Pastaa ja tomaattinen juuriselleri-basilikakastike

Tomaatti-juuriselleri-basillikakastiketta ja pastaa
Oliiviöljyssä paistetut juurisellerit tekevät tomaattikastikkeesta todella maukkaan.

Juuri- eli mukulaselleri on unohdettu juures, joka jakaa vahvasti mielipiteet. Mukulan voimakas maku pehmenee kypsentäessä aromaattisen hienostuneeksi.

Juuriselleri paistetaan oliiviöljyssä ja sen maku sopii tomaattisen kastikkeen pariksi täydellisesti! Reseptissä on käytetty kokonaisia kirsikkatomaatteja säilykepurkista, niissä on upea väri ja ihanan tomaattinen maku. Tomaattisäilykkeissä on yllättävän paljon eroja, joten kokeile vaihteeksi jotain muuta kun edullisinta perusmurskaa. Tämä resepti on alunperin saatu ihanalta ystävältäni, jonka perheessä tätä parasta pastaa tehdään aina uudestaan ja uudestaan. Anna juurisellerille mahdollisuus ja kokeile tätä uskomattoman maukasta kastiketta!

Tomaatti-juuriselleri-basilikakastiketta ja pastaa

Ainekset (5 annosta)

2 kpl
Sipulia
4 kpl
Valkosipulin kynsiä
4 rkl
Oliiviöljyä
2 tlk
Kokonaisia kirsikkatomaatteja tomaattimehussa
4 rkl
Tomaattipyrettä
4 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
0,5 tl
Rouhittua mustapippuria
250 g
Juuriselleriä kuutioina
2 rkl
Oliiviöljyä
1 ruukku
Tuoretta basilikaa
(Vegaanista) parmesaaniraastetta (tarjoiluun)
500 g
Tagliatellea (tai muuta pastaa)

Tee näin:

Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä padassa. Lisää tomaattisäilykkeet liemineen, tomaattipyre, suola ja sokeri. Anna hautua noin 20 minuuttia tai kauemmin.

Kuutioi juuriselleri pieniksi (n.0,5×0,5 cm) kuutioiksi. Lämmitä oliiviöljy paistinpannulla ja lisää sellerit. Paista kunnes juurisellerit ovat pehmenneet.

Laita pastavesi kiehumaan.

Lisää paistetut sellerikuutiot ja hienonnettu basilika tomaattikastikkeeseen, keitä vielä pari minuuttia.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa tomaattikastikkeen kanssa pastaa ja raastettua parmesaania.

Koti Ruoka ja juoma

Paras porkkanakakku

Paras porkkanakakku
Mehevän porkkanakakun välissä on reilusti suussasulavaa tuorejuustotäytettä.

Porkkanakakun  sesonki on ehdottomasti syksy! Maukkaat porkkanat tekevät pohjasta todella mehevän, kaneli ja neilikka antavat tuoksullaan lupauksen joulusta. Tässä reseptissä tuorejuustotäytettä on tosi runsaasti, mutta se tasapainoittaa hyvin porkkanoiden terveellisyyttä :). Pohja on helppo tehdä, ainekset vain sekoitetaan keskenään, lisäksi kakku on kananmunaton. Koristeluun olen saanut idean iki-ihanalta Kinuskikissalta (www.kinuskikissa.fi/porkkanakakku-carrot-cake). Tällä reseptillä valmistat helposti parhaan porkkanakakun, joka katoaa varmasti viimeistä murua myöten.

Paras porkkanakakku

Ainekset (10 annosta)

Pohja
4,5 dl
Porkkanaraastetta (hienoksi raastettuna)
3,5 dl
Fariinisokeria
1,5 dl
Maitoa
2 dl
Öljyä (miedon makuista)
1 dl
Perunajauhoja
5 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Ruokasoodaa
2 tl
Leivinjauhetta
0,5 tl
Suolaa
1 tl
Neilikkaa
1 tl
Kanelia
Täyte
450 g
Mascarponea
150 g
Voita
2,5 dl
Tomusokeria
3 tl
Vanilijasokeria
0,5 kpl
Sitruunan kuori raastettuna
Koristeluun
Oranssia sokerimassaa
Oreo-keksejä
Mintunlehtiä

Tee näin:

Raasta porkkanat hienolla terällä. Sekoita öljy, maito ja fariinisokeri kulhossa. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu muut kuivat ainekset. Sekoita vähän ja lisää taikinaan porkkanaraaste. Sekoita varovasi, älä enää vaivaa. Kaada voideltuun uunivuokaan (halkaisija n.26 cm). Paista 175˚c uunin alatasolla n.45-50 minuuttia. Kypsyyttä kannattaa kokeilla tikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä.

Kumoa kakku kun se vähän jäähtynyt. Jäähdytä kunnolla, ja leikkaa sitten kakkupohja kahteen osaan.

Täytettä varten vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri monitoimikoneella vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, vanilijasokeri ja sitruunankuori ja sekoita hyvin. Levitä täytettä kakkupohjan väliin ja päälle.

Koristelua varten muotoile sokerimassasta porkkanoita. Tee hammastikulla porkkanoiden päähän pienet kolot, joihin laitetaan mintunlehdet ”naateiksi”. Rouhi keksien tummat osat ja levitä kakulle ”mullaksi”. Koristele sokerimassaporkkanoilla.

Jos haluat oikaista koristelussa, koristele kakku pähkinärouheella.

Koti Ruoka ja juoma