Huippu valokynä herkille silmille (+ arvonta)!

visual diary

En tunne kovinkaan montaa naista, joka ei valokynää käyttäisi.

Itse käytin vuosikausia muutamankin eri merkin valokynää, kunnes huomasin herkkien silmieni vihaavan juuri erityisesti valokyniä. Silmät vuotivat ja punoittivat ja pahimmillaan silmänaluksia ja yläluomia koristi punainen, kutiseva ihottuma.

Tuttu kosmetologi sanoi, että reaktio voi johtua valokynästä, koska ne saattavat sisältää nikkeliä. Periaatteessa nikkeliä ei saa käyttää kosmetiikassa raaka-aineena, mutta sitä saattaa esiintyä pieninä määrinä jonkin toisen raaka-aineen epäpuhteutena.

Olen melko herkkä kosmetiikalle muutenkin. Joskus luomivärit aiheuttavat kutinaa ja kirvelyä, joskus taas naamani punoittaa ihan jostain muusta tuntemattomasta syystä. Mutta ihonsa kanssa on ihmisen vaan tultava toimeen ja yritettävä löytää ne sopivimmat tuotteet. Ei auta muu.

Testasin kosmetologin suosituksesta kuitenkin sitä, että jätin tuotteen pois pariksi viikoksi. Vaiva katosi.

Sitten aloin metsästää valokynää, joka ei varmasti sisältäisi nikkeliä ja olisi mahdollisimman puhtaista raaka-aineista tehty.

Ensin etsin valokynää luonnonkosmetiikkasarjoista, tuloksetta. Kuulemani mukana luonnonkosmetiikan menetelmin ei valokyniä voi tehdä. Näillä merkeillä oli tarjolla vain paksumpia peitevoiteita, jotka eivät omaan makuuni ole yhtään sama kuin valokynä.

Loppujen lopuksi nikkelittömän valokynän löysin vihdoin MSCHIC merkiltä enkä ole sittemmin muita haikaillut. Kevyt koostumus, hyvä peittävyys ja riittoisa tuote. Eikä mitään silmäoireita. Ja aina plussaa saa kauniista pakkauksesta!

Kosmetiikan kanssa on yleensä se ikävä juttu, että kun testaa jotain tuotetta ja se ei olekaan itselle hyvä, mitä sille sitten tekee. Rahat meni hukkaan ja tuotetta harvemmin tulee eteenpäin kierrätettyä. Pyysinkin tätä postausta varten MSCHICiltä arvottavaksi muutaman tuotteen jotta joku teistä pääsisi testaamaan ihan itse, olisiko tässä kenties juuri sopiva tuote muillekin kuin minulle.

Arvon kaksi settiä: toisessa valokynä (Mineral Undereye brightener) + Concealer (sivellinkynässä)

toisessa Mineral Red Neutralizer ja Nude lips huulipuna.

----

MSCHIC Cosmetics Oy on vuonna 2007 perustettu nuori ja innovatiivinen suomalaisten naisten antaumuksella vetämä kosmetiikkaa suunnitteleva, tuottava, markkinoiva ja myyvä yhtiö. MSCHIC Cosmeticsilla on 2 omaa tuotemerkkiä; Trendilähtöinen ja luonnonmukaisuuteen pyrkivä MSCHIC ja ulkomailla suurta mielenkiintoa herättänyt ekoluksus kosmetiikkasarja KIDE.

-----

Aikaa osallistua on 27.5. asti. Jätäthän kommenttiin myös meiliosoitteesi.

-----

Ja tässä vielä behind the scenes -kuva kotikuvauksista:

-----

I´m giving away MSCHIC cosmetic products. Only in Finland (sorry)

Kommentit

noora k (Ei varmistettu)

Oi tää tulis niin tarpeen :)

Maira___ (Ei varmistettu)

Mä en oo koskaan käyttänyt tai edes kokeillut valokynää! Mutta nyt voisin :) t. Arkasilmä

Marsublog

Sama ongelma! Osallistun siis mielelläni arvontaan :)

noora k (Ei varmistettu)

Oi tää tulis niin tarpeen :)

Sartsuliini (Ei varmistettu)

UUU siistiä että tällainen tuote on olemassa. Nyt toivotaan että arvonnassa tärppää :)

Laura123 (Ei varmistettu)

Valokynän kokeilu kiinnostaisi todella! :) Varsinkin viime aikoina iho reagoinut milloin mihinkin kosmetiikka tuotteisiin allergiareaktiolla, minkä takia monet vanhat tuotteet joutuneet roskiin tai ainakin tilapäiseen hyllytykseen.

p-m (Ei varmistettu)

Hirvittää ihan jo lukea pelkkä maininta "nikkelikynästä"! Saati mitä kaikkea muuta ihollemme levitellään...
Itse olen pikkuhiljaa vaihtanut lähestulkoon kaiken luonnonkosmetiikkaan, juuri siistä syystä että ajatus kaikista elimistöön liukenevista kemikaaleista kauhistuttaa. Rauhallisemman mielen lisäksi positiivisena myötävaikutuksena on tullut myös pikkuhiljaa rauhoittuva ja heleämpi ex-ongelmaiho. Johtuneeko pelkästään tuotteista vaiko myös siitä että luonnonkosmetiikka on saanut hieman hurahtamaan ja keskittymään ihonhoitoon oikein toden teolla. Samapa tuo, ainakin olen paremmassa jamassa ihoni kanssa :)
Tummat silmänaluset kuitenkin vaivaa vieläkin, ja kuten mainitsit niin peitevoiteet on kieltämättä ohuella iholla aika paksua kamaa...

sinisofai (Ei varmistettu)

Oo, valokynää enemmän ehkä kiinnostaa tuo red concealer. Vaikka mulla on luonnostaan tosi tummat silmänaluset, joita aina haluaisinkin piilottaa..

taotaan (Ei varmistettu)

Munkin silmät vuotaa ja kirvelee ilmeisesti juuri valokynän takia. Eipä ole mukava tulla aamulla töihin itkua tuhrustaen. Olisi siis mukava testata :)

taotaopandamoi (Ei varmistettu)

Munkin silmät vuotaa ja kirvelee ilmeisesti juuri valokynän takia. Eipä ole mukava tulla aamulla töihin itkua tuhrustaen. Saisinpa testata!

sinnimaria (Ei varmistettu)

Oi kyllä, kumpikin setti kiinnostaa – koklaisin! Perin kauniit hylsyt ja paketitkin tosiaan näillä.

Saana Väliheikki (Ei varmistettu) http://saneshawinsane.blogspot.fi

Nyt on pakko tunnustaa etten oo ikinä valokynää käyttänyt :D

Herkkäsilmäinen (Ei varmistettu)

Osallistun mielelläni arvontaan, sillä herkät ja kuivat silmäni vetistävät jo muutenkin, saati sitten kun käytän valokynää. Toivottavasti tässä on ratkaisu ongelmaan. :)

maianen (Ei varmistettu)

Oi, onpa kauniit pakkaukset! En voi käyttää mitään tuotteita silmien alla yleensä kun kesällä fillaroidessa silmät vuotaa niin pirusti että silmänaluset on superkuivat, ja talvella ne on kuivat ihan muista syistä ja kaikki meikkiviritelmät vaan hilseilee pois. Mutta kokeilisin kyllä mielelläni!

MimmiM (Ei varmistettu)

Osallistun arvontaan. Olen kerran hankkinut itselleni valokynän (jonka koira sitten söi). Olisi hyvä oppia meikkaamaan paremmin, hyvillä meikeillä! :) Nykyään hoidan pohjan vain meikkivoiteella :/

Aino S

Herkkäsilmäinen osallistuu. Koskaan en ole valokynää tosin testannut, vaan aina koittanut temppuilla paksujen peiteväripakkelien kanssa, koska pelkään etten sitten osaa ostaa/käyttää sitä valokynää.

stmea (Ei varmistettu)

Osallistun arvontaan! En ole koskaan omistanut valokynää, mutta uskon, että näin ilta- ja yövuoroa tekevänä tarjoilijana tulisi sellaiselle kyllä käyttöä :)) Goodbye panda-eyes!

Noora Koo (Ei varmistettu)

ihana arvonta! Mulla on myös tosi herkät silmät ja atooppista ihottumaa talvisin. Olen testannut Cliniquen ja yves saint laurentin valokyniä. Muulloin olen varsinainen panda.

vuoden panda (Ei varmistettu)

Osallistun! Tarpeeseen tulisi :D

laurail (Ei varmistettu)

voi, oispa mahtavaa saada tää testiin! :)

Hi11a (Ei varmistettu)

Uusia meikkejä on aina kiva kokeilla! Nää kuulostaa myös kokeilemisen arvoisilta! Ja pakko myöntää että tää vois toimia myös uutena starttina valokynän käyttöön :D

T. (Ei varmistettu)

Kauniissa paketeissa ovat, todellakin siitä plussaa! Kertomasi perusteella tuo valokynä vaikuttaa mahtavalta löydöltä, myös red neutralizer kiinnostaa. Pitänee tutustua kyseiseen merkkiin enemmän :)

sikkuralla (Ei varmistettu)

Ehdottomasti mukana :)

matkailijakirppu (Ei varmistettu) http://laukkumatka.blogspot.fi/

Kuulun siis siihen vähemmistöön, joka ei valokynää käytä (luultavasti johtuen huonoista ensikokemuksista vuosikymmen sitten). Mutta nyt melkein ylipuhuit... :)

henna
Hyvässä Seurassa

Arvonnassa mukana : )

tutu (Ei varmistettu)

Osallistun! Kesällä ei juuri muuten tule meikattua - korkeintaan huulipunaa, mutta vuoden ikäsen ukkelin myötä tummat silmänaluset ois kiva saada piiloon. =)

Siili82 (Ei varmistettu) http://vaatehuttuja.blogspot.fi/

Mukana

K.H. (Ei varmistettu)

Testityrkkynä mukana! Atopiasta kärsivänä olen skipannut valokynät jo vuosia sitten, kiva kuulla että löytyy vaihtoehtoja herkkikisillekin.

Carou (Ei varmistettu)

Osallistun! Itselläni on myös herkkä iho ja esimerkiksi juuri paha nikkeliallergia. Valokynää en ole pitkään aikaan käyttänyt, koska sopivaa ei ole löytynyt. Tarvetta kyllä todellakin olisi! Olisiko tässä ratkaisu...

Ninak (Ei varmistettu)

Hienoa, että Suomessa suunnitellaan näin laadukkaita ja luonnonmukaisia meikkejä.Valokynää kokeilisin enemmän kuin mielelläni :)

Story (Ei varmistettu)

Myös mukana arvonnassa. :) KIDE-merkin tuotteiden perään olen vain haikaillut. Tuotteet vaikuttavat todella luksustuotteilta. Sen sijaan omistan MSCHIC-merkin huulipunan ja voin kyllä suositella! Huippuihana väri ja koostumus!
Samaan hengenvetoon myös kiitos ihanasta blogista. :)

iibis (Ei varmistettu)

tulisi tarpeeseen toiselle herkkikselle!

Maira__ (Ei varmistettu)

Mä en oo koskaan käyttänyt tai edes kokeillut valokynää! Mutta nyt voisin :) t. Arkasilmä

kikke (Ei varmistettu)

mukana arvonnassa

letti (Ei varmistettu)

mukana!

liwalii (Ei varmistettu)

Ihanaa, että luonnonkosmetiikka näkyy olevan nousussa! Tällä hetkellä käyttämäni peitevoide paakkuntuu helposti juonteisiin, joten MSCHIC:n valokynä kuulostaisi kyllä houkuttelevalta :)

Matilde (Ei varmistettu)

Oikeanlainen valokynä tekee kyllä ihmeitä. Haluttaisi kokeilla näitä MSCHIC:in tuotteita. Mineral red neutralizer olisi hyödyllinen myös.

AAAA (Ei varmistettu)

Mukava arvonta, osallistun! Yritän kovasti kiinnittää huomiota meikkien ainesosiin ja käyttää esimerkiksi vegaanisia tai luonnollisia tuotteita.

Jolie Laide

Ohhoh, tämä oli uutta tietoa! Herkkäsilmäisenä olen myöskin välttänyt tiettyjen luomivärien tai ripsareiden käyttöä, mutta pandaefektin takia en voi oikein valokynästä luopua. Hyvä tietää, että on olemassa herkkäsilmäisillekin sopiva vaihtoehto! :) Osallistun arvontaan.  jolielaide00@gmail.com

maarett

En ole käyttänyt valokynää sitten yläasteen, mutta kokeilisin kyllä mielelläni uudestaan! Toinenkin paketti olisi mieluinen, sillä naamani tuppaa helottamaan varsinkin ilmojen lämmetessä.

hheli (Ei varmistettu)

Arvonnassaarvonnassa, voi kelpais kyllä miulle :)

HS (Ei varmistettu)

Punasilmäinen herkistelijä täällä hei... Silmät ovat yleensä meikkaamatta, koska ei vain kannata... Arvonnassa mukana! :)

// visuaalisesti vaativa // (Ei varmistettu) http://visuaalisestivaativa.fi

Lieköhän KIDE-merkkiä enää laisinkaan, itse olen vuosia ollut vakkarikäyttäjä ja nyt sitä ei näy enää edes Mschicin omilla verkkosivuilla. :/

sanni11 (Ei varmistettu) http://sankariniemi.blogspot.fi/

Pakko oli ihan vähän googlettaa tota valokynää :,D :,D

Emma2 (Ei varmistettu) http://ankkuripaikka.blogspot.fi

Olisi kyllä tarvetta ja nuo paketitkin ovat söpöt!

Kristaaa (Ei varmistettu)

Osallistun! Tuotteet kuulostaa kyllä tosi hyviltä:)

Adele (Ei varmistettu)

Osallistun :) En ole eläissäni käyttänyt valokynää, olis varmaan jo aikakin kokeilla!

Ähhh, olen nyt pari viikkoa valittanut vuotavia ja kirveleviä silmiä, mutta nyt sekin yhtälö selvisi! 

Työt -> väsyttää -> tummat silmänaluset -> valokynä -> kirvely

Kiitos tästä! Menee testiin, vaikka ei arpaonni suosisikaan. :)

saya (Ei varmistettu)

Nikkeli kosmetiikassa ei kuulosta kivalta :/ Mukana kivassa arvonnassa! :)

pispalantyttö (Ei varmistettu)

Oi, kiinnostaisi taas testata pidemmän tauon päätteeksi valokynää.. :) Arvonnassa mukana!

Pages

Kommentoi