Vegaaninen mutakakku pekaanipähkinöillä ja pipareilla

Vegaaninen joulunajan mutakakku
Mehevä mutakakku saa päälleen piparimuruja ja pekaanipähkinöitä.

Tässä resepti joulunajan herkullisimpaan leivonnaiseen; suklainen mutakakku! Vegaaninen mutakakku saa päälleen piparkakkurouhetta ja pekaanipähkinöitä, jotka paahtuvat herkulliseksi uunissa. Tahmainen pohja ja rouheat päälliset ovat mahtava makuyhdistelmä. Mutakakku tarjoillaan hyvin jäähtyneenä vanilijajäätelön kanssa. Voit valmistaa mutakakun myös ilman päällisiä, tai käyttää vain pähkinöitä.

Vegaaninen pipari-pekaanipähkinä mutakakku

Ainekset

1,5 dl
Vehnäjauhoja
0,5 dl
Perunajauhoja
2 dl
Sokeria
1 dl
Kaakaojauhetta
Suolaa
1,5 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vanilijasokeria
1 dl
Rypsiöljyä
2 dl
Kaura tai soijamaitoa
100 g
Tummaa suklaata (esim. Pirkka tumma leivontasuklaa)
Päälle
50 g
Piparkakkuja
70 g
Pekaanipähkinöitä

Tee näin:

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n.23cm) pohjalle ja voitele pohja ja reunat.

Sulata suklaa. Rouhi päälle tulevat piparkakut veitsellä rouheeksi. Rouhi myös pekaanipähkinät, mutta ne kannattaa jättää melko isoiksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita joukkoon öljy, maito ja sulatettu suklaa. Levitä taikina kakkuvuokaan. Ripottele päälle piparimurut ja pähkinät ja paina niitä hieman taikinan sisään.

Paista 175˚c uunissa noin 20-25 minuuttia. Tarkista kypsyys heiluttamalla vuokaa, kun kakku on reunoilta kypsä, mutta vielä keskeltä hyllyvä, on kypsyys hyvä! Ole tarkkana että et kypsennä mutakakkua liikaa, sen pitää jäädä sisältä tahmeaksi.

Jäähdytä kakku hyvin ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Koti Ruoka ja juoma

Juustoiset teeleivät

Parhaat teeleivät
Teeleivät valmistuvat hetkessä, juusto antaa leipäsille ihanaa makua ja mehevyyttä.

Kun haluat valmistaa nopeasti ja helposti tuoretta leipää, teeleipä on paras vaihtoehto. Jo alle puoli tuntia leipomisesta pääset nauttimaan tuoreesta lämpimästä leivästä, ja kodissasi on ihana tuoksu. Taikina kohotetaan leivinjauheella ja sekoitetaan pikaisesti. Juusto tuo ihanaa mehevyyttä ja makua leipäsiin, lisäksi resepti on kananmunaton. Tarjoile teeleivät lämpiminä voin ja marmeladin kanssa. Jauhot esille ja leipomaan, kohta pääset jo herkuttelemaan!

Juustoiset teeleivät

Ainekset (4 annosta)

2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Pikakaurahiutaleita
0,5 tl
Suolaa
2 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Juustoraastetta
0,5 dl
Juoksevaa margariinia
2 dl
Maitoa
20 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste kulhossa. Sekoita joukkoon margariini ja maito. Älä vaivaa taikinaa, vaan sekoita pikaisesti.

Jaa taikina neljään osaan leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Taputtele pyöreiksi leipäsiksi jauhotetuilla käsillä. Pistele leivät haarukalla.

Paista 225˚c uunissa noin 12 minuuttia. Tarjoile teeleivät lämpiminä voin ja marmeladin kanssa.

Koti Ruoka ja juoma