Kaupallisuus hittoon – tukijat kehiin. Onko tässä blogimaailman tulevaisuus?

 

Kaupallisuus ärsyttää.

Tääkin blogi oli ennen hyvä, mut nyt vaan kaupallisia yhteistöitä täynnä.

Nyt loppuu tän blogin lukeminen, pelkkää mainosta.

 

 

blur4.jpg

 

Tällaisia kommentteja on tainnut saada lähes jokainen bloggaaja, joka tekee blogiyhteistöitä. Itsekin olen saanut muutaman, tosin omalla kohdallani yhteistöitä on niin vähän, että se tuskin ketään suuremmin kiukuttaa. Mutta isommilla bloggaajilla homma on toinen. Usein joka toinen postaus on yhteistyö, välillä jokainen. 

Mitä asialle sitten pitäisi tehdä?

Olen itsekin kipuillut (vihaan sanaa kipuilla, mutta itseasiassa se sopii juuri tähän asiaan erittäin hyvin) asian kanssa, koska haluan kirjoittaa blogia, joka on kiinnostava. Haluan panostaa siihen kunnolla, en tehdä sitä vasemmalla kädellä kerran kuussa. Mutta blogin on myös tuotettava jotain, koska jos siihen käyttää keskimäärin 20-30 tuntia kuukaudessa, olisi siitä saatava suunnilleen samanverran rahaa kun samassa ajassa saisi oikeasta työstä. 

Haluaisinko sitten tehdä paljon kaupallisia yhteistöitä? Kyllä haluaisin. Blogini on vain tekstipainotteinen ja epäkaupallinen ja kaiken lisäksi asun eri maassa kuin lukijani. Haluaisinko sitten että olisi joku muu ansaintamalli, jolla saada blogista rahaa ilman yhtestöitä ja kävijämäärän kyttäystä? Kyllä haluaisin. 

 

double2.jpg

 

Ehkä tulevaisuudessa onkin. 

Patreon on uusi idea siihen, miten blogimaailma voisi toimia. Bloggaajalla olisi joukko tukijoita, jotka maksaisivat sisällöstä tietyn summan kuukausittain. Jonkin aikaa sitten esimerkiksi Humans of New York vinkkasi, että aikoo ehkä siirtyä käyttämään kyseistä ansaintasysteemiä ja se sai yllättävän positiivisen vastaanoton. 

Mutta miten on, maksaisitko vaikkapa tämän blogin sisällöstä mielummin vaikkapa kaksi euroa kuukaudessa vai lukisit yhteistyöpostauksia? Vai kuulostaako sisällöstä maksaminen siltä, että koko blogin lukeminen loppuisi samantien?

 

 

—- 

 

 

Is this the future of blogging?

The basic idea of Patreon is running a membership platform for readers. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (45)
 1. Oho, olipas mielenkiintoinen uusi idea, johon en olekaan ennen törmännyt.

  Itseäni ihmetyttää nämä, jotka yli kaiken vihaavat sitä, että bloggari tekee jonkin brändin kanssa yhteistyötä? Mikä siinä niin kovasti häiritsee? En pysy käsittämään.

  Tiedostan kuitenkin, että tällaisia on paljon, joten pakko siinä ällötyksessä jokin pointti olla. Valaiskaa minua pliide!

  Itse en kyllä taitaisi maksaa kuukausimaksua jonkin blogin seuraamisesta. Vakituisesti tulee seurattua vain paria blogia ja muita silloin tällöin satunnaisesti, enkä koe, että blogien sisältö loppujen lopuksi on niin merkityksellistä, että maksaisin siitä. Sen sijaan yhteistyöt ymmärrän täysin.

  Mutta ihan mahtavaa, että tarjotaan erilaisia vaihtoehtoja!

 2. Minä en luultavasti maksaisi blogien lukemisesta, vaikka yhteistyöpostaukset ärsyttävätkin. Sen sijaan minua ei haittaa, jos blogiin tulee sisältöä harvemmin, mikäli se on laadukkaampaa. Mielummin luen blogia, johon tulee mietittyjä bloggauksia harvakseltaan kuin tynkiä tekstejä monta kertaa viikossa. Taidan edelleen mieltää blogit ennemmin itseilmaisun välineeksi ja vapaaehtoiseksi puuhaksi kuin työksi. Tai ainakin nautin enemmän blogeista, jotka ovat sellaisia, kuin ammattimaisista blogeista.

  1. Joo, samaa mieltä! Laadukasta sisältöä harvemmin kuin tynkiä joka päivä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *