Vegaaninen sitruuna-lakritsijuustokakku.

Vegepäiväkirjani

Julkaisin noin kuukausi sitten ensimmäisen juustokakkureseptini ja se sai vain hyvää palautetta Facebookin puolella. Innostuin itse kovasti tekemään juustokakkuja ja suunnittelinkin, että jatkossa voisin julkaista uuden juustokakkuidean/-reseptin kerran kuussa. Miltä kuulostaisi?

Laku ja sitruuna toimivat aina loistavasti yhdessä, niin myös juustokakussa.

Tarvitset:

POHJA

200 g Digestive-keksejä

100 g margariinia

LAKUTÄYTE

1 dl lakritsikastiketta

0,5 dl vettä (notkistamaan lakukastiketta)

2 dl Alpro soijavispiä

150 g PåMackan-tuorejuustoa

0,5 dl sokeria

2 tl agar agar -jauhetta

(mustaa elintarvikeväriä)

SITRUUNATÄYTE

kaksi sitruunaa (1,5 dl sitruunanmehua ja kuori)

2 dl Alpro-soijavispiä

150 g PåMackan-tuorejuustoa

0,5 dl sokeria

2 tl agar agar -jauhetta

 

1. Murskaa keksit, sulata margariini. Kaada sula margariini keksimurun joukkoon, sekoita. Kaada keksimuru leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan päälle ja painele muru tiiviisti pohjaa ja reunoja vasten.

2. Vaahdota molempien täytteiden soijavispit, laita kylmään odottamaan. Sekoita keskenään myös molempien täytteiden PåMackan ja sokeri. Jaa seos kahteen yhtä suureen osaan, laita toinen osa jääkaappiin.

3. Mittaa kattilaan lakritsitäytteen lakukastike, vesi ja agar agar. Siirrä kattila keittolevylle. Kiehauta seosta 4 minuuttia koko ajan vispaten. Jäähdytä hetki. Kaada seos ohuena nauhana toisen tuorejuusto-sokeriseoksen sekaan samalla sekoittaen. Kääntele joukkoon puolet vaahdotetusta soijavispistä. Kaada lakutäyte keksipohjan päälle.

4. Pese sitruunat huolella, raasta kuori ja purista mehu (kahdesta sitruunasta tulee noin 1,5 dl mehua). Kaada sitruunamehu kattilaan ja mittaa joukkoon agar agar. Kiehauta 4 minuuttia koko ajan sekoittan, anna jäähtyä hetki. Lisää sitruunankuoriraaste toisen tuorejuustosatsin sekaan. Kaada jäähtynyt sitruunamehu-agar agar -seos tuorejuuston sekaan, jälleen koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon toinen osa vaahdotetusta soijavispistä. Kaada täyte lakutäytteen päälle.

5. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia, mieluiten vaikkapa yön yli.

6. Koristele kuten haluat. Itse käytin koristelussa Dr.Oetkerin kuivattua sitruunankuorirastetta ja erilaisia vegaanisia lakuja. Iso osa vegaanisista lakuista on listattu täällä.

 

LUE MYÖS:

Aprikoosijuustokakku

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Miten onnistuu sekoittaa alprovispi lakritsipämackan-sekoitukseen ilman, että tulee lakritsaklimppejä? Tein nyt toista kertaa ja laitoin sen lakritsin hieman kuumempana påmackaniin ja siinä vaiheessa meni paremmin kuin ekalla kertaa, mutta sitten se soijavispi klimpitti sen lakristin taas.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.