Kaksitvån posliininmaalauskurssilla

visual diary

Olen aina salaa fanittanut Kaksitvå vaatemerkin tyttöjä. He näyttävät cooleilta, vaikuttavat hauskoilta tyypeiltä ja tekevät hienoja juttuja. Kun FB- newsfeediin yksi iltapäivä pamahti tieto heidän järkkäämästä posliininmaalauskurssista, kävin ystäväni kanssa pikaisen chättikeskustelun.

- Lähetkö mun kaa posliininmaalauskurssille? 

- Joo!

Eilen aamuvarhaisella suuntasimme siis Kaksitvån työhuoneelle Punavuoreen. Olin posliininmaalauskurssilla myös kaksikymmentä vuotta sitten, 13 vuotiaana. Silloin teimme hermoja raastavalla tuputustekniikalla Lappimaisemia ja Muumimukikopioita. Posliininmaalaus vuonna 2013 vaikutti olevat vähän erilaista. Aika tosi erilaista. 

Kurssilla koristelimme siirtokuvatekniikalla teepannun. Valittavana oli yksivärisiä arkkeja ja Kaksitvån omia printtejä. Tekniikka on ihan superhelppo: ensin leikataan kuvio, laitetaan sen hetkeksi veteen jolloin siitä irtoaa toinen puoli. Sitten läntätään kuvio posliinin päälle jossa sitä voi vielä liu´uttaa haluamaansa paikkaan. Lopuksi kuviosta poistetaan paperilla vesi ja ilmakuplat. Kun kannu on valmis, se poltetaan posliinimaalaukseen soveltuvassa uunissa.

 Kaikkien teepannuista tuli ihan tosi hienoja! Askartelun lomassa opettajamme Marjo ja Piia (joka on muuten suunnitellut Arabian ihanan Piilopaikka-astiaston kuosin) viihdyttivät meitä hauskoilla jutuillaan ja teetauolla herkkuineen. 

Vastaavia kursseja Kaksitvå järkkäilee aina silloin tällöin. Jos haluat seuraavan kerran mukaan, tykkää Kaksitvåsta FBssä, niin tiedät milloin. 

Itse ainakin menen toiste. Mikä olisikaan mahtavampaa kun itse tehty ASTIASTO! 

-----

PS. Kaksitvå on myös ehdolla muotimerkki Sorel:in keulakuvaksi. Äänestyksessä etsitään suomalaista naisyrittäjää, joka on tehnyt jotain merkittävää. 

Itse ainakin fanitan näitä tyyppejä nyt entistäkin enemmän. Kaksitvåta voi äänestää täällä.

-----

Yesterday I took part in Kaksitvå clothing label´s porcelain decoration class. It was the best thing ever!

Kommentit

Kanelibasilika

Tahtoo tahtoo, ja tiedän kaverinkin jonka nappaisin matkaan, ihana idea! (Ja teepannut!!)

saarah
visual diary

Ehkä nähdään sit seuraavalla kurssilla :) 

riik
3h+kasvimaa

Ihan superhienoja astioita ja mahtava idea! Mutta mikä muotimerkki Sorel? Mulla on Sorel-merkkiset kengät, sellaiset joilla tarkenee seistä pakkasella leikkipuistossa. Oonko tietämättäni muodikas? :D

saarah
visual diary

Just se sama :D Ne taitaa yrittää olla vähän enemmän cool tolla kampanjalla.

 

Vierailija (Ei varmistettu)

IHANA teekannu! Ostaisin :)

saarah
visual diary

Jee! Mietinkin, että haluan perustaa oman posliinikaupan :)

Näyttääpäs hauskalta! Ja hei mistäs on tuo ihana mustavalkoinen neuletakki tahi pusakka? 

saarah
visual diary

Se on pusakka, tai sellainen kimonomallinen. Ostin sen San Franciscolaisesta vähän hipistä vaatekaupasta kahdellakympillä ja olen käyttänyt sitä ihan älyttömästi :)

Mimosa

Ihana idea. Ja toi teepannu<3

annaandandyathome
A&A at HoMe

Joo, voit perustaa kannu-putiikin ! mahtavia

Kommentoi