Hyvin tehty, Marimekko!

visual diary

Kun kuulin vähän yli vuosi sitten, että &otherstories:in päädesigner Anna Teurnell on kaapattu Marimekolle,

ensiajatukseni oli: JESSS!

Olen aina rakastanut Marimekkoa, sen kuoseja ja värejä ja muotoja. Mutta vaatteiden muotoja,

niitä en ole rakastanut. Olen 165cm ja melko siro. Isot pussimaiset vaatteet näyttävät päälläni todella tyhmiltä, lähinnä näytän niissä lasten jumppakerhon ohjaajalta; liikaa värejä ja kuoseja samassa ja sitten vielä sellainen yöpaitamaisuus. Usein olenkin sovituskopissa miettinyt, onko vaatteet tarkoitettu vain yli 175 senttisille.

Tämän kevät ja kesämalliston silhuetit sitä vastoin näyttävät paljon paremmilta. Ei enää vain yhtä telttamallia, vaan useita vaihtoehtoja. Kapeat printtihousut houkuttavat, sekä entistä hillitymmät kuosimekot. Stailaus ja kuvatkin on viiskauttaviis.

Täytyy tässä nyt ihan (epäsuomalaisesti kehua)

Hyvä Anna, hyvä Marimekko!

-----

Anna Teurnell from &otherstories has been doing a good facelift

for our very own Marimekko.

 

 

Kommentit

aniil (Ei varmistettu)

Näin 180-senttisenä taas olen aina harmitellut, kun Marimekko tuntuu tekevänsä vaatteensa 15 cm lyhyemmille! Kun ne mittasuhteet olisi edes vähän erilaiset, hihat vähän pidemmät.. housuja en edes uskalla ajatella. Paitsi jos haluaisin caprit :) Marimekko kuuluu kuitenkin lemppareihin, ja löytää sieltä aina silloin tällöin (harvoin) jotain sopivaakin.

saarah
visual diary

Aa, mä ajattelin että se ongelma on vaan meillä suht lyhyillä. Mut tosiaan voin kuvitella että hihat ei varmaan tosiaan riitä, eikä lahkeetkaan. Oiskohan näissä uusissa huomioitu toi sit paremmin?

Hanna K
Sunday Blondie

Feel you, sis! Muutama vuosi sitten lopetin Marimekon vaatteiden sovittelun, sillä hukuin aina valtaviin vaatteisiin. Not that flattering.

Uuden malliston siluetit näyttävät todellakin paremmilta! Ja nuo mustavalkoiset kuosit, oih. Jos sitä uskaltautuisi taas sovituskoppiin... ♕

saarah
visual diary

Joo, sama fiilis mulla on ollut. Kun ei haluaisi kuitenkaan näyttää täysin muodottomalta.

Muakin vähän houkuttaisi näitä päästä sovittelemaan :)

Taina
Taina

Onpa kauniita! Selkeetä parannusta Marimekolta :) Mä jäin katselemaan noita kenkiä, onkohan nekin marimekon? En löytänyt nettisivuilta ja noi mustat ballerinantapaiset on ihanat.

saarah
visual diary

Mäkään en löytänyt niistä mitään infoa. Taitavat olla jonkun muun merkin. Ihanat kyllä on :)

em-mau (Ei varmistettu)

Oiskohan ne Samujin kengät? Olen nähnyt jotain samantyylisiä heillä.

Annijulia (Ei varmistettu)

Tämän uuden taiteellisenjohtajan kädenjälki näkyy mielestäni vasta tulevan syksyn ja talven mallistoissa, eli kevään ja kesän mallistot ovat vielä Noora Niinikosken johdolla suunniteltu :--D Itse olen ihan _aivopesty_ Marimekon suhteen ja tuntuu että suurin osa vaatteista sopii tälle 163 senttiselle varrelle! Kyllähän se aika paljoin ratkaisee että millasista vaatteista tykkää, mutta kannattaa ennakkoluulottamasti vaan sovitella erilaisia vaatteita laidasta laitaan. Monet Marimekon vaatteista näyttää ihan hassuilta henkareissa mutta päällä ovatkin yllättävän kivoja!! <3______<3

saarah
visual diary

Ihan totta, monet vaatteet näyttää kyllä henkarissa ihan eriltä kun päällä. Aina pitäisi sovitella.

En tiedä tarkemmin uuden taiteellisen johtajan hommista, mut luulis että jos nainen on ollut talossa puolisentoista vuotta, että kädenjälki/tyyli/mielipiteet on tässäkin mallistossa jo huomioitu :) Oli miten oli, erittäin hyvältä näyttää!

janskuu (Ei varmistettu)

Näin se todella on: uuden taiteellisen johtajan käden jälki näkyy vasta ensi syksyn ja talven mallistossa. Nämä mallistot tietty suunnitellaan niin paljon etukäteen, että siksi näin. Jos googlaa marimekko aw15 nii tästä löytyy tietoa. Ensimmäinen mallisto, joka on kokonaan hänen vaikutuksensa alaisena suunniteltu, tulee olemaan vasta ensi kevään ja kesän mallisto. Hetki vielä joudutaan siis odottamaan...

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihme vänkääjiä taas liikkeellä. Jos et janskuu ole ite Marimekolla töissä, hyvä tulla tänne kertomaan miten asia sun mielestä on. Eiköhän firman luova johtaja kuitenkin vaikuta JOKAISEEN firmasta ulos lähtevään mallistoon ihan koko sen ajan kun talossa on. Varmasti eka TÄYSIN hänen johtamansa mallisto on tuo ensi kevään, mutta ihan takuulla on ollut mukana näissä muissakin.

Janskuu (Ei varmistettu)

Öhh joo, vänkäämäänhän vaan tulin ja en tosiaan tiedä mistään mitään... Ihan vain halusin tuoda tämän pointin ilmi ja jos yhtään on seurannut Marimekon touhuja viime aikoina niin ei ole voinut tämä tieto jäädä huomaamatta. Pahoitteluni. Tässä esimerkiksi yksi uutinen joka vahvistaa tämän totaalisen tietämättömyyteni ole hyvä: http://www.revsmag.com/a-peek-into-the-future-of-marimekko/. Tässä vielä lainaus tuosta ko. jutusta: "This presentation showed the first steps of the direction in which Marimekko design is moving under the new Creative Director Anna Teurnell, who worked previously as the Head of Design of H&M Group’s fashion label & Other Stories."

Mutta enhän siis tiedä mistään mitään, kun en ole lafkassa töissä. Tuon artikkelin kirjoittajakin on varmaan vaan vetänyt koko jutun hatusta.

Iitu22 (Ei varmistettu)

Näyttää tosiaan siltä, että marimekko on ottanut askeleen kauemmas vaatteiden säkkisistä malleista. On tärkeää, että käyttäjä kokee olonsa naiselliseksi ja itsevarmemmaksi vaatteissa. Tähän mennessä se ei ole siinä onnistunut. Nyt näyttää jo lupaavammalta. Vielä kun mallistossa olisi naisellisia a-mekkoja. Printit ovat niin potentiaalisia!

saarah
visual diary

Samat mietteet :)

Kommentoi