Älä pala, äläkä valele itseäsi kemikaalein

En harrasta yleensä raflaavia otsikoira (no jaa, ehkä taannoinen Palloja ja panoja lasketaan sellaiseksi, hah), mutta tässä nyt vähän sinnepäin menevä. 

Käytän paljon luonnonkosmetiikkaa, mutta käytän myös jonkun verran tavallista. Olen tietoinen tavallisen kosmetiikan kemikaaleista ja varsinkin laajoille ihoalueille levitettävät tuotteet ja niistä elimistöön imeytyvät asiat mietityttävät. Siksi yritän suosia luomua aina kun se on vain mahdollista. 

IMG_9756.JPG

Testasin Biosolisin luonnonkosmetiikka-aurinkotuotteita ekan kerran kaksi vuotta sitten. Ne toimivat hyvin, mutta en ihan täysin rakastunut sarjaan silloin. Koostumus oli turhan paksuhko ja tuoksukaan ei miellyttänyt. 

Tänä kesänä sain testiin saman merkin tuotteet uudistuneilla koostumuksilla ja täytyy sanoa että kehitys on mennyt hyvään suuntaan. Yleinen harhaluulo luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista on se, että ne jättävät iholle valkoisen kerroksen. Eivät ainakaan enää!

 BIOSOLIS tuotesarja on 100% luonnollisten mineraaliaurinkosuoja-aineiden, 100% luomutuotettujen kasviöljyjen ja aloe vera -geelin ansiosta luonnollinen vaihtoehto kemiallisille aurinkosuojatuotteille.

IMG_9759.JPG

Olen ollut aina vähän liiankin rento auringolta suojautumisen suhteen, koska en pala helposti ja rusketun yleensä vaivattomasti. Atooppiseen taipuvainen ihoni rakastaa aurinkoa ja voi erityisen hyvin aina kesäisin. Suomessa sain aina alkukesästä aurinkoihottumaa, täällä Lissabonissa se on kadonnut täysin. 

Tänä kesänä olen kuitenkin ollut tarkka aurinkosuojien kanssa. Alkukesästä käytin Biosolisin 50+ spraytä, nyt kun väriä on enemmän, käytän useimmiten Biosolisin SPF 30 -voidetta. Molemmat toimivat hyvin, vaikka niiden tuoksu ei edelleenkään ole suosikkini. Onneksi se on nopeasti haihtuva, eli kun sivelen näitä kotona ylleni, jo ovesta ulos astuessa tuoksu on kadonnut. 

IMG_9758.JPG

SPF 20 Oil Spray samasta sarjasta on näistä ihanin. Se on siis öljymäinen spray, joka saa ihon näyttämään ja tuntumaan aivan ihanalta: kosteutetulta ja vähän kiiltävältä. Sen tuoksukin on tämän sarjan paras. 

IMG_9760.JPG

Biitsipäivien jälkeen minulla on aina sama rutiini: suihku ja sen jälkeen kasvonaamio. Joka kerta. Nafhan kosteuttavasta naamiosta on menossa jo ehkä kolmas tuubi. Käytän tätä ympäri vuoden: talvella tosin iho on joskus niin kuiva, ettei sitä tarvitse oikeastaan pestä pois. 

Koko kroppakin kannattaa rasvata auringossa oleilun jälkeen, koska se on iholle kuitenkin pieni rasitus. Biosolisin After sun -voide on ihana, erityisen ihana jääkaappikylmänä. 

Olen muuten huomannut että hellehedariin toimii (runsaan vedenjuonnin lisäksi) erityisen hyvin Suomi-Portugalimix: 

Vinho verde ja salmiakki. 

IMG_9757.JPG

Ja sitten vain toivomaan hellettä Suomeen! Jos voisin, lähettäisin täältä mieluusti vähän ylimääräisiä lämpöasteita sinne. 

Jos hellemeikit kiinnostavat, lue postaukseni aiheesta. 

—-

Biosolisin tuotteet sain testiin blogin kautta.

—-

To protect my skin from the sun I like to use organic cosmetics.
Right now I´m using Biosolis products which have been excellent in the hot Lisbon summer. 

Kommentit (1)
  1. Juuri tänään meinasin ostaa ruokakaupasta aurinkorasvan. Skannailin vaihtoehdot CosmEthicsillä ja jokainen jäi kauppaan. Löytyi uv-filtteri varoitukset ja muutakin, mm muovia! Onneksi apteekki oli auki, niin sain sieltä Acon kasvorasvan. Acon vartalorasvakin hälytti + muutama muu apteekin vaihtoehto.
    Tästä rasvasta on kuulunut paljon hyvää monelta ihmiseltä, mutta vielä en ole löytänyt meidän tuppulasta. Pitää ehkä tilata ensi kesäksi.
    Paitsi että Suomessa on kuulemma kovimmat uv-arvot yleensä elokuussa, että vielä ei kannata lopettaa rasvojen käyttöä…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *