakin paikoissa. En malta odottaa, että ilmat viilenevät kunnolla ja saan ottaa takin oikeasti käyttöön. 

Olen kyllä iloinen, että saimme Ouluun tämän upean uuden vaatemyymälän, sillä laadukkaita merkkivaatteita myyvä liike puuttui Oulun keskustasta kokonaan. Mikäli ette ole vielä käyneet tutustumassa Kekäleeseen, niin nyt kipin kapin shoppailemaan uutta vaatetusta itselle tulevaksi syksyksi. Ja muistakaa hyödyntää myös Kekäleen verkkokauppa osoitteessa: www.kekale.fi josta voi tilata vaatteita ja nouto onnistuu helposti Oulun liikkeestä.

Ihanaa alkanutta syksyä!

-V-

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *