5 toiveruokailmiötä ja 1 toivedrinkki-ilmiö

Trendi haastoi kertomaan, minkä ruokailmiöiden soisi rantautuvan myös Suomeen… 

1401180751.626014.img_1643-1.jpg

1. Hotpot
Kokeiltiin hotpottailua ekan kerran Vietnamissa ja toisella kertaa Kiinassa. Hotpotravintoloissa iso padallinen kuumaa ja maukasta lientä, nuudelit, tofut, lihat, kasvikset ja salsat tuodaan pöytään ja niitä sitten fondue-meiningillä kypsytellään syöjien preferenssien mukaan. Syöminen kestää ikuisuuden, on mukavan sosiaalista ja kylmä olut viilentää mukavasti höryävän kattilan äärellä. Melkein jo ostin Tullintorin East Asia Martista sähkökäyttöisen hotpotin kuudellakympillä, mutta koska kaappitila.

2. Pintxot
Tikulla seivästettyjä herkkupaloja ja patonginpalasia, joidenka päällä on fisuja, lihapateita, leikkeleitä, juustoja, mitä vain. Baareissa pintxoja tulisi saada ottaa viilennetyistä vitriineistä itsekseen kuten Espanjassa ja niiden kanssa tulisi tiety olla marianitoja.

1398092374.177885.71.jpg

3. Wakame-salaatti
Madridissa lähes kaikissa sushipaikoissa oli tarjolla tätä leikeltyä levää, joka maustettiin paahdetuilla seesaminsiemenillä, jollain öljyllä, riisiviinietikalla ja chilillä. Oi nam.

1400590291.721445.27.jpg

4. Tuore jugurtti
Mun madridhuudeilla oli kreikkalainen deli, josta sai tuoretta jugurttia, joka kuohkeampaa ja ”hyytelömäisempää”, mutta ei niin hapanta kuin purkkikama. Pieni DIY siis kiinnostaa.

5. Turkkilainen/marokkolainen/libanonilainen/muu lähi-idän ruoka
Maiden ruokakulttuureilla on varmasti yhtä paljon eroja kuin mammuteilla ja mäyräkoirilla, mutta miksei lähi-itäruoka ikinä breikkaa niinkuin ruokalehdissä luvataan? Mun marokkolaisten kämppisten äitien lähettämät kanapasteijat oli taivaallisia ja mielummin esim, darrassa söisin salaatin ja jonkun munakoisokääryleen kuin kebabin ranskalaisilla. 

1401181138.231451.57.jpg

+1 Gin Tonic
Espanjassa pahin Gin Tonic craze alkaa jo taittua, mutta meillä himassa fiilistelyt on vasta alkaneet! Kaipailisin vain Schweppesin maustettuja premium-toniceja (kaikille muillekin laventelirakastajille, laventelitonicia on olemassa!), ehkä jopa soodavedellä lantrattavia tonic-siirappeja ja kiniinillä maustettua kuivaa sitruunalimsaa.

 

Mitä ruokatrendejä sä toivoisit Suomeen?

Kommentit (13)
  1. Wakame kuuluu mun suosikkeihin ja sitä meille kannetaan sieltä tullintorilta.

    Rakastaisin myös niitä ihanan rapeita vauvakatkaravuista tehtyjä ”lettuja” mitä ainakin meidän leveydellä espanjaa söin, tai siis silloin kun malagan liepeillä asuin…törkeän hyvää blanco de verannon kanssa 🙂

    1. Mua harmittaa niiiiiiiiin paljon, ettei tullut maistettua espanjalaista rantaruokaa, kuulostaa nimittäin herkulliselta noi letut! Ja kiitti vinkistä, nyt ainakin tiedän mistä wakamea löytyy 🙂

      1. Se on siellä kahdessa erikokoisessa pakkauksessa pysty pakastimessa. Ja sehän on maustettu jo chilillä jne..
        Ihan huisin hyvää, varsinkin näin raskaana olessa on siihen kohonnut himo!

  2. Ai, että Hotpot-paikka olisi kyllä kova. Lämmöllä muistelen Pekingin pikkukujalta löytynyttä Hotpot-mestaa. Listat vain kiinaksi ja me koko paikan ainoat länkkärit. Ruoka oli sikahyvää, mutta parhaiten mieleen jäi yritykseni tilata kaljaa. Sain sit kaljan sijasta appelsiininektariinia 🙂

    Oletko muuten käynyt hesassa Meilin-nimisessä kiinalaisessa raflassa. Ainakin Viinipiru ja Sivumaku-blogistit on ollut ihan liekeissä paikasta. Sieltä pitäisi saada myös Hotpottia.

    1. En oo Meilinissä käynyt, mutta se on Pastiksen ja Hokun kanssa projektilistalla 🙂 Ehkä one of these weekends…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *