Hampaiden valkaisu luomusti: Oil pulling

lol.jpg

Tämän viikon aikana olen törmännyt termiin useamman kerran. Keskusteluissa ja blogeissa. Ja ihan syystäkin: kukapa ei haluaisi tervettä suuta ja ehkä valkoisempia hampaitakin siinä samalla, mutta kaikkia tuntuu epäilyttävän hampaiden valkaisun kemikaalit. (Ja ne valkaisevat tahnat, sarjassamme yhtä toimivia kun selluliittivoiteet.)

Eli siis kiinnostaa: mikä ihmeen oil pulling?

Oil pulling on perinteinen ayurvedinen hoitokeino suun ja sen kautta koko kehon terveyden parantamiseksi. Moni jättää suun terveydestä huolehtimisen hampaiden harjaukseen ajattelematta, kuinka suuri merkitys suun terveydellä on kokonaisterveyteen. Esimerkiksi suun tulehdukset ovat alttiita leviämään verenkierron kautta muualle elimistöön, eikä tulehduskierre voi pysähtyä ennen kuin suu on terve.

Mutta mikä ihmeen oil pulling? Käytännössä kyseessä on öljypurskuttelu, jossa öljy toimii puhdistavana aineena keräten bakteereja itseensä. Kokemukset kertovat, että suun kunnon paranemisen ja hampaiden vaalentumisen ohella purskuttelusta on ollut apua moniin vaivoihin poskiontelontulehduksista, ihottumiin, maksan ylikuormittumiseen, unettomuuteen ja nivelvaivoihin.

Näin kertoo health couach Leeni Viio nettisivullaan.

Kiinnostaisi kokeilla. Onko kellään kokemuksia aiheesta? Onko tämä hippihuuhaata vai nerokasta?

—–

Everybody´s talking about it suddenly: oil pulling.

Have you tried it?
 

Kommentit (6)
  1. Tämä tulee tosiaan vastaan joka puolella. No, halpa, suht helppo ja varmasti turvallinen juttu, joten mikäpä olisi kokeilla vaikka ei toimisikaan. Mutta tuo vartti…en kyllä jaksa 😀

  2. Mua kans epäilyttää toi vartti, se on tosi pitkä aika! Ja kuitenkin vahingossa nielasisin sen öljyn 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *