Viikonloppuloma Kolilla

Yhteistyössä Break Sokos Hotel Koli

Halusin tänä vuonna järjestää jotain spesiaalia synttärilahjaksi miehelleni, koska täyttäähän hän tänä vuonna 35, eli vähän niin kuin pyöreitä! Itse tykkään antaa mieluummin lahjaksi elämyksiä kuin materiaa, varsinkin ihmiselle, jolla on jo kaikkea. Tykkäämme molemmat matkustella, mutta luonnollisesti koronan vuoksi matkailu on hieman hankalaa tällä hetkellä.

Tutkin ja mietiskelin paikkoja kotimaasta suht läheltä Oulua missä emme olisi vielä käyneet ja päädyin löytämään netistä tietoa upeasta Kolista! Koli sijaitsee siis 75 kilometriä Joensuusta pohjoiseen ja sinne ajaa Oulusta reilussa neljässä tunnissa. Kolin kansallispuistossa sijaitseva Break Sokos Hotel Koli vaikutti oikein loistavalta majoitusvaihtoehdolta ja kohteelta viikonloppulomaksi.  

Pyysin miestäni laittamaan kalenteriin ylös tuon viikonlopun ja paljastaisin hänelle vasta automatkan aikana mitä tuleva viikonloppumme tulee sisältämään 😊

Me saavuimme Kolille hyvissä ajoin perjantai-iltapäivänä. Ennen kuin majoitumme hotelliin ehdimme käydä hiukan ulkoilemassa ja tutustumassa ympäristöön. Hotellilta oli aivan mahtavat näkymät Pieliselle ja Ukko-Kolin rinteet avautuivat suoraan hotellilta. Myös eri pituisia vaellusreittejä lähtee aivan hotellin vierestä. Kävimme ihastelemassa maisemia ja nauttimissa luonnosta hetken, jonka jälkeen majoitumme hotelliin. Break Sokos Hotel Koli on monipuolinen rinnehotelli, jossa on eri ravintoloita, kylpylä ja kauneushoitola. Huoneemme oli oikein viihtyisä ja sieltä oli upeat maisemat suoraan Pieliselle. 

Halusimme lähteä ulkoilun jälkeen rentoutumaan hotellin kylyplään eli Koli Relax Spahan. Hemmottelu- ja maisemakylpyläksi kutsuttu Koli Relax Spa sijaitsee hotellin alakerrassa. Kylpylä oli erittäin positiivinen yllätys ja klo 16 jälkeen sinne oli ikäraja 18-vuotta! Spassa on todella monipuolisesti erilaisia altaita, saunoja, elämyssuihkuja, Relax- huoneen lämpöpedit, poreallas ja ulkoilmapaljuja. Tämä paikka oli oikein rentouttava ja ihana kokemus! Erilaisen elämyksen siitä teki ”Saunapolku” joka sisälsi viisi eri vaihetta. Saunapolulle annettiin mukaan kylpykiulu, jossa oli erilaisia Lumenen ihonhoitoon tarkoitettuja tuotteita niin miehille kuin naisille. Kuorintaa, puhdistusta ja kosteutusta iholle samalla nauttien saunoista. Aivan parasta! Opastetaulut ohjeistivat miten ja missä vaiheessa tuotteita kuului käyttää. Kylpykiuluun kuului myös valinnan mukaan valkoviiniä, punaviiniä, kuohuviiniä tai alkoholittomia juomia. Kun olimme hoitaneet ihoamme Saunapolulla ja nauttineet erilaisista saunoista hyppäsimme hetkeksi porealtaaseen juomaan kuohuvaa!

Seuraavana aamuna ilma Kolilla ei näyttänyt kovin lupaavalta. Halusin viedä mieheni kuitenkin laskettelemaan, koska tiesin, että hän pitää siitä, mutta viimeisestä kerrasta on jo aikaa. Itseäni laskettelu jännitti kovasti, koska omasta laskettelusta oli yli kymmenen vuotta. Kolilla oli yllättävän jyrkkiäkin rinteitä (ainakin minun mielestä) mutta onneksi löytyi myös vähän loivempia, joita uskalsin lasketella ja aurailla alas samaan aikaan kun vaahtosammuttimen kokoisia muksuja pyyhälsi ohi oikealta ja vasemmalta. Kokonaisuudessaan laskettelu oli pitkästä aikaa kyllä oikein mukavaa ja jopa harkitsin, että tätä voisin testailla joskus taas uudestaan. 

Break Sokos Hotel Kolilla on kaksi ravintolaa Grill It! ja Khapitsa. Näiden ravintoloiden tiloissa tarjoillaan myös aamupala. Me söimme kumpanakin päivänä Grill It! ravintolassa lounaat, illalliset ja aamupalat. Pakko kehua monipuolista ruokalistaa, josta jokaiselle löytyy varmasti jotain. Ruoka oli erittäin hyvää ja maukasta. Me söimme mm. blinejä, etanoita, sisäfile pihviä, maa-artisokkakeittoa, härkätartaria, creme bruleetä, suklaakakkua ja burgeria. Erityisesti jäi mieleen ravintolan henkilökunnan ystävällinen ja ammattitaitoinen palvelu. Juttu luisti ja ruoka- ja juomasuositukset osuivat kohdilleen. 

Yksi viikonlopun kohokohdista oli ehdottomasi Edea Kolin kauneushoitolassa käynti. Hoitola on spa-hoitoihin erikoistunut kauneushoitola, joka sijaitsee hotellin alakerrassa. Hoitolan palveluihin kuuluu hieronnat, kasvohoidot, kauneuspalvelut ja spa-vartalohoidot. Varasin meille parihuoneeseen Edeaelämyshoitoihin kuuluvan Relax Spa Tratment 75 minuutin syvärentouttavan vartalohoidon. Hoitoon kuului jalkojen lämpökääre, koko vartalon syvärentouttava hieronta ja päähieronta. Aivan ihana kokemus, jota voin lämpimästi suositella mikäli kaipaa kunnon rentoutusta ja pysähtymistä. Kannattaa ehdottomasti yhdistää Kolin lomaan kauneushoitolassa käynti joko yksin tai yhdessä 🙂 

Voit tutustua tarkemmin Eden palveluihin tästä: 

https://www.kauneushoitolaedeakoli.fi/

Oli kyllä niin ihanaa olla viikonloppu Kolilla. En tajua miksi en ole aiemmin tajunnut, että näinkin lähellä Oulua on tämmöinen paikka! Luonto, vaellusreitit, laskettelurinteet, hotelli, jossa on ravintolat, spa ja kauneushoitola. Ei paljoa muuta tarvi lomailuun aikuisten kesken 🙂 

Tässä linkki suoraan hotellin sivulle: 

https://www.sokoshotels.fi/fi/koli  

Suuret kiitokset Break Sokos Hotel Kolille kun saimme olla vieraananne!

-V-

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *