Hyvin tehty, Marimekko!

Kuvankaappaus 2015-4-16 kello 11.56.54.png

Kun kuulin vähän yli vuosi sitten, että &otherstories:in päädesigner Anna Teurnell on kaapattu Marimekolle,

ensiajatukseni oli: JESSS!

Kuvankaappaus 2015-4-16 kello 11.56.48.png

Kuvankaappaus 2015-4-16 kello 11.56.40.png

Kuvankaappaus 2015-4-16 kello 11.56.29.png

Kuvankaappaus 2015-4-16 kello 11.56.23.png

Kuvankaappaus 2015-4-16 kello 11.56.14.png

Kuvankaappaus 2015-4-16 kello 11.56.01.png

Kuvankaappaus 2015-4-20 kello 16.12.17.png

Kuvankaappaus 2015-4-20 kello 16.11.58.png

Kuvankaappaus 2015-4-20 kello 16.11.52.png

Olen aina rakastanut Marimekkoa, sen kuoseja ja värejä ja muotoja. Mutta vaatteiden muotoja,

niitä en ole rakastanut. Olen 165cm ja melko siro. Isot pussimaiset vaatteet näyttävät päälläni todella tyhmiltä, lähinnä näytän niissä lasten jumppakerhon ohjaajalta; liikaa värejä ja kuoseja samassa ja sitten vielä sellainen yöpaitamaisuus. Usein olenkin sovituskopissa miettinyt, onko vaatteet tarkoitettu vain yli 175 senttisille.

Tämän kevät ja kesämalliston silhuetit sitä vastoin näyttävät paljon paremmilta. Ei enää vain yhtä telttamallia, vaan useita vaihtoehtoja. Kapeat printtihousut houkuttavat, sekä entistä hillitymmät kuosimekot. Stailaus ja kuvatkin on viiskauttaviis.

Täytyy tässä nyt ihan (epäsuomalaisesti kehua)

Hyvä Anna, hyvä Marimekko!

—–

Anna Teurnell from &otherstories has been doing a good facelift

for our very own Marimekko.

 

 

Kommentit (14)
 1. Näyttää tosiaan siltä, että marimekko on ottanut askeleen kauemmas vaatteiden säkkisistä malleista. On tärkeää, että käyttäjä kokee olonsa naiselliseksi ja itsevarmemmaksi vaatteissa. Tähän mennessä se ei ole siinä onnistunut. Nyt näyttää jo lupaavammalta. Vielä kun mallistossa olisi naisellisia a-mekkoja. Printit ovat niin potentiaalisia!

  1. Samat mietteet 🙂

 2. Tämän uuden taiteellisenjohtajan kädenjälki näkyy mielestäni vasta tulevan syksyn ja talven mallistoissa, eli kevään ja kesän mallistot ovat vielä Noora Niinikosken johdolla suunniteltu :–D Itse olen ihan _aivopesty_ Marimekon suhteen ja tuntuu että suurin osa vaatteista sopii tälle 163 senttiselle varrelle! Kyllähän se aika paljoin ratkaisee että millasista vaatteista tykkää, mutta kannattaa ennakkoluulottamasti vaan sovitella erilaisia vaatteita laidasta laitaan. Monet Marimekon vaatteista näyttää ihan hassuilta henkareissa mutta päällä ovatkin yllättävän kivoja!! <3______<3

  1. Ihan totta, monet vaatteet näyttää kyllä henkarissa ihan eriltä kun päällä. Aina pitäisi sovitella.

   En tiedä tarkemmin uuden taiteellisen johtajan hommista, mut luulis että jos nainen on ollut talossa puolisentoista vuotta, että kädenjälki/tyyli/mielipiteet on tässäkin mallistossa jo huomioitu 🙂 Oli miten oli, erittäin hyvältä näyttää!

  2. Näin se todella on: uuden taiteellisen johtajan käden jälki näkyy vasta ensi syksyn ja talven mallistossa. Nämä mallistot tietty suunnitellaan niin paljon etukäteen, että siksi näin. Jos googlaa marimekko aw15 nii tästä löytyy tietoa. Ensimmäinen mallisto, joka on kokonaan hänen vaikutuksensa alaisena suunniteltu, tulee olemaan vasta ensi kevään ja kesän mallisto. Hetki vielä joudutaan siis odottamaan…

   1. Ihme vänkääjiä taas liikkeellä. Jos et janskuu ole ite Marimekolla töissä, hyvä tulla tänne kertomaan miten asia sun mielestä on. Eiköhän firman luova johtaja kuitenkin vaikuta JOKAISEEN firmasta ulos lähtevään mallistoon ihan koko sen ajan kun talossa on. Varmasti eka TÄYSIN hänen johtamansa mallisto on tuo ensi kevään, mutta ihan takuulla on ollut mukana näissä muissakin.

    1. Öhh joo, vänkäämäänhän vaan tulin ja en tosiaan tiedä mistään mitään… Ihan vain halusin tuoda tämän pointin ilmi ja jos yhtään on seurannut Marimekon touhuja viime aikoina niin ei ole voinut tämä tieto jäädä huomaamatta. Pahoitteluni. Tässä esimerkiksi yksi uutinen joka vahvistaa tämän totaalisen tietämättömyyteni ole hyvä: http://www.revsmag.com/a-peek-into-the-future-of-marimekko/. Tässä vielä lainaus tuosta ko. jutusta: ”This presentation showed the first steps of the direction in which Marimekko design is moving under the new Creative Director Anna Teurnell, who worked previously as the Head of Design of H&M Group’s fashion label & Other Stories.”

     Mutta enhän siis tiedä mistään mitään, kun en ole lafkassa töissä. Tuon artikkelin kirjoittajakin on varmaan vaan vetänyt koko jutun hatusta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *