DK Pepper

Halloween saapuu ja sain vähän aikaa sitten valkata Viinimaan Halloween –drinkeistä mielenkiintoisen tuotteen testiin. Mua houkutti DK Pepper, johon tulee vain De Kuyperin Apricot Brandya, 14,22 €, cokista ja ihan pieni loraus limemehua.

Apricot Brandy on hollantilaisen De Kuyperin yksi suosituimmista tuotteista ja se valmistetaan nimensä mukaisesti aprikooseista ja brandysta. Koska tuote on aika kohtuuhintainen, suhtauduin siihen pienellä varovaisuudella ja odotin esanssista tuoksua. DK käyttää kuitenkin vain ja ainoastaan luonnontuotteita tuotteidensa valmistuksessa, joten tuotteen tuoksu ja maku ovat kohdillaan. Aprikoosien ja brandylle tyypillisen mausteisen ”paloviinan” lisäksi Apricot Brandyssa maistuu vahvasti karvasmanteli, josta joko pitää tai ei. Itse tykkään, sillä karvasmanteli maistuu tosi hyvältä sitrushedelmien ja etenkin appelsiinin kanssa.  Peukku myös sille, että tuotteessa, jossa on vain 20% alkoholia, on reilusti makua.

Tykkään kovasti coladrinkeistä, eikä DK Pepper tehnyt poikkeusta. Yksi suosikeistani on ehdottomasti Jim Beamin Black Cherry –viski kolalla ja karvasmanteliaromin vuoksi tästä tuli hieman JB Cherry Coke mieleen. Likööri vähän tietty makeuttaa colaa, mutta se ei mielestäni ole ongelma, jos juomaa juo vain sen pari desiä.

Resepti on äärettömän helppo: 1 osa Apricot Brandya ja 3 osaa cokista, perään ihan pikkuisen limemehua.

dk_pepper.jpg

Viimeksi tein kolme päivää vermutia-sarjan ja samassa yksi pullo, kolme juomaa –hengessä postailen huomenna ja ylihuomenna lisää drinksuja!

koti ruoka-ja-juoma

Menovinkki loppuviikkoon: Viini, ruoka & hyvä elämä

Screenshot 2014-10-20 09.08.41.png

Jee, viinimessut on täällä taas! Jaoin viimevuonna 5+1 vinkkiä ja tässä ne tulevat taas:

1. Teeppari on asu

Edelleen. Älä ota pukeutumisesta paineita, messuilla ei ole pukukoodia.

2. Mene aikaisin

Tänäkin vuonna. Arkipäivät ja aamut ovat parhaita aikoja mennä. Tällöin myös näytteilleasettajilla on enemmän aikaa paneutua just suhun.

3. Vältä hajusteita ja tulista ruokaa ennen messuja

Et haista itsekään mitään, jos tuoksut vahvasti parfyymiltä. Jos nyt laitat aamulla suihkauksen hajuvettä ja menet iltapäivästä messuilemaan, niin se on ihan ok, mutta juuri ennen messuilua ei kannata harrastaa ranskalaista suihkua. Tulinen ruoka taas lamauttaa makuaistin, joten jätä intialainen buffa väliin messupäivänä.

4. Maista kevyet viinit ensin ja tuhdimmat viinit myöhemmin

”Oikeaoppinen” tastingjärjestys menee näin: kevyestä aromikkaaseen ja kuivasta makeaan. Aloita samppiksista, siirry kuohareihin, sitten valkkareihin, punaviineihin, vaaleisiin jälkiruokaviineihin ja päätä portviineihin. Mikä Viini!:ssä tein pahemman luokan virheen ja vedin Niepoortin portviinitastingin alkuun. Siitä olikin sitten vähän haasteellista lähteä maistamaan samppiksia.

5. Ota muistiinpanoja (eli kuvaa)

Jos tykkäsit jostain viinistä, ota pullosta kuva tai laita viinin nimi muistiin. Mikään ei harmita niinkuin hyvä löytö, jota ei tosipaikan tullen muista.

+1 Bonnairen Blanc de Blancs ja muut tilausvalikoimavinkut

Alkon tilausvalikoima on oikeasti ihan kätsy juttu ja siihen voi tutustua, vaikkei vinkkubudu olisikaan rajaton. Tilausvalikoimasta saa siis ihan 10-20e viinejäkin ja tilata voi vain yhden pullon tai vaikka laatikossa koko perheen joululahjat kerralla. Messuilla on paljon tilausvalikoimatuotteita, joten rohkeasti vain maistelemaan. 

 

Kuva: Viini, ruoka & hyvä elämä

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma