Kaksitvån posliininmaalauskurssilla

blogiin.jpg

Olen aina salaa fanittanut Kaksitvå vaatemerkin tyttöjä. He näyttävät cooleilta, vaikuttavat hauskoilta tyypeiltä ja tekevät hienoja juttuja. Kun FB- newsfeediin yksi iltapäivä pamahti tieto heidän järkkäämästä posliininmaalauskurssista, kävin ystäväni kanssa pikaisen chättikeskustelun.

– Lähetkö mun kaa posliininmaalauskurssille? 

– Joo!

Eilen aamuvarhaisella suuntasimme siis Kaksitvån työhuoneelle Punavuoreen. Olin posliininmaalauskurssilla myös kaksikymmentä vuotta sitten, 13 vuotiaana. Silloin teimme hermoja raastavalla tuputustekniikalla Lappimaisemia ja Muumimukikopioita. Posliininmaalaus vuonna 2013 vaikutti olevat vähän erilaista. Aika tosi erilaista. 

kurssi.jpg

kurssi2.jpg

kurssi3.jpg

kurssi4.jpg

kurssi6.jpg

Kurssilla koristelimme siirtokuvatekniikalla teepannun. Valittavana oli yksivärisiä arkkeja ja Kaksitvån omia printtejä. Tekniikka on ihan superhelppo: ensin leikataan kuvio, laitetaan sen hetkeksi veteen jolloin siitä irtoaa toinen puoli. Sitten läntätään kuvio posliinin päälle jossa sitä voi vielä liu´uttaa haluamaansa paikkaan. Lopuksi kuviosta poistetaan paperilla vesi ja ilmakuplat. Kun kannu on valmis, se poltetaan posliinimaalaukseen soveltuvassa uunissa.

 Kaikkien teepannuista tuli ihan tosi hienoja! Askartelun lomassa opettajamme Marjo ja Piia (joka on muuten suunnitellut Arabian ihanan Piilopaikka-astiaston kuosin) viihdyttivät meitä hauskoilla jutuillaan ja teetauolla herkkuineen. 

kurssi7.jpg

kurssi8.jpg

kurssi9.jpg

k2.jpg

k4.jpg

k10.jpg

k11.jpg

kannut copy.jpg

Vastaavia kursseja Kaksitvå järkkäilee aina silloin tällöin. Jos haluat seuraavan kerran mukaan, tykkää Kaksitvåsta FBssä, niin tiedät milloin. 

Itse ainakin menen toiste. Mikä olisikaan mahtavampaa kun itse tehty ASTIASTO! 

—–

kaksitva3.jpg

PS. Kaksitvå on myös ehdolla muotimerkki Sorel:in keulakuvaksi. Äänestyksessä etsitään suomalaista naisyrittäjää, joka on tehnyt jotain merkittävää. 

Itse ainakin fanitan näitä tyyppejä nyt entistäkin enemmän. Kaksitvåta voi äänestää täällä.

—–

Yesterday I took part in Kaksitvå clothing label´s porcelain decoration class. It was the best thing ever!

Kommentit (10)
  1. Joo, voit perustaa kannu-putiikin ! mahtavia

  2. Ihana idea. Ja toi teepannu<3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *