Jaahas, johan selvis -asu

visual diary

 

 

Se päivä kun napsimme nämä kuvat, oli sama jolloin kerroin täällä julkisesti päättäneeni jäädä asumaan Lissaboniin, sillai blogityyliin vähän mystisesti

koska juuri nyt en voi palata.

 

 

Nojaa, vähän vahinkoasu, ei mikään paras kuvattava, mutta otetaan nyt kuvia kun on kerrankin kamera ja (bloggaaja)ystävä kylässä, ajattelin ja nakotin kauniiden rappusten vierellä poseeraamassa. Kunnes sitten aloinkin itse napsia kuvia kauniista näkymästä ja loppujen lopuksi mentiinkin manteliliköörille.

Illalla ystäväni nukkui viereisessä huoneessa ja minä nauroin katketakseni yksin omassani otoksia katsellessani: kuvissa kun näytän vähän siltä että olisin raskaana.

Tietty, kuten asiaan kuuluu, vihaan sitä miten ikäisteni naisten vatsanseutua kytätään, mutta joo, ten itse ihan samaa ja spekuloin puolituttujen facebook-kuvia: JAAHAS, ONKOS SE VIRTASEN TYTTÖ NYT SITTEN RASKAANA???!???
(tämä sellaisella täti-äänellä luettuna)

 

 

En lupaa aloittaa kuntokuuria, enkä muistaa vetää vatsaa sisäänpäin kameran lähestyessä. Enkä sitäkään etten koskaan aio olla raskaana.

Jos jotain olen elämässä tähän mennessä oppinut, ovat ne olleet tällaisia asioita:

- Sun paino ei kiinnosta juuri ketään.

- Koskaan ei kannata sanoa ei koskaan.

- Vähän epäonnistuneet asukuvat pitää julkaista.

- Mantelilikööri on hyvää.
(Tämä myös taas sillä täti-äänellä luettuna).

 

----

 

Mekko H&M Paita vintage Kengät &Otherstories Laukku the Stowe 

Kuvat Anna Kauhala

 

----

 

Dress H&M Shirt vintage Shoes &Otherstories Bag the Stowe 

Pictures Anna Kauhala

 

 

Kommentit

Rups (Ei varmistettu)

Sun jutut aina piristää mua!

saarah
visual diary

Kiitos <3

Saana Väliheikki
LAVLI

Ihana teksti! Enkä todellakaan huomannut mitään "raskausvatsaa" ennen ku kirjoitit siitä, huomasin vaan ihanan paidan, mikä just todistaa sen et OIKEASTI vain oma silmä huomaa tollaset jutut :) Mahtavat kuvat!

saarah
visual diary

Toi on niin totta! Itse huomaa aina ihan eri jutut kun muut ja melkein aina ne kuvat mitkä muista näyttää hyvältä, ei näytä omaan silmään yhtään siltä, miltä kuvittelee näyttävänsä :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Ilmeisesti et halua lapsia (ollenkaan). Miehenä haluaisin kysyä samaa kuin useilta muiltakin suomalaisilta naisilta: Miksi?

babette (Ei varmistettu)

Oletan että muidenkin suomalaisten naisten vastaukset kelpaavat.

Täytin juuri 30 ja olen melko varma etten koskaan halua olla äiti. Ahdistun siitä miten rennosti monet miehet suhtautuvat ajatukseen isyydestä ja miten lisääntymisen biologia vahvistaa sukupuolten välistä epätasa-arvoa. Isyys kuulostaa niin paljon houkuttavammalta kuin äitiys! Mitä ihmeteltävää siinä on, että raskaus ja synnytys pelottaa? (Joillekin varmasti positiivisia kokemuksia mutta aika väkivaltaista hommaa silti.) Tai siinä, että synnytyksen jälkeinen elämä pelottaa vielä enemmän? Mitä jos tulee kamalia komplikaatioita? Mitä jos muutun katkeraksi hirviöäidiksi ja lapsen isä päättää häipyä, kun en olekaan enää sama nainen johon hän rakastui?

Ajattelen että elämä on lahja mutta myös taakka. Olen myös kevyesti mielisairas (jos se ei tullut jo selväksi), tai ainakin yliherkkä, enkä usko että olisin hyvä äiti. Kaipaan kauheasti omaa aikaa ja hiljaisuutta. En kestä ajatusta siitä, että pilaisin jonkun muun elämän. En halua pilata elämääni. Olen suurimman osan ajasta sitä mieltä että elämäni on kadehdittavan ihanaa. Tuskin olisin kuitenkaan provosoitunut kysymyksestäni näin paljon (en ikinä kirjoita kommentteja) jos en olisi vähän epävarma päätöksestäni. Olen miettinyt tätä satoja tunteja ja tulen varmaankin tuskailemaan asian kanssa niin kauan kuin munasoluja irtoaa.

Miksi sinä haluat lapsia?

saarah
visual diary

Jaa enkös mä tässä just kirjoittanut etten aio vannoa että en tule koskaan olemaan raskaana. Muiden naisten puolesta en valitettavasti pysty sanomaan mitään :)

Muu nainen (Ei varmistettu)

Vannoisit vaan, se ois ihanan raikasta!

Niin ihana (ja hauska) teksti (taas) <3. Montako sydäntä voin laittaa?!?

Pakko sanoa, että niin hieno ja rohkea päätös jäämisestä! Itse lähdin myös sokeana uutta kohti ulkomaille, piti vain uskaltaa luottaa. Parasta mitä olen tehnyt! Siellä Suomessa on kaunis "täydellinen" koti täydellisellä sisustuksella. Enkä kyllä kaipaa yhtään! 

Ja raskausvatsan tuijottelu. Mua on tuijoteltu jo monta vuotta :D. Tosin täällä ulkomailla ei ole lähellekään yhtä pahaa kyyläilyä, kuin Suomessa. 

saarah
visual diary

Kiitos <3

Ihana kuulla et sun päätös on ollut noin onnistunut!

saarah
visual diary

Hahahaaa, just noin, noihan oli IHAN MAHTAVAT :D

Kommentoi