Garance Doren tarina "täydellisestä elämästä"

visual diary

 

 

Niin ne lapset...

Tässä on asia, jota varmaan jokaisen kolmekymppisen naisen ystävänpiirissä käsitellään jossain vaiheessa. Samoin omassani.

Muotibloggaaja-kuvittaja-unelmaelämän viettäjä Garance Dore kertoo rehellisen oman tarinansa aiheesta perjantaisessa Lenny letterissä. Tilaan Lennyä sähköpostiini, mutta täytyy myöntää etten aina jaksa lukea kaikkia tekstejä. Tämän jaksoi. Hienosti kirjoitettu henkilökohtainen juttu.

 

----

 

Loved this honest and real text about having kids,

by Garance Dore in Lenny letter.

 

Kommentit

Noppu (Ei varmistettu)

En ole seurannut Garance Dorea aikoihin, mutta olipa totuudellinen ja ravisteleva teksti. Meillä on kaksi hedelmöityshoidoilla (kevyemmillä sellaisilla) saatua lasta, täytän kohta 33.

Uskon, että elämä voisi olla oikein hyvää ilman lapsiakin. En uskonut sitä siinä vaiheessa, kun hoidot olivat kesken ja sain keskenmenoja. Siinä kohtaa en edes pysähtynyt miettimään, että en käyttäisi lääketiedettä hyväkseni. On totta, että mahdollisuus saada lapsia avustetusti sysää myös sellaiseen putkeen, että jos vaan tarpeeksi yrittää, kaikki on mahdollista. Eikä kuitenkaan, ole, kaikille. Samalla helposti menettää elämänhalunsa kaikkeen muuhun ja joutuu omituisen pakkomielteen kouriin. Asia on vaikea ja kipeä, mutta olisi tervettä ja tarpeellista puhua myös siitä hyvästä elämästä ilman lapsia. Koska kyllähän tämä yhteiskunta pitkälti edelleen nojaa siihen, että naisten tulisi saada lapsia, voidakseen elää jotenkin täydempää elämää. Eikä niin tarvitsisi olla.

saarah
visual diary

Kiitos oman tarinan jakamisesta.

Olen tosi paljon samaa mieltä, paine on aika kova kun joka puolelta tuputetaan sitä mielikuvaa, ettei tiedä elämästä mitään ennenkun on saanut lapsia. Kun muitakin tapoja elää on. Onneksi nykyisin on alettu puhumaan näinkin rehellisesti siitä, miten ne muutkin valinnat voivat olla hyviä ja tärkeintä on tehdä omat valintansa ihan itse, ei siksi että "kaikki muutkin".

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

"We're complete even if we don't check all those stupid boxes. We're complete without a shiny job. We're complete without a shiny wedding. We're complete without a shiny baby."

Ah. Kiitos tästä. 

saarah
visual diary

Kyllä! Tää oli hienosti kiteytetty!

Vierailija (Ei varmistettu)

Nykynaisen tragedia: kun ei osaa edes päälle kolmekymppisenä, lasta ja perhettä halutessaan, lakata etsimästä jääkiekkoa pelaavaa 190cm pankkiirilääkäriä, joka järjestää kaupungin parhaita bileitä ja nussii 20cm elimellä tajun kankaalle.

saarah
visual diary

Hienosti ymmärsit tämän jutun pointin!

Hertta-Viola

Kaikki mistä nuorena alkaa haaveilla, eivät aikuisena välttämättä toteudukkaan tai menee vähän sinne päin. Mutta silti minäkin, 40v. odotan vielä että rakastuisin. En usko että olen koskaan ollut rakastunut. Mutta kaikesta huolimatta olen onnellinen, ylpeä lapsistani, nautin elämästä ja koitan muistaa että itse minä rakennan elämäni niillä palikoilla jotka saatavilla ja nyt se näyttää ja tuntuu hyvältä!

saarah
visual diary

Juuri näin! Itse rakennan elämääni niillä palikoilla mitä saatavilla on :)

(Ja toivon sulle kyllä sitä rakastumista).

Kommentoi