Ihana opas luovaan kirjoittamiseen

visual diary

 

 

 

Haluaisitko oppia kirjoittamaan vähän paremmin ja luovemmin? Itse ainakin HALUAN!

Pitkän linjan kirjailija, toimittaja ja kouluttaja Niina Hakalahti on tehnyt oppaan juuri meille. Ja kivointa tässä on ehkä se, että kannen ja ulkoasun oppaaseen on tehnyt toinen pitkän linjan tuttu, nimittäin minä.

 

 

Ihanasti nimetty Syön aamupalaksi Eiffel-torneja - 104 kirjoitusharjoitusta on selkeä opas siihen, miten omaa kirjoittamistaan voi kehittää. Harjoitukset ovat selkeitä ja helposti toteutettavia ja tätä olisi ihana käyttää vaikkapa lomalla: toteuttaa useampi harjoitus lyhyen ajan aikana.

Olen itse haaveillut vuosikausia siitä, miten ihana olisi päästä jollekkin luovan kirjoittamisen kurssille. Portugalissa vaan taitaa olla aika vähän sellaisia kursseja joissa saisi kirjoittaa suomeksi. Olen joskus yrittänyt kirjoittaa englanniksi, jopa tätä blogia varten, muttei se vaan ole sama. Omalla äidinkielellään kun itseään voi ilmaista ihan erilailla kuin vieraalla kielellä. 

Nyt haaveilen siitä, että voisin järkätä itse itselleni kirjoitusretriitin tänä syksynä. Mennä vaikka junalla jonnekkin keskelle ei juuri mitään ja kirjoittaa, esimerkiksi juuri tän kirjan harjoituksia. Ja sitten vaan tajunnanvirtaa. Aivot kun saa aina parhaiten kirjoitustaajuudelle heti kun poistuu tutusta ympäristöstä.

 

Niina Hakalahden Syön aamupalaksi Eiffel-torneja - 104 kirjoitusharjoitusta löytyy mm. täältä.

Ja yhden graafikon portfolio täältä.

 

 

 

----

 

 

 

 

 

Book cover and layout I designed a while ago. 

 

 

Kommentit

ida ihana
Kotona kaupungissa

Kiitos vinkistä, tuo kuulostaa kyllä niin inspiroivalta oppaalta!:)
 

https://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

saarah
visual diary

Ole hyvä :)

Hanna Ä

Vau! :) Toi täytyy saada jostain käsiini!

saarah
visual diary

Joo tää on kyllä hyvä :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Mä niin haluan tään!! Kiitos vinkistä. :)

saarah
visual diary

Ole hyvä :)

Kirsi Johanna

Kirjoitusretriitille/vastaavalle tauolle iso käsi! Itse olen nyt kolmena kesänä ollut viikon (okei, se on tosi lyhyt aika, mutta freelancerina ei vain pysty pidempään) jossain kotoapois kirjoittajaresidenssissä. Ihmeen paljon sitä saa viikossa aikaan, kun ei tarvitse miettiä mitään muita asioita.

saarah
visual diary

Oi kuulostaa ihan täydelliseltä! Täytynee järkätä itselleen tällainen mahis :)

irinleht
Pääkallokiitäjä

Opas kuulostaa ja näyttää kivalta. Olisin tarvinnut sellaista ennen kirjani (kahden) kirjoittamista, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä lisäoppimiselle.. Blogissani olen pohtinut ajoittain kirjoittamisen ihanuutta ja hankaluutta..

https://www.lily.fi/blogit/paakallokiitaja

saarah
visual diary

Kiitos vinkistä, pitääkin käydä lukemassa :)

Kommentoi