Ihana opas luovaan kirjoittamiseen

 

 

F57DA9F0-31D3-4F96-9A18-8EB694832EAA.JPG

 

Haluaisitko oppia kirjoittamaan vähän paremmin ja luovemmin? Itse ainakin HALUAN!

Pitkän linjan kirjailija, toimittaja ja kouluttaja Niina Hakalahti on tehnyt oppaan juuri meille. Ja kivointa tässä on ehkä se, että kannen ja ulkoasun oppaaseen on tehnyt toinen pitkän linjan tuttu, nimittäin minä.

 

0F40F940-C97A-45B6-9777-6E22A1D6293C.JPG

 

Ihanasti nimetty Syön aamupalaksi Eiffel-torneja – 104 kirjoitusharjoitusta on selkeä opas siihen, miten omaa kirjoittamistaan voi kehittää. Harjoitukset ovat selkeitä ja helposti toteutettavia ja tätä olisi ihana käyttää vaikkapa lomalla: toteuttaa useampi harjoitus lyhyen ajan aikana.

Olen itse haaveillut vuosikausia siitä, miten ihana olisi päästä jollekkin luovan kirjoittamisen kurssille. Portugalissa vaan taitaa olla aika vähän sellaisia kursseja joissa saisi kirjoittaa suomeksi. Olen joskus yrittänyt kirjoittaa englanniksi, jopa tätä blogia varten, muttei se vaan ole sama. Omalla äidinkielellään kun itseään voi ilmaista ihan erilailla kuin vieraalla kielellä. 

Nyt haaveilen siitä, että voisin järkätä itse itselleni kirjoitusretriitin tänä syksynä. Mennä vaikka junalla jonnekkin keskelle ei juuri mitään ja kirjoittaa, esimerkiksi juuri tän kirjan harjoituksia. Ja sitten vaan tajunnanvirtaa. Aivot kun saa aina parhaiten kirjoitustaajuudelle heti kun poistuu tutusta ympäristöstä.

 

Niina Hakalahden Syön aamupalaksi Eiffel-torneja – 104 kirjoitusharjoitusta löytyy mm. täältä.

Ja yhden graafikon portfolio täältä.

 

 

 

—-

 

 

 

 

 

Book cover and layout I designed a while ago. 

 

 

Kommentit (10)
  1. Opas kuulostaa ja näyttää kivalta. Olisin tarvinnut sellaista ennen kirjani (kahden) kirjoittamista, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä lisäoppimiselle.. Blogissani olen pohtinut ajoittain kirjoittamisen ihanuutta ja hankaluutta..

    https://www.lily.fi/blogit/paakallokiitaja

    1. Kiitos vinkistä, pitääkin käydä lukemassa 🙂

  2. Kirjoitusretriitille/vastaavalle tauolle iso käsi! Itse olen nyt kolmena kesänä ollut viikon (okei, se on tosi lyhyt aika, mutta freelancerina ei vain pysty pidempään) jossain kotoapois kirjoittajaresidenssissä. Ihmeen paljon sitä saa viikossa aikaan, kun ei tarvitse miettiä mitään muita asioita.

    1. Oi kuulostaa ihan täydelliseltä! Täytynee järkätä itselleen tällainen mahis 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *