I have this thing…

 

IMG_2984.JPG

 

Kun viettää paljon aikaa samanhenkisten, samalla alalla olevien ja tuttujen ihmisten kanssa, ei tarvitse yleensä paljon selitellä asioita. 

Viimeaikoina olen kuitenkin viettänyt aikaa ihmisen kanssa, joka on virkistävän erilaisista piireistä. Omassa ystäväpiirissäni joo, perustin uuden instatilin, jossa on kuvia roskista, olisi ihan perusjuttu. Eräälle henkilölle jouduin tekemään aiheesta kattavamman selvityksen.

 

IMG_2735.JPG

 

Olen vahvasti sitä mieltä, että omaa tuttavapiiriä kannattaisi joskus vähän tuulettaa, ei siis hylätä ystäviä, mutta ehkä sekoittaa pakkaa uusilla tyypeillä. Samoista asioista jauhaminenkin on kivempaa kun on joku, jolla on ehkä uusi näkökulma asiaan. 

(Tästä lisää paatosta myöhemmin). 

 

IMG_2795.JPG

IMG_2815.JPG

IMG_2851.JPG

IMG_2888.JPG

IMG_2734.JPG

 

Jos mun pitäisi kuvailla uutta instaani siis yhdellä lauseella, se menisi näin: Lissabonissa on niin kaunista, että jopa roskat on kuvauksellisia. 

I have this thing with trash löytyy täältä. 

 

—-

 

Lisbon is so pretty that even the trash looks good. That´s why I had to dedicate instagram account for it. 

I have this thing with trash.

 

 

Kommentit (7)
 1. Minäkin usein ulkomailla ihailen rappioromantiikkaa ja näen siinä kuvauksellisuutta (viime kesän Napolin reissua muistellen!), mutta sitten toisaalta… Näitä kuvia katsellessa myös ärsyynnyn kun toisessa EU- maassa jätehuolto näyttää olevan olematonta, jos vertaa joihinkin pohjoisempiin EU- maihin. Vai miten Portugalissa lajitellaan jätteitä?
  Ja olisiko samat roskaröykkiöt Helsingin kantakaupungin tai vaikka Porvoon, Vanhan Rauman tms. kuvauksellisilla kaduilla yhtä hienoa?

  1. Täällä on roska-autopäivät, eli roskat haetaan joka toinen päivä (tai siis yö). Riippuu paljon taloyhtiöstä millaisia roskiksia on, mutta suurimassa osassa on niin pienet (ja ulkona kadulla) että niinä päivinä kun roskat haetaan, on kadulla usein roskiksen vieressä isot röykkiöt roskia. 

   Lajittelusta sen verran, että sekin on kiinni talonyhtiöstä. Mun naapurustossa on erikseen paikat lasille ja pahville, biojäte täällä ohjeistetaan laittamaan vihreisiin pusseihin, josta se kuulemma sitten laitetaan eri paikkaan. Ja ainakin täällä väitetään että kaikki jätteet lajitellaan keräämisen jälkeen. Sen totuudenmukaisuudesta en sitten tiedä mitään. Ja pullopanttisysteemi puuttuu, se on kyllä tyhmää!

    

    

 2. Hienoja roskiksia 😀

  Ehkä hiukan somepostaukseesi liittyen, itseäni harmittaa että Instagramkin, joka sinänsä on hieno kuvienjakopalvelu, on ihmiset pilanneet jatkuvalla elvistelyllä ja muulla perus somemeiningillä. Itse olen aina pitänyt epämiellyttävänä sitä kulttuuria, joka tuli jo heti facebookin tulemisen myötä. Niin paljon mahdollisuuksia käyttää näitä sovelluksia kaikkeen hienoon, ja sitten ihmiset pilaa ne… Kun (nörttinä) muistaa millaisia utopioita 90-luvulla netistä ja *tietoyhteiskunnasta hahmoteltiin, niin kyllä tuntuu pahalta kun katsoo mitä ihmiset ovat tehneet somella.

  Jos Instagramissa olisi enemmän kuvia kauniista roskiksista ja kuvia arjen erikoisuuksista kuten https://www.instagram.com/lahtiblogi_official/?hl=fi , niin ehkä minäkin jaksaisin sinne liittyä. Mutta tähän mennessä melkein kaikki some on ollut paskaa…

  *) Digitalisaatio 90-luvun kielelle käännettynä

  1. Mutta tähän mennessä melkein kaikki some on ollut paskaa…

   Ehkä sun pitäis just itse liittyä sinne ja tehdä siellä instassa jotain kiinnostavaa 🙂

   1. Niin, olen jossain välissä miettinytkin, että perustaisin instatilin esimerkiksi Jugend-talojen kuvaamiseen. Mutta se olisi vähän kuin helmiä sioille. Ei keskimääräinen instagramittelija osaa sellaista arvostaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *