Asioita, joita en tajunnut arvostaa Suomessa

 

puskaselfie.jpg

 

16556. Tajuntaani syöpynyt numero (jonkun mainoslaulun takia), josta saat tietää sen kivan pojan sukunimen jonka puhelinnumeron olet jo onnistunut saamaan. (Ja jota haluat stalkata lisää). Muissa maissa tällaisia palvelunumeroita kyseleviä katsotaan vaan tosi kysyvästi.

Looginen jätehuolto. Niin, roskapäiviä on siis maanantai, keskiviikko ja perjantai ja sitten joka toinen sunnuntai ja pahviroskat pitää merkitä sinisellä nauhalla ja muovijäte keltaisella nauhalla ja sitten kuka hemmetti muistaa edes ostaa jotain värinauhoja.

Karjalanpiirakat. No koska vaan helpoin eväs ikinä. Menee kylmänä tai lämpimänä, ilman lisukkeita tai niillä. Haluaisin perustaa Lissaboniin karjalanpiirakka-kioskin.

Tasa-arvo. En edes jaksa avautua aiheesta enempää juuri nyt. Sanonpa vaan että jotkut asiat ovat Suomessa ihan saakelin hyvin.

Vähäkalkkinen vesi. Koska tukka ei vaan tykkää. Kynnet sitä vastoin tykkäävät.

Vaaleahiuksiset ystävät ja vieraat. Valkoinen vessanlattia ja kaikilla aina mustat hiukset. That´s all.

Tasaisuus. Niin korkeuseroissa kuin tunnetiloissakin.

 

—-

 

I miss Finland.

 

 

Kommentit (10)
  1. Parikymmentä vuotta ulkomailla asuessa olen aivan samaa mieltä.  Niin moni asia Suomessa on hoidettu TOSI hyvin.  Kaikki toimii ja tehokkaasti.  On kirjastoja, hyvät julkiset koulut ja ilmaiset yliopistot, hyvä ja edullinen terveyshuolto.  Tiivisteitä taloissa ja ikkunoissa.  Tasa-arvoa.  Upeat julkiset liikuntavälineet.  Yhteiskunta joka pitää varsin hyvää huolta sinusta ja niin edelleen.  Ihmiset lukee kirjoja ja uutisia.  On kauniita asioita arkitehtuurissa, muotoilussa jne. Me kaikki suomalaiset tiedetään, että tässä on vain pieni osa Hyvästä Listasta.  Ja on todella hyödyllistä muistuttaa itseään ja muita tästä.  Sillä sittenhän on se toinenkin lista mistä löytyy sitten niitä vähemmän mukavampia juttuja.  Mutta näin vanhempana osaan kyllä todella arvostaa näitä hyviä asioita.  Onneksi tyttöni on menossa Suomeen välivuodeksi ja kenties myös opiskelemaan niin saan hyvää syytä vierailla usein!!!

  2. Karjalanpiirakat mainittu!! <3 Mun on pakko tehä tällainen listaus kanssa. Maaston tasaisuus ei kylläkään pääsisi mukaan, koska just viime viikon Helsingin matkalla päivittelin hulluja mäkiä Köpikseen verrattuna 😀 

    1. Teee! Haluun lukee sen 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *