Keittiönpöytä mittatilaustyönä

visual diary

Saan säännöllisin väliajoin kyselyitä valkoiseksi maalatusta puisesta keittiön pöydästäni. Se syynä tähän selontekoon.

Viitisen vuotta sitten muuttaessani nykyiseen asuntooni, miniyksiööni hankkima Ikean ruokapöytä ei vaan enää toiminut. Sinnittelin sen kanssa vuoden, kunnes myin sen Huuto.netissä ja aloin etsiä uutta. (Nimenomaan tuossa järjestyksessä, jonka vuoksi elelin yhden kesän ilman pöytää. Söin aika usein ulkona. Ja puistossa.)

Tiesin, että haluan ison pöydän. Sellaisen jonka ympärille mahtuu ainakin kuusi henkilöä. Kerran lounastin Uudenmaankadun Sushibarissa siskoni kanssa ja tajusin: haluan juuri samanlaisen pöydän kun täällä. Paksuista lankuista tehdyn raffin näköisen ja maalatun. Tarjoilija kaivoi minulle omistajan meiliosoitteen ja omistaja puusepän yhteystiedot.

(Hetkinen, kuka murusti sisustuslehtikodin lattialle?)

Pöytä painaa ihan saakelisti, mutta on muuten niin ihana edelleen. Puu tosin elää, joten sen pinta on vähän epätasainen ja siihen on tullut pieniä rakoja. Ei haittaa yhtään. (Olenhan itsekin vähän epätasainen luonne)

Puuseppä Teppo Lakaniemen sivuilla on paljon muitakin hienoja taidonnäytteitä. Pöydän kanssa taisin tosin osua aika täydelliseen saumaan. Omasta pöydästäni maksoin taannoin 350€. Luulen, että hinnat ovat sen jälkeen nousseet.

Mutta tällaisesta ikuisesta huonekalusta voisin maksaa enemmänkin! Ihan toista kun se entinen lastulevypöytä.

Keittiöstä puheenollen, kuvissa esiintyvät hippi-kahvikupit tekivät taannoin comebackin keittiööni. Ostin ne joskus 2000-luvun alkupuolella hippikaudellani Indiskasta. Nyt ne yhtäkkiä näyttävät taas ihanilta!

-----

My kitchen table is made by carpenter Teppo Lakaniemi. See his amazing works here.

Kommentit

Hanna Maria (Ei varmistettu) http://hannamariahh.blogspot.fi/

Hieno pöytä! Mistäs olet tuolit sitten löytänyt?

saarah
visual diary

Äiti löysi tuolit mulle joltain kirpparilta Keski-Suomesta. Olivat varsin kohtuuhintaiset, 5€ kpl :)

Hanna Maria (Ei varmistettu) http://hannamariahh.blogspot.fi/

No huh! Mä oon koittanut etsiä juurikin tuollaisia tuoleja kirppareilta, mutta enpä oo löytänyt. Täytyy jatkaa etsintöjä, meillä on täällä vain kolme tuolia joista yhtä on lainattu työpöydän ääreen, joten keittiössä pääsee istumaan vaan kaksi kerrallaan. Haluisin kaikki vaihtaa tuollaisiksi (värillä ei niin väliä, kunhan joku neutraali) mutta jospa ensin edes täydennystä löytyisi tähän tuolien määrään.

Kanelibasilika

I-h-a-n-a!! Ja mistä on tuo paperinen pussi paperille? Oi! :)

saarah
visual diary

Ostin sen Pariisista Merci-nimisestä sisustuskompleksista. Mutta näköjään esim täältä löytyy: http://www.tutze.nl/en/tutze-merci-paperbag.html

Kanelibasilika

Kiitos linkistä! 

Kommentoi