Vuoden parhaat x 4

Vuosi 2022 oli itselleni melkoista kotoilua edelleen, mutta käväisimpä minä kuitenkin useammankin juna matkan päässä kotoa.

Kotoilua puolsivat oman kodin rakennustyö, joka saatiinkin päätökseen ihan loppu syksystä ja uudessa työssä aloittaminen heti vuoden aluksi.

Listasin viime vuoden pakettiin neljässä eri kategoriassa, jotka ovat minulle tärkeitä ja joista nautin ja saan voimaa arkeen. Nämä olivat kaikki myös työn ja raksailun ohella viime vuoden kantavimmat teemat elämässäni.

✓ Kädentaidot.

Yllättäen sain vuoden aikana omilla käsilläni aikaan paljonkin. Jos jätetään keittiöpuoli ja rakennustyömaa laskuista, ja keskitytään toisenlaiseen taiteeseen. Mitä muuta loin vuoden aikana?

Neuloen, sain aikaan monet sukat ja yhden villapaidankin.

Lisäksi kävin syksyn ajan kansalaisopiston savikurssilla, josta valmistui monen moista kippoa ja kuppia. Joulupaketteihinkin sujahteli muutamat savikoristeet.

Lisäksi maalasin, piirsin ja askartelin jonkin verran. Vuoden viimeisimmiksi töiksi hitsasin piparkakkumuotteja joululahjoiksi.

Käsillä tekeminen ja luovuus ovat minulle tärkeitä. Ajankulu katoaa, kun upotat sormet saveen ja näet heti työn tuloksen. Välillä mieli oikein pursuaa ideoita, kun taas välillä luonto vetää puoleensa rauhoittumaan ja keräämään ideoita.

Nautin jo pelkästä ideoinnista, joka voi kestää viikkoja.

✓ Kulttuurikohteet.

Kävin viime vuonna useammassakin museossa, ja kesäteatterissakin piipahdin. Mutta mieleenpainuvimmat kohteet vuonna 2022 olivat ehdottomasti Mikkelin Kenkävero ja  taidemuseo Amos Rexin belgialaisen taitelijan Hans Op de Beeckin paikoilleen jähmettyneiden hahmojen mustavalkoinen teosmaisema Hiljainen paraati.

Nämä veistokset ovat muuten vielä esillä Amos Rexissä helmikuun loppuun saakka. Suosittelen käymään ja mykistymään näiden teosten ja äänimaiseman ääreen, jos et ole vielä vieraillut näyttelyssä.

Mikkelin Kenkäveroon voisin palata uudestaan milloin vain. Enkä ainoastaan hyvän lohikeiton takia. Vaan tunnelman, miljöön ja kaiken nähtävän. Pihapiiri ja rakennukset itsessään olivat jo kokemus itsessään, mutta lisäksi Kenkäverosta löytyi hyvää ruokaa, pikku satama, eläimiä, Joulupukin talo ja paljon käsitöitä ja pieniä putiikkeja, näyttelyitä ja kursseja.

Kenkävero on siis vanha pappilamiljöö, jonka historia ylettyy yli 550 vuoden päähän.

Tämä tunnelma kannattaa kokea, ympäristö täynnä pieniä yksityiskohtia.

✓ Luontoliikunta ja retket.

Luontoliikunta on se juttu. Hiihto, luistelu, uinti, pyöräily, potkukelkkailu, lenkkeily ja samoilu, kunhan pääsee luontoon.

Näitä hetkiä ja retkiä oli, niin monia, toivon näitä paljon lisää tällekin vuotta. Ehkäpä jokin uusi lajikokeilukin, uusien reittien ja laavujen rinnalle?

✓ Luonto.

Luonto omalla pihalla, kasvimaineen kaikkineen. Oma lähiluonto vesistöineen, soineen ja metsineen on lähellä ja antaa paljon niin ruokapöytään, mielikuvitukseen, terveyteen ja palautumiseen. Se näkyy meillä kotona joka ikkunasta kettuineen ja vuodenaikoineen.

Muistatko vielä nämä viime vuoden kivat puuhailut?

Tule mukaan puutarhakierrokselle

5 +1 mitä tehtäis-vinkkiä kesään

Kurkista marjakoriin ja metsään

Sesongin satoa, kanttarellipiirakka- maailman paras vierasvara

Oikein hyvää tätä vuotta sinulle!

Mikä teki sinun viime vuodestasi erityisen?

~Villasukka~

blogit-150x60.png

hyvinvointi ajattelin-tanaan mieli hyva-olo
Kommentit (10)
  1. Voi miten tunnelmallisia kuvia, ja kaikenmoista kivaa olet puuhaillut niin kotona kuin sen ulkopuolellakin!

    1. Kiitos. Tykkään paljon valokuvauksesta, pitäisi vain tehdä sitä enemmän ja olla itselle vähemmän kriittinen.

  2. Olipa ihana postaus, kiitos! Mukavia hetkiä ja juttuja, ihailin myös erinomaisia kuviasi. Pääsi mukavasti tunnelmaan mukaan.

    Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *