Festarifiilistelyä muilta mailta

visual diary

Ylihuomenna alkavan Flown takia onkin juuri sopiva aika fiilistellä festareita.

Postasin jo keväämmällä siitä, miten festarit palasivat jokakesäiseksi aktiviteetiksi huomattuani, että niitä voi yhdistää ulkomaan reissuihin. Tän kesän Lissabonin matkalle osuikin sopivasti myös yhdet festarit, Optimus Alive. (Festari oli muuttanut nimensä tänä vuonna Nos Aliveksi, mutta paikalliset sanoivat etteivät halua nimeä käyttää, koska se on jokin teleoperaattori. Vähän sama kun täällä Flow olisi yhtäkkiä Saunalahti festival.)

Optimus Alivea on järkätty vuodesta 2007 asti ja se on kooltaan suunnilleen Flown luokkaa. Tän vuoden pääesiintyjinä olivat mm. Arctic Monkeys, Black Keys (oli loistava!), MGMT ja Caribou, mutta pankin ns. räjäyttivät paikalliset Buraka Som Sistema ja PAUS.

Hyvän fiiliksen, halvan roseeviinin ja nättien ihmisten lisäksi muitakin nerokkaita juttuja festarialueelta löytyi:

Vesivessat, joissa oli LAUKKUKOUKUT. Halleluja!

(Tähän väliin täytyy kertoa tarina lapsuudesta: Sain neljävuotiaana joululahjaksi pappani itse tekemät nukenvaunut. Tiedotin heti, etten tarvitse mitään muita lahjoja, koska ne olivat niin ihanat. Hetken päästä leikki loppui kuitenkin kuin seinään. En voi käyttää näitä! Missä on LAUKKUKOUKKU? Mihin laitan mun käsilaukun?)

Hieroja

Kolmepäiväisillä festareilla alkaa jo kolottaa sen verran, että festarialueella oleva hierontapiste ei ole yhtään hassumpi idea. (Eikä leveästi hymyilevä hottismieshierojakaan.)

Tervetuliaislava

Festarialueelle joutuu aina jonottamaan, joten on kätevä, että jonottaessa voi katsella tervetuliaislavan bändiä.

Vohvelikoju

Koska makeanhimo.

Ihaninta on kuitenkin se sama olotila, joka tuli jo16-vuotiaana ekan kerran festareilla: aurinko, musiikki ja ihmiset. Ja se, että pääsee rentoustilaan jossa ei ärsyynny siitä, että joku kaataa puoli tuoppia olutta päällesi, vessoista loppuu paperi, korvatulpat tippuvat maahan ja missaat juuri sen bändin jonka olit suunnitellut näkeväsi. Eipä haittaa.

No yksi miinus:

Vaikka olikin vesivessat, peilejä ei kopeissa ollut. Tärkeää oli siis tietty muistaa tsekata puhelimen kameran kautta onko huulipunat hampaissa.

Note to self: Älä paina silloin vahingossa kuvausnappia tai löydät aamulla kamerastasi tällaista kuvamatskua:

Entä Flow, onko kukaan tulossa?

-----

I went to Optimus Alive festival in Lisbon. It was amazing!

 

Kommentit

riik
3h+kasvimaa

Kun käy ulkomailla festareilla niin tajuaa, että miten käsittämättömän perseestä nää kotimaiset festarit oikein on. Kamalat bajamaja-jonot, kaljakarsinat joissa ihan ylihintaiset juomat ja epätoimivat panttisysteemit, surkea festariruoka (Flow:ssa en ole käynyt, se myönnettäköön) ja sitä rataa.

No paitsi kerran kävin Puolassa Open´er -festareilla (tai siis virallisesti Heineken Open´er) ja siellä ei myyty alueella mitään muuta alkoholia kuin kyseistä bisseä. Koska pääsponsori. Se oli vähän hämmentävää.

saarah
visual diary

Joo, Flowssa onneks viime vuonna tehtiin juoma-alueille jo muutoksia, eli ei koko ajan tarvi olla järjestysmies perässä jos yrittää viinilasin kanssa kävellä. Mutta moni muu asia on tosiaan ulkkisfestareilla paremmin.

Heineken-festarit kuulostaa kyllä vähän oudolta idikseltä :D

lepi (Ei varmistettu) http://chasingaftermagic.tumblr.com/

Oijoi mikä nostalgiatrippi... (voiko sanoa nostalgia jos tapahtumasta on vajaa kk?)
Millon ostetaan liput ensi vuodelle?

saarah
visual diary

Tottakai voi :D

Mä ostan sulle lipun joululahjaks, osta sä sit mulle!

lepi (Ei varmistettu) http://chasingaftermagic.tumblr.com/

Joo, hyvä diili! Paras joululahja IKINÄ! :D

Kommentoi