Älä ikinä tee tätä turistina!

 

img_9633.jpg

vihr4.jpg

 

Terveisiä kauniista kaakelikaupungista!

Tällä kertaa erittäin vihaisia sellaisia. 

Kun muutin Lissaboniin, paikallinen ystävä kertoi, että ei koskaan saa ostaa kaakelilaattoja, joita kaupitellaan kirpputoreilla. Ne irroitetaan salaa yön pimeinä tunteina seinistä ja sitten niitä myydään yksittäiskappaleina kirppareilla, hän kertoi minulle.

En ollut uskoa korviani, miten törkeää!

 

img_1931.jpg

 

Toinen tuttuava taas sanoi että kyllä saa, siten pysyy yllä laattojenmaalaustaito, kun kadonneiden tilalle pitää tehdä uusia. 

 

27657319_10156338808990992_4520186790185534418_n.jpg

 

Uskon kuitenkin enemmän ensimmäiseen neuvoon. Koska näinkin surullisia näkyjä on viime aikoina ollut. Kävelin kyseisen paikan ohitse juuri eräänä päivänä ja mietin, mitä ihmettä seinälle olikaan tapahtunut. Nytpä tiedän.

Jos siis olet turistina Lissabonissa, ÄLÄ SIIS OSTA KAAKELEITA! Jos on ihan pakko, turistikaupoista saa vanhojen kaakeiden kopioita, joita tehdessä ei ole vahingoitettu mitään historiallisesti merkittävää.

Että pistää vihaksi!

—-

 

If you ever visit Lisbon, PLEASE DO NOT BUY THE TILES
from fleamarkets or other places. The tiles sold there are stolen from buildings and not easily repaired. 

This just makes me so furious and sad 🙁

 

 

 

 

 

Kommentit (3)
  1. Löytyisköhän portugalilaisesta rautakaupasta jotkut ihanat uudet laatat keittiöön…. (ihan kuin ei olisi muutenkin aina sata ylikiloa laukuissa)

  2. Luin tän postauksen eilen puolihuolimattomasti bussissa matkalla duuniin, mutta selkeästi se oli jäänyt alitajuntaan kytemään! Näin nimittäin viime yönä unta, että löysin jostain kaakelinpalasen ja tiesin, että mun olisi pitänyt palauttaa se jonnekin / viedä se takaisin seinään, josta se puuttuu… mutta siinä unessa kuitenkin pohdiskelin, että josko nyt kuitenkin vaan veisin tän himaan koska kaakeli on kovin nätti ja lojui tuossa vaan hyljättynä 😀

    Oon ihan kauhea unissani, lupaan käyttäytyä paremmin tosielämässä. 🙁

    1. Hahahhaa! Hienosti oli kyllä jäänyt alitajuntaan kytemään 🙂

       

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *