Asiaa kasvovedestä (ja henkisestä kasvustakin)

visual diary

 Olen suht perillä kosmetiikka-asioista blogin takia (ja muutenkin), mutta aina välillä käy näin: 

Luin jutun siitä, miten hedelmähapot tekevät iholle tosi hyvää. Varsinkin hedelmähappokuorinta. Innostuin ihan hulluna ja ajattelin, että tuollaista on heti hankittava, luvattiinhan siinä niitä ihanan kuuloisia juttuja: kirkkaampi iho, joka voi hyvin ja näyttää heleältä. Kunnes sitten pari päivän päästä kylppärissä seistessäni tajusin: ah, olenkin käyttänyt hedelmähappokuorintaa jo ehkä puolitoista vuotta, Madaran naamiona. 

Tarkkuutta, ihminen, sanoin itselleni. 

Hedelmähappoihin ja marjojen tehoon perustuu myös toinen sarja, Madaran pikkusisko Mossa. Mossa on tietysti siis luonnonkosmetiikkaa ja hintatasoltaan vähän Madaraa edullisempaa. Minulla on ollut testissä sarjan kaksi tuotetta: puhdistusvaahto ja kasvovesi. 

Tykkään pestä naamani aina vain yhdellä tuotteella, useimmiten suihkussa. (Käytän Sensain 38 -ripsaria, joka ei vaadi irroittautumiseen kuin vettä). En jaksa puljata monen eri tuotteen kanssa. Mossan puhdistusvaahto on varmaankin ihanin puhdistustuote, jota olen ikinä kokeillut. Toisinaan puhdistusvaahdon kuivattavat ihoani liikaa, mutta tämä on enemmän puhdistusvaahdon ja puhdistusmaidon välimuoto, joten kuivaa, kiristävää ihoa ei ttätä käyttäessä tarvitse pelätä. Ja se tuoksu!

Kasvovesistä minulla on ollut testissä lakkauutetta sisältävä kosteuttava kasvovesi, juurikin herkälle ja kuivalle iholle. Kasvovesien kanssa elin vuosikausia tässä uskossa: kasvovesi supistaa ihohuokosia ja sen siältämä alkoholi kuivattaa ihoa. Käytin kasvovettä ainoastaan silloin, kun puristelin näppyjä ihosta, ajatuksella: Kuolkaa alkoholiin, ärsyttävät ihomadot. 

Mutta ei, vasta ehkä vuosi sitten kuulin että kasvovesi on oleellinen osa ihon kosteutusta ja sillä voi hoidella koko naaman. Kasvoveden käyttö ennen yövoidetta/tehoseerumia tehostaa myös voiteen imeytymistä. Ja mikä parasta: kun olen alkanut käyttää kosteuttavaa kasvovettä säännöllisesti, inhottavat miliumit (siis ne valkoiset näpyt, joita tulee silmien lähistölle ja poskiin ja joita ei saa millään pois) ovat hävinneet lähes kokonaan. 

Silmänympärysvoiteista olen juuri nyt ihastunut Nafhan voiteeseen, joka pelasi talvella jostain syystä koppuraksi kuivuneet silmänaluset. Tai se syy on ehkä tässä: lämmityksettömässä asunnossa kun on pakko hautoa itseään kuumassa suihkussa jatkuvasti ja iho ei siitä erityisemmin tykkää. 

Ja sitten tässä se vinkki ripsien hoitoon ja kasvattamiseen, jota lupailin jo aiemmin: 

Laitan iltaisin kasvojen puhdistuksen jälkeen ripsiin öljyä. Tähän käy varmasti mikä tahansa ihoöljy, itse olen käyttänyt tätä Born to Bio Sacha Inchi -öljyä. Levitän sen ihan sormin ripsiin, kuulemma vanupuikko toimii myös. Sitten kauneusunille ja parin viikon päästä (pitkät unet, hah) huomaa ripsien kasvaneen pituutta ja näyttävän jotenkin tuuheammilta. 

----

Ja tähän loppuun vielä kuva, jollaisen julkaisemista olisin kammoksunut vielä vuosi sitten kahdestakin syystä: Ei sovi yhteen nättien tuotekuvien kanssa ja en todellakaan esiinny täysin ilman meikkiä, yhtään missään. 

Ajat muuttuu. Informatiivisuuden ja vähän itsensä hyväksymisenkin vuoksi, tässä meikitön, luonnonkosmetiikalla hoidettu naama.

(Vielä kun ois kulmakarvatkin, niin kaikki olis kunnossa. Hah). 

----

Mossan ja Nafhan tuotteet sain testiin blogin kautta. 

----

Loving this new natural cosmetics brand Mossa, from Latvia. 

I´ve been using their cleansing mousse and toner and they´re both excellent. 

 

Kommentit

Pumpuli
Pumpulielämää

Olenkohan ainoa, joka kokee öljyhoidon ripsille tosi inhottavaksi, koska hetken kuluttua levittämisestä öljyt on silmissä eikä näe edes iltakirjaa lukea? 

saarah
visual diary

Oon vähän samaa mieltä, se on kyllä vähän ällöä, mut laitan sen ihan vikana just ennen kun meen nukkumaan, koska muuten se sit lähmää esim rillit. 

milli-vierailija (Ei varmistettu)

hei, nyt joku varmaan sanoo, että eiiiii missään nimessä, koska. mutta kerron silti, että miliumit saa mun kokemuksen mukaan akuuttitilanteessa poistettua (toki steriilillä) neulalla, joita käsittääkseni saa esim. apteekeista. luulen, että myös kosmetologit operoi niillä, en kuitenkaan oo koskaan uskaltanut avata silmiä ja kurkata. :)

saarah
visual diary

Oon tehny tota samaan, vaikka aina sanotaankin ettei sais ite. Mut kerran sain sellaisen arven aikaan, et sen parantuminen kesti lähes kuukauden. Hemmetin miliumit! 

Mahdoton Nainen

Whoaaaa, mun pitää saada kokeilla tota kasvovettä! Oon kärsinyt miliumeista koko aikuisikäni eikä ne lähde millään (paitsi kosmetologilla) vaikka löträän mitä voiteita ja öljyjä... Saahan sarjaa Suomesta?

saarah
visual diary

Saa! Esim vaikka ihan Sokokselta. Kasvoveden hintakin on tosi kohtuullinen, 11,90€ :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Olet kaunis!

AaHoo (Ei varmistettu)

Nätti <3

saarah
visual diary

Kiitos molemmat.

Oli hyvä ihopäivä :)

Kommentoi